Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leży w szpitalu bo ma okres hahaha padłam!

Polecane posty

Gość gość
Jakby tak każdy uzalal się nad sobą to by już normalnego życia nie było. Ta ma okres ta migrene ta menepauze opamietajcie się baby głupie. xxx Ta ma cukrzycę ciążową, tamta zagrożoną ciążę a następna nowotwór. Nic tylko użalają się nad sobą przez całe życie i jeszcze miejsce w szpitalach blokują. Jeśli babo nie miałaś naprawdę bolesnych okresów to zamilcz. Mi zdarzyło się dwa razy zemdleć oraz wymiotować z bólu z powodu okresu i wiem co to znaczy jak żadne normalne leki przeciwbólowe nie pomagają a człowiek ma jeden wielki skurcz w brzuchu, którego nie można opanować.

Gość gość
gość dziś I widać, że nie wiesz co to oznacza mieć ciężką migrenę, której nie idzie wyleczyć. Na pewno te wszystkie osoby, z ciężkimi bólami w trakcie miesiączki i migrenami mogłyby się raz dwa wyleczyć tylko im się nie chce, bo wolą cierpieć.

Gość gość
ja kiedyś strasznie przechodziłam okres. Bóle brzucha były nie do zniesienia, nie mogłam się ruszać już nie mówie jak ktoś próbował mnie przenieść. z bólu wymiotowałam, miałam silne poty na przemian z drgawkami z zimna. Przy tym miałam okropną migrene, głowatak pulsowała przy każdym ruchu, że nie szło wytrzymać. Dwa razy zgarnęła mnie karetka z ulicy. lekarze długo leczyli mnie hormonami bezskutecznie. Aż wkońcu pomógł mi najtańszy JEANINE. Pisze bo może komuś się przyda ta informacja.

Gość gość
Nic dziwnego że faceci Was zdradzają samą bym nie wytrzymała z takimi chodzących nieszczęściem. xxx Życzę ci aby i ciebie zaczął zdradzać facet jak przydarzy ci się jakaś niezbyt łatwa do wyleczenia choroba trwająca dłużej niż trzy miesiące. A bardzo prawdopodobne, że kiedyś na coś zachorujesz i coś cię będzie naprawdę bolało. Nie oczekuj zrozumienia.

Gość gość
Ja miesiączkuję od 11 roku życia, teraz mam 35 lat i przez cały ten czas moje krwawienia to comiesięczny tygodniowy koszmar. To nawet nie chodzi o ból, a o obfitość krwawień. Tampon super plus taki specjalny na noc zmieniam co godzinę. Po pierwszym porodzie trochę się u mnie uspokoiło, ale po drugim wróciło, dodatkowo ze skrzepami. Teraz jestem pod opieką hematologa, bo już było ze mną kiepsko, biorę też tabletki anty, które średnio pomagają, ale zawsze coś tam mniej leci. Zalania np. w pracy po podniesieniu się z krzesła to częsta sprawa. Lekarze nie mają na to innych sposobów niż tabletki anty, no jeden mi proponował wycięcie macicy, także super :/ kto nie miał takich dolegliwości tego nie zrozumie, najgorzej , że najmniej wyrozumiałe są inne kobiety

Gość gość
Okropność. Poczytaj o antykoncepcji w zastrzykach wstrzymujących krawienia na x miesięcy i nie słuchaj idiotów widzących tylko możliwość wycięcia macicy.

Gość gość
Grunt to mieć tyle siły żeby na kafe pisac. Od nazekania jeszcze nikt nie ozdrowial. A co do zdrad do inteligentnej inaczej nie chodziło o zdradę w chorobie tylko o zdradę baby która cały czas jeczy

Gość gość
Ja miesiączkuje od 11 roku życia. Teraz mam 22 lata i jestem 9 miesięcy po porodzie. Moje miesiączki przed porodem były tragiczne. Co drugą miesiączke spędzałam w szpitalu pod morfiną + zastrzyki przeciwskurczowe. Bóle brzucha niesamowite,ból głowy,trzęsło mnie z zimna na przemian z gorącymi napływami powietrza + ból ud. Ledwo sie ruszałam.Brałam anty i nic to nie dawało. Robiłam badania,które nie wykazywały nic niepokojącego. Po porodzie nic sie nie zmieniło oprócz mniej obfitych okresów ale ból ten sam. Szczerze to sam poród nie był tak bolesny jak moje okresy. Jeżeli ktoś tego nie doświadczył to nie powinien sie wypowiadać

Gość gość
(08:15) Za to bardzo inteligentne jest nasmiewanie sie z takich kobiet i jeszcze zakladanie takiego tematu.Nad toba nikt nie musi sie uzalac jesli nie chcesz,ale po to sa lekarze i szpitale aby pomoc takim przypadkom.Nie chcialabym trafic do takiego lekarza pozbawionego krzty empatii dla cierpiacej osoby.Kazdy organizm jest inny,inaczej odczuwa bol.Dlatego jezeli nie masz pojecia o funkcjonowaniu ludzkiego organizmu to zamilcz lepiej.Ja mam juz trzeci rok silne,migrenowe bole glowy,tak,ze zbiera mi sie na wymioty.I zaden neurolog nie jest w stanie pomoc mi bo zapisuja mi tylko co rusz nowe leki,ktore na,krotko eliminuja objawy.

Gość gość
Ale autorka jest głupia. Pewnie myśli że ta kobieta co ją przywieźli to ma taki ból przy okresie zwykły jak wszystkie kobiety, niedowierza i sie śmieje, a pewnie jakby sama miała coś równie silnego to okazałoby sie że byłby niezły szok i wzywałaby pogotowie. Tacy właśnie są ludzie. To samo zjawisko zresztą widać we wielu innych sytuacjach. Jakaś laska w ciązy ma badanie na krzywą cukrową, krówsko ma szczęście i nic nie czuje po wypiciu glukozy, no to trzeba sie pośmiać z tych co wymiotują. I wiele, wiele innych podobnych temu przypadków

Gość gość
Po czym wnioskujecie ze ktoś się z kogoś śmieje. Jedni stwierdzają że ból przy okresie to powód do tego żeby wszyscy skakali nad nim a inni ze życie jest za krótkie żeby się uzalac nad sobą. Gdzie tu smianie się jeden z drugiego bo nie rozumiem

Gość gość
(22:12) A chocby po samej autorce i jej temacie.A co ma niby oznaczac:"Lezy w szpitalu bo ma okres hahaha padlam..."?

Gość gość
No fakt masz rację co do brzmienia tematu ale te ostatnie wpisy napewno nie wysmiewaja sytuacji jak już to okazują brak zrozumienia

Gość gość
Dziewczyny, które piszą o skrzepach i bardzo silnym krwawieniu - kiedyś też tak miałam i lekarz skierował mnie na czyszczenie macicy. Po zabiegu skończyły się moje problemy. Może warto poszukać i popytać w tym kierunku?

Gość gość
Jak dla mnie podsumowując temat na pewno nie powinno się wyśmiewać takich sytuacji. Ale prawda jest też fakt że żaden facet nie wytrzyma codziennego życia z kobita która wiecznie steka nie ważne czy z powodu migreny okresu czy czegoś tam jeszcze.

Gość gośćxhcjvkjrzug
Autorka jest po prostu glupia jak but! Cala reszta szczekajacych tu wariatek tez! Puste jak studnia w Afryce! Nie macie pojecia czym jest okropny bol miesiaczkowy! Jestescie po prostu pieprzniete, z tych co to 80-cio latka z balkonikiem by wyslaly do kopalni bo jeszcze zyje niech nie marudzi! Przed ciaza mialam takie okresy, ze mdlalam, wstanie z lozka do lazienki aby przebrac podpaske bylo ledwo mozliwe a zostawaly za mna smugi krwi na podlodze bo cieklo mi po nogach! Jakby wiadro krwi lac przez lejek, skrzepy, skurcze nieustajace! Po 7szt ketonali forte bralam na dobe, do tego 8szt no-spy i nic nie pomagalo! Tyle, ze moglam isc do wc i wrocic aby znow sie skulic i zdyvchac z bolu! Jestescie wredne wszystkie do potegi! Ja mialam okres 7-10dni, przez pierwsze 3 umieralam! I choc jestescie paskudnymi ignorantkami to Wam tego nie zycze.

Gość gość
22:12 Twój wpis świadczy że nic nie zrozumiałaś. Nie że "jedni stwierdzają że ból przy okresie to powód do tego żeby wszyscy skakali nad nim a inni ze życie jest za krótkie żeby się uzalac nad sobą" tylko każdy ma inne doświadczenia ze zdrowiem i samopoczuciem oraz natężenie bólu !!!! Nie wiadomo ile tłumaczyć tępakowi, bo chyba nie dotrze jak mózg jałowy.

Gość gość
No właśnie dlatego ze macie takie podejście do życia to komuś tam na górze podpadlyscie więc wijecie się w meczarniach co miesiąc. A ludzi którzy normalnie żyją i nie uzalaja się nad sobą wyzywacie. No to macie jak macie. Jeśli przyniesie wam to ulgę w okresie to powyzywajcie sobie te wszystkie osoby które Was nie rozumieją i nie uzalaja się nad wami. A tak wogole to zazdrosc jest paskudna cecha ale jeśli wam to pomaga ☺

Gość gość
(09:50) Ok,to jak ciebie dopadnie taki bol (nawet nie musi byc miesiaczkowy) to tez mozemy posmiac sie?

Gość gość
gość dziś Aha czyli mam robić wszystko, żeby nie chodzić z bólu po ścianach, czyli inaczej wbić zęby w futrynę. 10:39 wystarczy, że przesili rękę przy barku, ale będzie wyyłaaa he he. Nie wiadomo, co z taką ręką zrobić, bo jak ją nie ułożyć to źle.

Gość gość
A śmiej się do woli. Tylko ze nawet jak mnie coś dopadnie to nie będę się tym chwalić. Ty czytać nie umiesz pokaż mi w moim ostatnim poście stwierdzenie mówiące ze ja się z was śmieje. Od tego ,,bólu' ' to Z czytaniem już problem masz. Za 5 lat to chyba warzywem będziesz bo zamiast się leczyć to zajmujesz się p*****lami

Gość gość
gość wczoraj - mam pytanie. I co na to hematolog? Jakieś badania robiłaś? Mam podobne problemy.

Gość gość
Komuś podpadłaś na górze to cierpisz. To dokładnie napisałaś. To nie jest napie/rda/lanie się z kogoś? Brak współczucia itp. A ta osoba ci odpisała w sensie, że jak ciebie coś dopadnie, to też ci się napisze, nie przesadzaj, nie rób scen, to tylko macica, to tylko ząb, to łeb ci napierdziela, bo migrene to może mieć królowa angielska. Nikt się tutaj tak naprawdę nie chwali bólem, tylko uświadamia autorkę i takie osoby jak ty, że można spłynąć z bólu, nawet z powodu głupiej miesiączki. A proszę bardzo, zwijaj się z bólu i nikomu się nie pożal, to będziesz wszędzie traktowana jak cyborg.

Gość gość
(12:54) Nigdy nie wiesz co spotka cie w przyszlosci,wiec nie badz taka pewna,ze jeczec z bolu nie bedziesz.Nie tacy juz chojracy byli.Ja juz we wczesniejszym poscie napisalam,ze mam silne migreny i zaden neurolog nie jest w stanie zlikwidowac mojego problemu.Zreszta,jak juz ktos napisal,nikt tutaj nie zali sie tylko zwraca uwage na pewien problem,ale jak masz tak ograniczone myslenie to juz nie moj problem.

Gość gość
Chyba autorka tematu nie jest juz zainteresowana nim,wiec zakladam,ze to bylo zwykle prowo.A do tych co niby twierdza,ze nie nasmiewaja sie z cierpiacych.W kazdym waszym zjadliwym poscie mozna wyczuc to szydzenie i pogarde.Jak kogos tak wnerwia to,ze inni opisuja tutaj swoje przypadki cierpienia to niech po prostu nie czyta tego.

Gość gość
Więc pomyslilyscie wątki. Bo to nie jest wątek o wylewaniu goryczy. Temat sam sugeruje o czym jest wątek. Więc to ty nie czytaj i spadaj z tego wątku.

Gość gość
(15:50) Spadaj to najwyzej mozesz ty,ale na drzewo bo to forum nie jest twoja wlasnosci.Widze,ze do ciebie nadal nic nie dociera,wiec niewarto dyskutowac z idiota bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem.

Gość gość
Do 12:58 Hematolog zleciła badania krwi : morfologia, krzepliwosc, ferrytyna i na ich podstawie dobrała dawkę żelaza. Brałam je kilka miesięcy (dodatkowo z kwasem foliowym, takim na receptę i wit. C) aż wyniki się poprawiły, teraz biorę tylko w czasie miesiączki. Dodatkowo kazała ustalić z ginekologiem co brać na krwawienie i stanęło na tabletkach anty. Czuję się znacznie lepiej, ale i tak uwazam, ze nadal mocno krwawię i nie jest to wedlug mnie normalne. Lekarze -i ginekolog, i hematolog- twierdzą, że niektóre kobiety tak mają i juz. Dodam, że nie mam ani mięśniaków, ani torbieli.

Gość gość
(15:56) Dobrze,ze nie masz tych miesniakow i torbieli,ale fakt faktem niektore kobiet traca wiecej krwi.Niestety sa tez i takie niedorozwoje umyslowe,ktore zakladaja takie zenujace tematy.W dodatku napisala go kobieta bedaca w ciazy.

Gość gość
gość dziś - i krzepliwość wyszła ok? Miałam nadzieję, że może jakieś bardziej szczególowe badania zleca hematolog np. pod kątem skazy krwotocznej?