Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! niech mi ktos pomoze ,wyliczyc zadanie z matmy.

Polecane posty

Gość gość

Rzucamy dwukrotnie kostka do gry.Jakie jest prawdopodobienstwo tego ze ,liczba oczek otrzymanych w pierwszym rzedzie jest wieksza ,od liczby oczek otrzymanych w drugim rzedzie.Za rozwiazane przyklady dziekuje z gory.

Gość gość
rzuć kostkami i sprawdz :P

Gość gość
mi potrzebna szerokośc geograficzna gdzie odbędzie się rzucanie

Gość gość
Rzucac to ja moge sobie do rana i co chwile bedzie inny wynik.Musze miec rozwiazanie tego zadania.Pomoze mi ktos.

Gość gość
hehe to sprawdz na kompasie gdzie jestes i rzucaj wreszcie te kostki :D

Gość gość
Bez jaj nie smiej sie.zalezy mi na rozwiazaniu tego zadania ,bo leze z matmy jak nie przyniose zadania domowego.

Gość gość
no a w necie gdzies nie ma podobnego zadania, żeby analogicznie jakos sprobowac rozwiązac?

Gość gość
Hallo jest tu ktos orlem z matematyki, to jak tu podejsc do matury jak nie ma kto mi pomoc?

Gość adjakaj
1/6

Gość gość
W necie jest pelno roznych zadan takiego nie ma ani podobnego kazde zadanie sie czyms rozni wzorami i w ogole.A bARAnek byl prymusem z matematyki, to gdzie on jest zeby mi pomoc.

Gość gość
Omega: 6x6=36 A 61 62 63 64 65 51 52 53 54 41 42 43 31 32 21 P(A) 15/36= 5/12

Gość gość
no ze ścisłych przedmiotów to zawsze większosc jest słabsza, poszukaj w google i cos tam znajdziesz no

Gość gość
Nie musisz mi dziekować :)

Gość gość
20;51I to jest cale rozwiazanie a z kad te liczby sie wziely.No dobra dzieki ,bo widze ze kazdy to tylko umie wyzwisk uzywac w innych tematach a jak juz zadanie jest, to wszyscy sie pozamykali.

Gość gość
To są elementy zbioru A

Gość gość
Jakie elementy zbioru ,bo nie rozumiem a z kad ten zbior mozesz cos wiecej okreslic i mi napisac z kad te liczby.Jak pojde do odpowiedzi to musze tlumaczyc jak to licze bo mi szmata wychodzi z matmy

Gość gość
Autorko, ani z matematyką u ciebie nie za dobrze, alni z j.polskim "z kąd", eh... i krytykujesz wypowiedzi innych, ale to ty się uczysz i ty powinnaś rozwiązać to zadanie sama, a nie zaliczyć dzięki komuś z forum.

Gość gość
Omega czyli wszystkie możliwości a w poleceniu masz ze 1 rzut ma wyjść większy niż 2 i A to właśnie te elementy. A rozwiązanie to podzielenie A przez omege.

Gość gość
21;03Co ty chcesz od mojego polskiego, co ci nie pasuje ty i tak tego zadania nie rozwiazalas, tylko ktos inny a ze kazdy wyzywa w innych tematach wyzwiskami to to prawda i naucz sie czytac ty sama ze zrozumieniem, skoro matematyki sama nie rozumiesz.

Gość gość
Od kiedy to ech piszemy prze samo h ,pusta to ty jestes i sama matemy tez nie umiesz a dowalasz.

Gość gość
właśnie odczep się od autora tutaj przerabiamy matmę nie polski nie wszystko naraz

Gość gość
W rzucie pierwszą kostką każda cyfra jest równie prawdobodobna z prawdopodobieństwem 1/6. Prawdobienstwo, że po 1 wypadnie mniejsza liczba = 0/6 (nic na kostce nie jest mniejsze niż 1). Prawdobienstwo, że po 2 wypadnie mniejsza liczba = 1/6 (bo tylko 1 z 6 cyfr spełni warunek). Prawdobienstwo, że po 3 wypadnie mniejsza liczba = 2/6 (bo tylko 1 i 2 z 6 cyfr spełnią warunek). Prawdobienstwo, że po 4 wypadnie mniejsza liczba = 3/6 (bo tylko 1, 2 i 3 z 6 spełnią warunek). Prawdobienstwo, że po 5 wypadnie mniejsza liczba = 4/6 (bo tylko 1, 2, 3 i 4 z 6 spełnią warunek). Prawdobienstwo, że po 6 wypadnie mniejsza liczba = 5/6 (bo tylko 1, 2, 3, 4 i 5 z 6 spełnią warunek). Stąd: 1/6 * (0/6+1/6+2/6+3/6+4/6+5/6)/6= 1/6 * 15/6= 15/36= 5/12

Gość gość
O ,dziekuje za rozwiazanie i wytlumaczenie

Gość gość
Poprawka pierwsze powinno być 1/6 * (0/6+1/6+2/6+3/6+4/6+5/6)= Bez /6 na końcu.

Gość gość
21:06 rozwiązałam i czytać potrafię, dlatego widzę to czego ty nie widzisz, bo mimo na kierunkowania jakie błędy robisz w polskim. I potem taka paniusia jak ty chwali się wykształceniem. Eh.

Gość gość
do 21:03 autorka jak widać po dalszych wpisach świeci własną głupotą :D

Gość gość
cipyyy głupie ktoś poprosił o pomoc w zadaniu idzcie się zreć gdzie indziej wszędzie musicie udowadniać coś tam,ja pierdolę zamknijcie te ryjki

Gość gość
łona jest głupia ona nie umie ona się pomyliła ja jestem mundra ty masz bzydkie buty ,zamknijcie się w tym gównem calym

Gość gość
21;16Poprosilam o pomoc tepa p**do z matemy a nie z jezyka polskiego.Naucz sie czytać, jak zatytułowałam swój temat a potem sie udzielaj i wymądrzaj z ortografia ,dobra.