Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca doradzicie?

Polecane posty

Gość gość

1. Mam kilka uprawnień, szkół, umiejętności. - mam uprawnienia na kasę fiskalną ( kurs jednodniowy) - mam szkołę fryzjerską 2 letnią. Niestety za wiele nie umiem bo mnie nie nauczono. Sama się doszkalam. Mam głowy fryzjerskie - ćwiczę upięcia z neta. Nieźle mi to wychodzi, potrafię zrobić trwałą, ombre 2 sposobami. Nie umiem dobierać kolorów farb i strzyc.. - mam uprawnienia opiekuna w DPS. - potrafię szkicować. 2. Wg Up nie mogę podjąć stażu w zawodzie fryzjer bo nie rozumieją panie czym różni się studium od zawodówki. 3. Po szkole wyjechałam za granicę. Pracowałam jako opiekun ale przerosło mnie to emocjonalnie tylko dlatego, że sama zachorowałam i było to obciążające psychicznie. Przeniosłam się na produkcję bo mi godziny odpowiadały ( praca do 14) 4. Nie zatrudnili mnie od stycznia do marca jak zwykle za granicą bo nie ma zamówień. Termin wyjazdu SIERPIEŃ 2017. 5. Chcę tam pojechać bo potrzebuje kasy, muszę zebrać jak najwięcej kapitału. Praca tam się sypie wiec niedługo nie będzie możliwości wyjazdu tam. Niedługo też nie będę raczej mogła wyjeżdżać za granicę do pracy sezonowej. ( choroba) 6. Myślę o czymś swoim. Działalność. Ale chce to rozkręcić jak skończę z wyjazdami. Ćwiczę i układam innym włosy jak się da. Ćwiczę szkicowanie, uczę się języka , uczę sie fotografii ( bez kursów) 7. Do sierpnia ( wyjazdu ) jest 5-6 miesięcy. W tym czasie chce znaleźć jakąś pracę. Szukam i jak wyżej. Problemem jest brak doświadczenia jako fryzjer i brak doświadczenia jako sprzedawca. No ale próbuję. 8. Dostałam z pup skierowanie na staż sprzedawcy. I mam dylemat. Jeśli pójdę na staż 6 miesięcy, szef jak mi powiedziano musi mnie zatrudnić a potem ewentualnie zwolnić. Tylko, że to będzie trwało. A mi się nie opłaca wyjechać za granicę tracąc dwa miesiące ( 8 tysięcy). Żeby pójść na staż i zatrudnić się i odżałować wyjazd musiałby to być stać dla mnie coś znaczący ( fryzjer, czy ogólnie coś co mi się podoba) A to jest sklep z rowerami i akcesoriami rowerowymi.... Przecież ja pojęcia nie mam o rowerach i akcesoriach. Mam wrażenie, że pan dał mi ofertę i nawet się nie zastanowił. I mam dylemat....Praca to praca. Kasa. Tu i teraz a przyszłościowo...nic mi to nie daje. Jak mnie zwolnią miesiąc po stażu to stracę i pracę i wyjazd ( 18 tysięcy - za 5 miesięcy jak dobrze pójdzie a jak pójdzie bardzo dobrze to jeszcze styczeń i luty..) Praca raczej pewna bo robię tam z 5 lat. Tylko styczeń i luty sa niepewne zawsze. Miałam taki pomysł, zeby ogłosić się żeby mnie ktoś za darmo wziął na przeszkolenie w salonie fryzjerskim w zamian za pomoc. Przed świętami powinno być łatwo. Poza tym ogłosiłabym się na necie, fb, że robię fryzury wieczorowe + trwałą tanio. Z dojazdem gdy jest na terenie miasta. Do tego stronę bym założyła. wiecie budowanie potencjalnego wizerunku i zbieranie klientów. JAKBYM doszła do perfekt z szkicowaniem to jeszcze szkicowanie z fotografii a potem i same sesje zdjęciowe - za pomocą lustrzanki. Do tego chciałabym poszukać pracy na etat byle czego z ubezpieczeniami i składkami żeby doczekać do wyjazdu.. A jak staż i bez wyjazdu to coś lepszego niż sklep rowerowy co? Dobrze kombinuje czy bredzę?

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu wydala te 200 zl I poszla do dobrego doradcy zawodowego. On nakieruje co chcialabys robic a nie na to co " troche umiesz":-)

Gość gość
No ale ja wiem co chciałabym robić. Tylko mam problem z doświadczeniem.

Gość gość
Belkot straszny

Gość gość
Bez umiejętności strzyżenia to ja marnie widzę Twoją karierę fryzjerską. Farbowanie i dobieranie barw to też podstawa tego zawodu i dziwię się, że bez tej umiejętności bierzesz się za ombre. Na samych upięciach raczej nie wyżyjesz, bo to głównie zakres działania fryzjerskiego w weekendy, głównie w sezonie weselnym czy sylwester i weekendy w karnawale. Po jaką cholerę w ogóle straciłaś 2 lata w szkole, która nic Cię nie nauczyła?

Gość gość
Nie chce mieć salonu. Za duża odpowiedzialność. Wolę pracę z dojazdem do klienta. Na razie upięcia i trwała bo to umiem na 100 % mam jakiś klientów itp. A strzyżenia i farbowania - MOŻNA się nauczyć. Dlatego chce iść do jakiegoś salonu na darmowe przeszkolenie. A co jest trudnego w ombre? To akurat bardzo łatwa rzecz. Nauczyłam się. Zrobiłam dwóm osobom i sa zadowolone. Preferuję technikę bez tapirowania. ( byłam na szkoleniu n/t) Tak samo łatwo jest zafarbować włosy na czarno. Bez przesady. Są rzeczy łatwe i trudniejsze. Tak ci się tylko wydaje, że upięcia to od dzwonu się robi. Może też u fryzjera. Mam sporo koleżanek co przychodzą za niską ceną zrobić fryzurę na imprezę, ludzie pobierają się przez cały rok co = wesela. ( co to jest sezon weselny?) Są studniówki, półmetki, komunie, chrzciny, sylwester, święta itp. U mnie na FB ciągle ktoś pyta czy ktoś nie zgodziłby się zrobić fryzury tanio. Szkoły zazwyczaj mają napisane na ścianie: nic nie uczymy. Jak weszłaś tylko po to aby się dowartościować i pokazać jaka jesteś super mądra to dzięki wielkie.

Gość gość
Żeby pracować w sklepie rowerowym to nie trzeba mieć przypadkiem pojęcia o rowerach? Jak ty chcesz tam sprzedawać jak ty nie wiem nic n/t. A części? A jak ktoś kupi to nie musisz zapakować? ha ha To chyba dla chłopa praca.

Gość gość
Jeżeli tylko masz jakiś pomysł i pragnienie, nie poddawaj się tylko dąż do niego. Musisz tylko mieć przekonanie, że faktycznie tego chcesz. Uwierz mi - da się trafić do fajnego zakładu z miłym szefem i nowoczesnymi, ułatwiającymi pracę technologiami takimi, jak chociażby https://www.autoid.pl/technologie/rfid

Gość PracaOnline

Witam, zapraszam na strone pracujzarabiajspelniajmarzenia.pl
Zarobki od ponad 1000 zl na start!