Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki becik zwykły czy usztywniany

Polecane posty

Gość gość

ze zwyklego becika mozna zrobic dla dziecka kocyk lub kołderkę, z usztywnianego podobno nie, mozna tylko wyjac do usztywnienie, napiszcie mamy ktory becik sprawdza sie w praktyce

Gość gość
Ja miałam zwykły i wcale mi się nie przydał. W ogóle go nie używałam. Dziecko nosiłam zawinięte w ręcznik kąpielowy z rożkiem, bo tak mi go podawali w szpitalu i tak mi w domu pasowało.

Gość gość
Zwykly najlepszy. Ale niedlugo uzywalam. Jakies 3 tygodnie.

Gość gość
Ja mialam oba i uzywalam czesciej tego miekkiego. Jakos z tego sztywniejszego balam sie ze mi dziecko wyjedzie dolem. Generalnie warto kupic bo noworodki lubia byc otulone. Jesli nie rozek to otulacz.

Gość gość
A ja rodziłam latem i w ogóle nie używałam, bo dziecko by się ugotowało (mam bardzo ciepło latem w domu)

Gość gość
Miękki jest orzytulniejszy dla dziecka a noworodki lubią ciepelko :-)

Gość gość
Ja kupiłam usztywniany z wyjmowaną wkładką, bo nigdy w życiu nie miałam na rękach noworodka i się bałam :) ale okazało się że niepotrzebnie, poza tym, nawet niewygodnie było trzymać do karmienia piersią. I wyjęłam.

Gość gość
Ja też miałam z wyjmowaną wkładką ale wyjęłam, jakoś tak nieporecznie było mi trzymać, miałam wrażenie, że dziecko mi lata na tej wkładce, w miękkim była cała otulona. Miałam dwa na zmianę, potem używałam jako maty na podłogę albo na łóżko, kołderki, podkładałam do wózka jako materacyk albo do spacerówki. Za to moja bratowa tylko z usztywnieniem, inaczej nie nosiła i nie mogła się nachwalić więc najlepiej kupić jakiś niezbyt drogi z wyjmowaną wkładką i się przekonać co komu pasuje.