Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula4532

Pęknięta skóra w pachwinie

Polecane posty

Gość Paula4532

Dzisiaj zauważyłam ze mam na pachwinie dziurę , pęknięta skore , nie wiem jak to nazwać po lewej stronie . Jestem przerażona i nie wiem od czego to mogło się zrobić , może to przez zapalenie mieszka włosowego(borykam się z tym dość długi czas ,ale czegoś takiego jeszcze nie miałam) ? Smarować to czymś czy iść do lekarza? Wstawiałbym zdjęcie tego cholerstwa ale nie wiem czy się w ogóle da. Błagam pomóżcie!!!

Gość gość
Przemyj watą nasączoną spirytusem i zostaw. Z czasem się zagoi.

Gość gość
Nie kremuj..tylko puder dla dzieci...posypuj obie pachwiny....dwa dni przejdzie.

Gość gość
Niczym nie rób tylko puder dla dzieci....zrób dwie pachwiny aby było sucho..Krem odpada...

Gość Paula4532
Dzisiaj krew się z tej rany sączyła , może bielizna obtarła to miejsce dlatego ta skóra pękła . Spróbuje z pudrem i spirytusem , dziękuje

Gość gość
Spirytusem nie radzę bo sprawi Ci ból ....a przyczyną może być rzeczywiście bielizna lub żle spłukane mydło przy kąpieli lub żle spłukane majteczki po praniu od proszku. Raczej używaj płynu do prania ręcznego bo łatwiej go spłukać.

Gość gość
Życzę Ci,abyś szybko wróciła do zdrowia bo jest to bardzo niekomfortowa sytuacja...

Gość Paula4532
Stawiam bardziej na bieliznę . Piorę płynem , nie proszkiem, mam cały czas ten sam wiec myśle , ze to nie wina płynu do prania.

Gość Paula4532
Mam nadzieje ze szybko się zagoi , dziękuje :)

Gość gość
Źle spłukane mydło pd prysznicem,albo zbyt długo prysznicowanie tych miejsc,ale wstawiam na puder.

Gość gość
Raczej,się tam nie pryskałaś jakimś perfumem na walentynki .Bo to też czasami a nawet często uczula.

Gość Paula4532
W życiu bym nie pomyślała żeby sobie pryskać to miejsce perfumami :o. Myje się dość długo , ale od tego może pęknąć skóra ? Od zbyt długiego moczenia skory w tym miejscu ? Nigdy o tym nie słyszałam . Poza tym używam płynu do higieny intymnej dla dzieci, bezzapachowy by nie podrażniać skory a głównie dlatego ze po innych płynach szczypała mnie cała "ta" okolica .

Gość gość
Zbyt długo się pryskałaś prysznicem to wrażliwe miejsca..

Gość gość
Wspominasz o zapaleniu mieszków włosowych....na twarzy to się nie przenosi..

Gość gość
Miałam ten sam problem od kilu miesięcy, metodą prób i błędów doszłam do tego, że powodem była przesuszona śluzówka. Odkąd zaczęłam smarować Bepantenem w kremie problem minął. Teraz co drugi dzień smaruje i nic się nie dzieje. Pozdrawiam