Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta zaczyna się od 58kg

Polecane posty

Gość gość
A ja mam 170. Waze 68kg i co? I nic heh

Gość prawictwo pospolite 114
68 kg to przesada.. Powinnaś schudnąc do 58 kg

Gość gość
nie powinna schudnąć do 58kg tylko do 62kg

Gość gość
sp..laj cfeluchu, dla mnie chlop ktory takie tematy zaklada na babskim forum to nie chłop tylko ciotka. Malo tego jestes ograniczony, bo nie wiesz, np. ze ktos nie moze jesc wszystkiego a jest na diecie bo np. ma nietolerancje pokarmową, albo chora trzustke lub wątrobe i siłą rzeczy nie przytyje, kretyynie ty! Temat do usuniecia sie nadaje

Gość gość
16.14 Zapewniam cię, że nie każdy ma tyle szczęścia, że tluszcz rozkłada mu się chociaż w miarę równomiernie. Ja zawsze bylam bardzo chuda (jadłam porcje zupełnie normalnej wielkości, starałam się jeść zdrowe i niskoprzetwarzone jedzenie), pod koniec liceum postanowiłam zrobić coś z tym i przytyć chociaż trochę. Po kilka miesiącach wciskania w siebie jedzenia na siłę przytyłam 6 kilo, spojrzałam w lustro i się rozpłakałam, bo urosła mi wielka fałda na brzuchu, a cala reszta na gołe oko nie zmieniła się wcale. BMI to nie jest wyrocznia, każdy człowiek ma inną budowę ciała, dla jednej kobiety średniego wzrostu 50 kilo będzie optymalnie, a dla drugiej 70.

Gość gość
gość dziś To co jesz ma duży to ma wpływ na rozłożenie tkanki tłuszczowej na całe ciało więc nie pierdziel głupot, że w sam brzuch idzie.

Gość gość
Musi być równowaga tłuszczy, węglowodanów to ma też duży wpływ czy ci pójdzie w sam brzuch.

Gość gość
dla mnie kobieta konczy sie na 58 kg a nie zaczyna, obojetnie w jakim wieku

Gość gość
gość dziś rozkłada się u każdego na całe ciało tylko trzeba wiedzieć co jesć i ile musi być tłuszczu i węglowodanów w diecie.

Gość gość
To ja już wolę być wychudzoną dziewczynką z gimnazjum :/ zresztą uważam, że koniec gimnazjum/początek liceum (czyli od razu po tym, kiedy cera przeciętnej nastolatki się uspokaja i nie ma już pizzy na twarzy, a nadal jest pełna tej dziewczęcej świeżości) to okres w zyciu, kiedy dziewczynki/młode kobiety są najpiękniejsze (tylko bardzo często nie potrafią się ładnie ubrać i brzydko się malują i to bardzo psuje efekt), jak ogladam swoje zdjęcia z liceum to nie wiem, jak moglam miec jakiekolwiek kompleksy, nadal jestem niebrzydka, ale wtedy byłam prześliczna, jak większość mlodych kobietek. Za to u mężczyzn ten fizycznie najładniejszy zaczyna się moim zdaniem pod koniec liceum. Tak abstrahując.

Gość gość
fizycznie mężczyźni są najładniejsi w wieku 15-20lat

Gość gość
16.41 Oczywiście, że nie u każdego idzie w sam brzuch i jasbe, że nie każda ilość kilogramów. U mnie, jako u typowego jabłka, jak najbardziej poszło właściwie wszystko w brzuch. Pewnie jakbym przytyła 15 kilo, a nie 6 to poszloby i w resztę ciała, ale trudno mi uwierzyć, że jakakolwiek szczupła kobieta, ktora chcialaby miec ciut pełniejsze nogi i pośladki aż tak by się poświęciła. Jeśli chodzi o to co jadlam- fakt, że nie liczyłam makroelementów, ale jadłam dokładnie to samo, co jadłam zawsze, zanim chciałam przytyć, tylko w znacznie wiekszych ilościach i w ogóle nie jadłam slodyczy, ani fast foodow.

Gość gość
gość dziś bo miałaś złą dietę jadłaś na siłę w taki sposób nie przytyjesz w taki sposób żeby ci się rozłożyło na całe ciało.

Gość gość
16.51 No to nasze preferencje niewiele się różnią, moim zdaniem jakoś 17-22, a patrzę bardziej na czasy, kiedy ja bylam w tym wieku, może nie było to niewiadomo jak dawno, ale teraz młodzież jeszcze szybciej dojrzewa fizycznie.

Gość gość
16.55 a w jaki sposób powinnam jeść? Nie pytam złośliwie, żeby wytknąć ci błąd, tylko chciałabym wiedzieć co robiłam nie tak

Gość gość
gość dziś to błąd powinnaś dorzucić słodyczy

Gość gość
17.01 Żartujesz sobie, czy mówisz poważnie? Jeśli poważnie to chciałabym dodać, że chciałam przytyć zdrowo, a słodycze zdrowe nie są i uzależniają.

Gość gość
gość dziś chałwa i sezam?

Gość gość
nie wszystkie słodycze są nie zdrowe

Gość gość
Za mało tłuszczu, za dużowęglowodanów w diecie brak owoców i warzyw w każdym posiłku, jedzenie zbyt częste i chaotyczne.

Gość gość
17.09 od kiedy sezam to słodycze? Można go dodać do jakiś ciast, ale nawet będąc elementem słodkiej przekąski sam w sobie nie będzie słodyczem (tak to się odmienia?), a sezamki pełne syropu glukozowego i cukru to już w ogole samo zdrowie :/ chałwa fakt- rzeczywiście jest zdrowa podobno (chociaż osobiście nie lubię), nawet bym się mogla przemęczyć czasami, ale ile chalwy można jeść, jak nie ma innych słodyczowych zamienników, a powinno się jesc slodycze w takiej sytuacji podobno? 17.10 Pewnie jakieś pojedyncze są, chociaż mi osobiście oprocz tej ww chałwy nie przychodzi do głowy, nie mówię o jakiś skomplikowanych, pieczonych ciastach, tylko łatwych daniach, ktore jedzą normalni, zabiegani na codzień ludzie.

Gość gość
100 gram dziennie takie są zalecenia.

Gość gość
17.18 Warzywa jem (i jadłam) właściwie w każdym posiłku, owoców też zawsze jadłam sporo i jeśli chodzi o częstotliwość posiłków- jadlam 5 razy, starałam sie zawsze mniej-więcej o takich samych godzinach, wiec chaotycznie raczej nie było, może za często i może za dużo węglowodanów i na pewno za mało tłuszczów- ok, ale czy to naprawdę mogło miec aż taki wplyw?

Gość gość
Ja mam 162 i waże 69kg ale mam przynajmniej na czym siąść a nie na kościach i faceci się za mną oglądają

Gość gość
17.21 100 gram czego? Słodyczy? Nie wiem, do której odpowiedzi to się odnosi.

Gość gość
sezamki są dobre dla organizmu tak samo jak chałwa

Gość gość
17.26 chalwa ok- zgodziłam się z toba juz wcześniej, ale sama chalwa to trochę malo, jeslu powinno sie jesc słodycze regularnie, gdy chce sie przytyć, ale jeśli sezam (ktory sam w sobie jest ok, ale nie jest to na pewno słodycz) zatopiony w morzu syropu glokozowego lub glukozowo-fruktozowego jest zdrowy to nie mamy o czym rozmawiać. Bo podejrzewam, że mówisz o zwykłych sezamkach, np. z wedla, ktore sprzedają w zwykłych sklepach spożywczych, a nie o jakiś zdrowych sezamkach ze sklepow ze zdrowa żywotnościa

Gość gość
Zalecana dawka słodyczy to 100-150g dziennie dla osób którzy chcą przytyć.

Gość gość
ten temat założyła gruba, zazdrosna raszpla 🖐️

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej