Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karczma944

Czy ja na pewno jestem w ciąży?

Polecane posty

Witajcie Kochane! Mam do Was niecierpiące zwłoki pytanie.. Czy mogę być w ciąży? Od 2-3 lat staramy się z partnerem o dziecko. Nic szczególnego, gdyby nie fakt, że mój organizm jest troszkę dziwny, bo ma nieregularne miesiączki, od zawsze takie miał, od 10 roku życia.. Dzień po Walentynkach zrobiłam sobie test ciążowy (Ten z prawej strony, wyszło na nim, że jestem prawdopodobnie w ciąży! Nie mogłam w to uwierzyć, ja w ciąży, gdzie jest jasna kreska, a powinna być gruba? No cóż, nazajutrz zrobiłam drugi test i wyszła bardzo blada kreska. Co to ma oznaczać, jak to zinterpretować? Kolejny test chcę zrobić 2 dni przed wizytą u ginekologa, wizyta jest 3 marca 2017r, ale chciałabym już wiedzieć, czy mogę zakładać ciążę? Bardzo bym się cieszyła na szybki odpis, bo jestem niecierpliwym człekiem ^^. [IMG]http://i68.tinypic.com/6fxfme.jpg[/IMG]

Gość gość
A zdjęcia? Dopoki nie zobaczysz zarodka z sersuszkiem to podchodź do tego z rezerwą.

Gość gość
Jak jest druga kreska nawet bardzo blada ale jestcti jest ciaza ale dodaj zdjęcia. możesz dodać np na fotosiku i podac tu linka:)

Gość gość
Gdzie jest zdjęcie? Zresztą nikt ci nie da pewności. Jak testy są pozytywne to coś się zadziało

Gość gość
Moim zdaniem ciąża,zrób jutro z porannego moczu test powinna być ciemniejsza :)

Gość gość
Gdzie to zdjęcie?

Zdjęcie jest w linku, u mnie na komputerze działa bez problemu, żeby zobaczyć.

Gość gość
Tak ,koniecznie jutro zrób test z porannego moczu.TO wszystko wyjaśni o ile już nie jest wiadomo ale musimy zobaczyć fotke

Gość gość
Ciaza gratuluje

Gość gość
Gartulacje jest ciaza :)

Gość gość
Ciąża jak ta lala

Ojej, nie mogę w to uwierzyć ^^. Już nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa, by nic się nie stało do tego czasu mojej kruszynce :).

Gość gość
też miałam taką kreskę i dziś ta kreseczka ma już 15 miesięcy :)

Gość gość
Kreska i to jaka

Gość gość
dziś Ojej, nie mogę w to uwierzyć ^^. Już nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa, by nic się nie stało do tego czasu mojej kruszynce Xxx Spokojnie :) będzie dobrze.Ginekolog w tak wczesniej ciąży i tak wiele nie pomoże-tylko badania krwi i moczu

A USG, kiedy powinnam/mogę mieć zrobione? Żeby było coś widać, cokolwiek :).

Gość gość
w 7, 8 tygodniu ciąży już widać pęcherzyk.

Gość gość
a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Nie pamiętam danego dnia, ale wiem, że przed świętami Bożego Narodzenia. Jakoś w połowie grudnia.

Gość gość
Nieregularne cykle czyli od ilu do ilu dni

Ja miałam tak, że mogę mieć okres normalnie, miesiąc po miesiącu, a czasem mi się zdarzało, że nie miałam 2/3 miesiące i cudem się pojawiła, na 2 tygodnie.. Nie wiem ile mam dni cyklu, nigdy to nie było dla mnie ważne. I teraz odczuwam ból z tego powodu..

Gość gość
Na dzidziusiowo na przykład wpisz pierwszy dzień ostatniej miesiączki i ci wyjdzie na kiedy masz termin porodu i w którym tygodniu aktualnie jesteś.

Gość gość
Aha. to musisz czekać na wizytę u lekarza.

Gość gość
Ciąża. Gratulacje. Też mam nieregularne cykle i staraliśmy się trzy lata. To może być nawet ok 6 tydz. :)

Ale podobno ginekolog może sprawdzić, kiedy mniej więcej był pierwszy dzień ostatniej miesiączki + datę zapłodnienia.

Gość gość
Liczy się termin podawany w pierwszych usg. W pierwszej ciąży według miesiączki miałam termin na 20 czerwca, a według pierwszych usg na ok 14 lipca. Urodziłam 11 lipca. A to wszystko przez nieregularne cykle, czasami miałam miesiączki co 40, 50 dni. W drugiej ciąży było mi łatwiej to ustalić, bo brałam hormony i miałam monitoring cyklu.

Ja właśnie obawiam się, że na ostatnich miesiącach ciąży będę w szpitalu, bo przeżyłam bardzo poważny wypadek samochodowy z urazem czaszkowo-mózgowym i moja mama kiedyś powiedziała, że nie mogę nie przeżyć porodu i, że mogę prosić o zezwolenie na cesarskie cięcie. To prawda?