Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiabel

Wrześniowe mamusie 2017

Polecane posty

Gość Kasiabel

Hej

Gość Kasiabel
Jak przebiega u Was ciąża? Ja jestem troszkę przerażona ponieważ we czwartek miałam taki leciutko beżowy śluz, co prawach nie dużo go było troszkę została na bieliźnie a na następny dzień jeszcze było przy podcieraniu sie po siusi. Brzuch mi nie bolał ani innych objawów ale bardzie Sie zmartwiłam. Co myślicie ?

Hej! jestem w 10 tc i wszystko było ok (bynajmniej tak myslalam) a okzało się, że musze leżec i wypoczywac i przyjąc ciążę jako zagrożoną, ale o tym zaraz. Jeśli chodzi o śluz to nie masz się raczej czym marwić(pisałaś to tydzień temu, wiec moze sytuacja juz ulegla zmianie) jednak nie jest to jakiś niepokojący objaw. śluz się zmienia pod wpływem hormonów, poki nie ma brzydkiego zapachu albo krwi to nie jest powod do zmartwien, chyba ze wystapi świąd pieczenie itd to moze swiadczyc o jakiejs infekcji, ktora bądz co badz powinno sie leczyc. Ja natomiast w czwartek dowiedzialam sie ze mam krwiaka, ktory jest pare ladnych tygodni a moja ginekolog mi nawet o tym nie powiedziala (ylko sie zachwycała jaka ladna ciąza), dostalamw czwartek plamienia i poszlam do innego lekarza, mam nakaz lezenia i wypoczywania bo zrobilo mi sie rozlaczenie w macicy, ktore jak twierdzi gin powinno sie zlaczyc i skleic. Mimo to jestem przerazona, w czwartek mam na szczescie wizyte. Co istotne i w czym moge pomoc to nie bagatelizujcie upławów brazowych lub rozowych i bolu brzucha jak na miesiączkę. Z reguły bol ten niby nie swiadczy o niczym złym i o nieprawidlowosciach i wiele osob go ma, ednak gdy jest czesty moze swiadczyc wlasnie o krwiaku. Jesli pojawia się plamienia i lekarz przepisze wam leki i wszystko wroci do normy, ja radzilabym isc jesdzcze gdzie ingdziej(jesli nie jestescie bardzo związani ze swoim lekarzem) i potwierdzic na usg ze wszystko jest rzeczywiscie ok. Są rozni lekarze i maja rozny sposob leczenia i podejscia do niektorych kwestii, lepiej się zorientowac i byc pewnym a nie jak ja dowiedzialam sie po czasie, że mam krwiaka. Jakbym wiedziala wczsniej ze jest i to jeszcze na szyjsce wewnątrz to na pewno nie chodzilabym do pracy, nie robila w domu az tylu czynnosci, nie osiagala orgazmow(choc to dzieki niemu sie wlasnie dowiedzialam ze mam krwiaka, bo zaczelam po nim plamic) i w ogole bym uważała bardziej, a tak czulam się super wiec myslalam ze wszystko jest super! Boję sie ale wierze ze wszystko sie tam we mnie ponaprawia.