Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanabogini

Dieta 500,600 kalorii zapraszam :)

Polecane posty

Gość zdesperowanabogini

Cześć dziewczyny. Jestem niesamowicie zdesperowana. Po ciąży przytyłam 25kg. Nie mogę na siebie już patrzeć w lustrze. Wstyd mi gdziekolwiek wychodzić. Od jakichś 3 mcy próbuję się bezskutecznie odchudzać. Waga jednak albo stoi albo idzie w górę ( o zgrozo! ) Jadłam 1700 kcal i biegałam na bieżni po ok. godzinie przez dwa tygodnie nie schudłam nawet kilograma, więc muszę się wziąć za siebie. Jeśli któraś z Was chce mi towarzyszyć zapraszam:) w kupie raźniej jak to się mówi :D Piszcie jaki wzrost jaka waga i jakie cele:) Ja 168, waga 88(!), cel I -76kg, cel II- 72kg, cel III 68kg, cel IV 64kg, cel V-60 kg, cel VI 59kg, cel VII 55kg Ja ustawiłam sobie te cele w ten sposób że są to kilogramy które z czymś mi się kojarzą 76-tyle ważyłam zaraz po urodzeniu dzidziusia 72- z taką wagą brałam ślub( w ciąży) 68- z taką wagą dowiedziałam się że będę miała dziecko 64- tyle ważyłam biegnąc w swoim pierwszym półmaratonie 60- tyle ważyłam na studiach kiedy podjęłam decyzję o zapisaniu się na cross fit ( i w najpiękniejszym okresie mojego życia) 59- tyle ważyłam najmniej w życiu i moja mama miała taką wagę podczas swojego ślubu ( jest 2 cm wyższa ode mnie) 55- chcę ważyć mniej niż moja babcia podczas swojego ślubu bo ciągle mi dogryza ( co prawda ona ważyła 49 kg ale jest o głowę niższa ode mnie)

Gość alternatywny stan umysłu
dieta i gimnastyka kochanie, nie głodzenie się. Głodzenie ma odwrotne efekty i ciało odkłada tłuszcz, bo myśli że jedzenia nie potrafisz znaleźć i robi rezerwy. Zacznij od oczyszczania ciała 2 tygodnie dietą sokową, pijesz TYLKO soki, kup sokowirówke i sama rób soki z owoców i warzyw. Potem jedz normalnie ( mało mięsa czerwonego albo wcale ), tz. małe porcje często, nie podjadaj, oraz nie jedz słodyczy i unikaj alkoholu kompletnie. Do tego jogging minimum 10km dziennie, zacznij od 1km, i co 5 dni dodawaj 1km aż do 10km. NIE waż się co chwile i nie panikuj. Sprawdzaj wage co 3 miesiące. Powodzenia lala, myśle że dasz rade, jeśli tylko chcesz.

Gość gość
Ja przeszłam na dietę IF - poczytaj sobie o tym - w tej wersji dla kobiet - 10 godzin na jedzenie (jem w przedziale 8.00 do 18.00, w pozostałym czasie piję tylko wodę albo niesłodzoną herbatę). zaczęłam 4 tygodnie temu, schudłam 3 kg, i do lata może będzie dobrze :) Nie mogę sobie pozwolić (ze względu na czas) na częste jedzenie o określonych porach, nie prowadzę tak zorganizowanego trybu życia i IF jest dla mnie idealny.

Gość gość
Hej! Ja przeszlam na diete od 1 stycznia. Najpierw bylam nastawiona na dukana, ale pozniej opracowalam swoj plan diety. Przy moim wzroscie 162cm wazylam 70kg! Wyliczylam sobie, ze przy mojej wadze i wzroscie, aby schudnac powinnam jesc 1200kcal dziennie. No i zaczęłam! Zero bislego pieczywa, ziemniakow, makatonow, slodyczy oraz tluszczy. Wszystko gotuje na parze, smaze bez oleju. Wykluczylam sosy, zupy gotuje bez smietany. Glownie jem ryz i biale mieso. Ogolnie bardzo dużo protein, warzyw i owocow, otręby etc. Czasem w niedziele pozwalam sobie na maly grzeszek jak kostka czekolady czy cos innego. Mam juz 4kg na minusie, wiec chyba dziala. Po prostu sktupulatnie licze kalorie. Posilki do pracy przygotowywuje w nalych pudelkach, aby oszukac mózg ;) Nie wiem czy to ma jakikolwiek sens, bo kazdy powinien dobrac diete do siebie, ale dziala! Zycze Ci powodzenia i wytrwałosci.

Gość gość jejku8
autorko, ja co prawda ciaze mam już za sobą ( chociaż tez tylam w 1 ciąży 8kg a w drugiej 7 - jest to waga po tygodniu od porodu) ale teraz brałam leki przez które nabrałam 8kg balastu :O Ja postanowiłam kupic diete od dietetyczki i tutaj musze pochwalić Malgosie z qchennych-inspiracji bo napisala mi super diete na której chudne i nie chodze gloda. Naprawde!!! Nie wiedziałam , ze tak można a jednak! Za diete redukcyja dalam 250zl , czekałam jakies 6 tygodni.

Gość gość jejku8
Teraz wyczytałam , ze Twoja dieta to tylko 500-600kcal... :( dziewczyno , zacznij jesc z glowa tzn Twoja dieta musi mieć min 1500kcal ( ja taka mam) poniewaz jeśli będzie mieć mniej twój organizm przestawi się na przetrwanie i będziesz tyc z powietrza. To co robisz to glupota, wybacz ale tak mysle. No i te Twoje cele... 1 cel to az 11 kg. Zdajesz sobie sprawę ile musi uplynac czasu zebys schudla 11kg zdrowo i bez jo-jo? Ja obstawiam jakies 5-6miesiecy. P.S babci powiedz żeby się zajela swoim życiem. 🌼

Gość gość jejku8
ktoś tu pisze o diecie 1200kcal ... odradzam stanowczo!!! moja znajoma po urodzeniu dziecka przeszla na taka dietete była to dietea opracowana przez dietetyka ( nie moja dietetyczke) Owszem schudla . Ale jak ja zobaczyłam po jakichś 5mies od diety to wygladala jak szafa 3-drzwiowa :( Az mi się jej zal zrobilo. Po prostu potwor - wielki brzuchol, ogromne otłuszczone nogi , nalana buzia. (:( Nie rob sobie tego!!!

Gość gość
jeżeli to co piszesz autorko to prawda to pwoinnas isc do lekarza i powiedzieć mu o wszystkim. Nie jest normalne żeby ktoś na diecie + ****** żeby tyc. Może masz tarczyce chora albo przez swoje głupkowate diety doprowadzis do tego ze Twój metabolizm zwolnil i teraz masz problem. Powinnas starac się rozbujać metabolizm a nie pisać o dietach typu "zjadłam dziś na sniadanie jabłko " :O Nie osłabiaj mnie! Nie schudniesz bo nie amsz pojęcia o komponowaniu ZDROWEJ diety i wychodzisz z zalozenia ze im mniej zjesz tym lepiej. :( Strasznie glupia jesteś jak na kogos kto skonczyl studia.

Gość gość
jeszcze chce zby się ludzie do niej dolaczali? do czego ja się pytam? do diety 500kcal? Idiotka po prostu!

Gość gość
dw tygodnie to za mało, mi zaczęło spadać po miesiącu. Pij sporo wodu, chociaz jedną butelkę. Ustaw sobie na początek 1500 kcal, przy twoim wzroscie to granica, mniej jeśc nie możesz. 1700 kcal to trochę za dużo, ale tylko tyci, dlatego nie widzisz efektu. Pamiętaj też o wliczaniu wszystkiego, masła na kanapkę, cukru z herbaty, oleju z patelni, zobacz wtedy ile naprawdę jesz.

Gość gość
ja zaczęlam od 1500 potem 1600, ż schudłam 7 kilo, zaczęłam jeśc coraz więcej i teraz jem 1800-1900 kcal, zalezy jaki dzień. Waga na razie jest w normie. Koleżanka była na Gacy, jadła max 1200 kcal, wróciło bardzo szybko. Mam 164 cm wzrostu, moje zapotrzebowanie tak by nie tyć i nie chudnąć to ok 1850-1900 kcal. Ważyłam 63 teraz ważę 56, czasem waga się waha i spada na 55, ale dobijam do 56, bo tyle jest idealnie.

Gość gość
Ja jestem po 2 ciążach po których skutecznie schudłam ( nie dieta 500lcal ;) ) i powiem Ci, ze te ciążowe kg trzymają się czlwoieka jakby korzenie zapuscily. Poza tym ciaza zawsze zostawia jakies slady na ciele kobiety choćby nie wiem co robila to metabolizm zwalnia i nie ma na to sily. Powiem ci , ze Twoje sposoby na zrzuceniekg sa wyjątkowo głupie a to jak pozwalasz się traktować mezowi i rodzinie mowi tylko jaka jesteś osoba ( z niskim poczuciem własnej wartości i brakiem szaunku do samej siebie. Gdyby mój maz pwoiedzial mize przytylam to teraz na pewno nie odejde od niego to by mnie na długo popamietal. Poza tym nie patrz na to jak mialas nascie lat i schudlas szybko a teraz kiedy jesteś po ciąży i hormony szaleją i bardziej tyjesz niż chudniesz. Po ciąży jest najtrudniej schudnąć :( Rob co chcesz ale glupote robisz z ta dieta 500 kcal. Po niej będziesz mieć takie jo-jo ze się już w drzwi nie zmieścisz.

Gość gość
nie można schudnąć szybko i trwale. to niemożliwe.

Gość gość
Lepiej po prostu więcej ćwiczyć. Zajrzyj może tutaj (niby strona dla facetów, ale porady są spoko) http://www.menshealth.pl/atlas-cwiczen i coś z tego zaczerpnij. 500 czy 600 kalorii to zdecydowanie za mało!

Gość gość
I tak jsk zaczniesz normalnie jesc to znowu przytyjesz