Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moi rodzice zostawili mi dlugi

Polecane posty

Gość gość
1. zamiast pytać tu o porade prawną, powinnas zapytac prawnika, choćby na forach prawniczych. 2. jest coś takiego jak zrzeczenie się długu własnie po rodzicach, wspólmałzonku itd.

Gość gość
na zrzeczenie sie praw do dziedziczenia jest chyba poł roku od śmierci rodziców a potem przejmujesz wszystko a więc majątek i ewentualne długi.

Gość gość
Teraz ty autorko czytaj ze zrozumieniem! Bo są tu osoby które ci doradzają, ale ty na wszystko odszczekujesz " Juz biegne do rzecznika praw obywatelskich z niemowlakiem na plecach" nikt ci nie każe biec z dzieckiem na plecach, nie histeryzuj. A jak do pracy chodzisz to też dzieciaka masz na plecach? Taki twój tok myslenia. Wiec im bardziej nas atakujesz, nawet jak doradzamy, tym więcej będzie tu głupich odpowiedzi, bo nie warto się starać.

Gość gość
Ze zrozumieniem staram sie czytac i nic nie rozumiem. Na poczatku napisalas, ze wynajmujesz na lewo. czyli wynajmujesz na lewo matce. To jak to mozliwe, ze dopiero teraz sie dowiadujesz o dlugu? Glowny najemca jest pierwsza osoba, ktorej komornik wjezdza na konto. Ale zanim to sie stanie to sa wezwania, sprawy w sadzie itd... Wiec nie pisz, ze rodzice zostawili Ci dlugi, bo to brzmi jakby zmarli. Najpierw naucz sie pisac, potem mozesz miec ewentualnie pretensje, ze Cie nikt nie rozumie... bardzo rozsadnie masz komornika na koncie, przeciez jestes glownym najemca. Nie rozumiem czego oczekujesz w takim razie? I co ma z tym wspolnego dziecko, o ktorym ciagle wspominasz. rzecznik to raczej tu nic nie pomoze, nie sadzisz?

Gość gość
ona nie otrzymala spadku w dlugach. podnajmowala matce mieszkanie komunalne i matka nie placila czynszu. To uczciwe, ze komorkin wjechal autorce na konto. Ktos za dlugi musi zaplacic. To nie sa dlugi postronnych osob, tylko glownego najemcy :)

Gość gość
Nie podnajmowalam nikomu mieszkania komunalnego! Nie mieszkam w mieszkaniu w ktorym mieszkalam z rodzicami od urodzenia. Wyprowadzilam sie. Teraz tam mieszka moja mama a ja wynajmuje z partnerem mieszkanie w innym miescie tepaki. Jestem na urlopie macierzynskim i nawet jakbym chciala odpracowac to nie mam jak bo nie mam z kim dziecka zostawic. Po urlopie macierzynskim wracam do pracy i tez nie bede miala jak. Owszem moze i byly powiadomienia o dlugu itp ale ja o nich nie wiedzialam gdyz moja matka mi o nich nie powiedziala.

Gość gość
21 30 Twoj nieznany? Przykro mi trzeba bylo sie nie lajdaczyc :) Moj zapieprza od rana do wieczora jak wiekszosc ludzi w tym kraju...

Gość gość
Najemca byla i jest moja matka. Ja bylam tam tylko zameldowana. Nie wiedzialam ze nie placi

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji. Najlepsze że pisma wysłali nawet do rodziców męża mojej siostry żeby złapać z nią kontakt. Jakoś średnio w to wierze że nic o tym nie wiedziałaś. Ja mogłam nie wiedzieć bo siedziałam zagranicą. A tak wogóle to mieszkanie które wynajmujesz TERAZ jest na lewo czy masz wszystkie papiery że wynajmujesz legalnie? Ja bym poszła z tymi papierami do komornika który prowadzi sprawe i wyjaśniła z nim wszystko. Zanim komornik wejdzie na wypłate zawsze szuka kontaktu. Wtedy warto się do niego udać i wyjaśnić jak sprawa wygląda

Gość kapilar
sluchajcie jest coś takiego jak upadłość konsumencka jest bardzo dobrym wyjściem, daje wiele możliwości poradzenia sobie z długiem. Tutaj można przeczytać o tym więcej https://kredyt123.pl/upadlosc-konsumencka , oprócz spokoju i czystych rejestrów bankowych, daje możliwość spłaty długu na tyle ile jesteśmy w stanie. Wiadomo jest trochę wymogów, ale wszystko można spokojnie przejść.