Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bimbał

Schizofrenia

Polecane posty

Gość Bimbał

Jestem schizofrenikiem i ukrywam to przed społeczeństwem już długi czas.

Gość gość
Bimbał? Schizol by siebie tak nie nazwał :D

Gość gość
c

Gość gość
I dobrze, w Polsce jest ogromna nietolerancja dla ludzi chorych psychicznie. Nigdy się nie przyznajwaj nikomu.

Gość Bimbał
I co mam zrobić

Gość gość
Mnie fascynują ludzie chorzy psychicznie. To bardzo bardzo wrażliwi ludzie, którzy widzą i czują więcej. Są wyjątkowi (nie lubię słowa inni), niestety mają bardzo ciężko w życiu.

Gość gość
Nie są wrażliwi tylko chorzy, po prostu coś im nie abla w neuroprzekaźnikach albo w jakichś konkretnych częściach mózgu, proponuję nie dorabiać do tego żadnej ideologii. Choroba jak choroba. Ja mam celiakię, ekstremalnie jestem nadwrażliwa na gluten, czy to czyni moje bebchy wyjątkowymi ? Retorycznie.

Gość gość
'bebechy' miało być

Gość gość
Ja mam celiakię, ekstremalnie jestem nadwrażliwa na gluten, czy to czyni moje bebchy wyjątkowymi ? Retorycznie. x Tak. Masz wyjątkowo z******** n e bebechy :)

Gość Bimbał
Dlaczego ja muszę zawsze świat na opak spostrzegać???

Gość gość
A bierzesz leki, rozmawiasz z lekarzem? Chodzisz na terapię? Można się nauczyć normalnie funkcjonować z tą chorobą.

Gość Bimbał
Byłem u lekarza, nie byłem szczery podczas badań i spaliłem leki w piecu.:(

Gość gość
Leki są dobre, zmieniaja myslenie, człowiek jest bardziej pozytywny i pewny siebie. Warto iśźć do lekarza po fajne dropsy.

Gość gość
A ja mam nerwice lekowa, ale jem sobie leki od psychiatry i jestem happy :) polecam Tobie bierz leki kolego, bez tego ani rusz

Gość gość
A na czym polega u Ciebie ta choroba?

Gość Bimbał
Mam halucynacje ale rzadko, słyszę głosy, nawet widziałem twarz Boga, mówił do mnie. Jakiś czas temu czułem dziwne zapachy i miałem ochotę na dziwne smaki. :(

Gość gość
Schizofrenia? Może po prostu Bóg chce się do Ciebie dodzwonić.

Gość sukces to umysł
Nie ma nic takiego jak choroba psychiczna, są tylko ludzie widzący świat innaczej niż ogół, co nie znaczy że ogół ma racje. Często ogół to syf i bagno, czyli nienormalni są normalni, i na odwrót.

Gość gość
Jak wygladala twarz Boga?

Gość gość
I co mowia Ci te glosy? Jakies fajne sa? Czy niemile?

Gość gość
gość dziś Bóg nie ma twarzy tylko ma umysł

Gość gość
gość dziś I co mowia Ci te glosy? Jakies fajne sa? Czy niemile? Zgłoś Nie rozumiesz co to "głosy", to nie coś co słyszysz ale coś co czujesz, trudne do opisania ograniczonym językiem ludzkim, ale w przybliżeniu to coś jak telepatia... i tak też wygląda komunikacja z siłą wyższą, z tymi którzy mieli taki zaszczyt.

Gość gość
05:37 Pytam sie, bo tez slyszalam glosy jak mialam epizod maniakalny. I moje glosy byly bardzo realne, tak jakby ktos normalnie kolo mnie stal, tylko, ze to sie dzialo w mojej glowie i faktycznie mozna to nazwac telepatia, bo najpierw do nich mowilam. Byly to trzy glosy. Dwa meskie i jeden kobiecy. Powiedzieli mi, ze nie musze na glos do nich mowic, ze moge telepatycznie w myslach z nimi rozmawiac i tak faktycznie bylo. Myslalam, ze to sa anioly jakies, w ogole byli bardzo fajni i bylo to przezycie mega cudowne, tyle, ze te moje glosy na przyklad namawialy mnie do tego abym zabila kota... Teraz jak na to patrze, to mylse, ze to byly jakies demony. I jak uslysze jeszcze raz jakies glosy, to juz nie bede taka ufna. Jak na razie cos takiego przytrafilo mi sie tylko raz.

Gość gość
I nie pie/rdol mi, ze to jakis zaszczyt!

Gość Bimbał
Ludzie co wy tu bredzicie, to nie jest śmieszne, to nie działo się często, jakiś czas temu wszystko ustało jak bym był w remisji, przecież ja pracuję wszyscy myślą że jestem normalny, jak się dowiedzą to mnie wykopią z pracy. :(

Gość gość
Ja tez choruje psychicznie i wie o tym tylko najbliższa rodzina. I też jestem w remisji i normalnie pracuje. Idzie wytrzymać, jakoś daje radę. Mam nawet jakieś zainteresowania i coś tam sobie robię na boku, ale ludzi trzymam na dystans, chodź widzę, że są tacy co by chcieli się bardziej zaprzyjaźnić. Ale tak jest lepiej, bo właśnie nie chcę aby się dowiedzieli o chorobie. Ty też nic nikomu nie mów i zacznij brać leki! Będzie dobrze. Pozdrawiam.

Gość gość
5:37 z siła wyższa? Masz na myśli Boga??? Właśnie skąd taka pewność, że to pochodzi od czegoś dobrego? Bo tak rozumiem twoje tłumaczenie. Może to faktycznie są jakieś demony na przykład. Choć ja osobiście uważam, że jest to choroba psychiczna i tyle.