Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudyśka123123123

Nerwica, depresja?

Polecane posty

Witam serdecznie, profilaktycznie chciałam się zapytać o co chodzi w moich objawach które męczą mnie co dnia i uniemożliwiają mi codzienne życie, to jest tak , że np bardzo emocjonalnie reaguję na różne sytuacje które są całkowicie bezpieczne, cały czas dosłownie wszystkim się stresuje i nie potrafię już się zrelaksować, czasami boję się wychodzić gdziekolwiek bo zaraz myślę , że stanie się coś strasznego, ściska mnie w żołądku i w głowie, mam straszne napady chronicznego zmęczenia i jest obecne uczucie strasznego wyczerpania tzn w sumie strasznego osłabienia, mam tak jakby widzenie tunelowe, gdy jestem w klasie to nie jestem w stanie usiedzieć , nie robi mi się ciemno w oczach tylko właśnie biało i to jest takie straszne uczucie odrealnienia, w tym samym czasie moje serce się tak jakby potyka, robi się gorąco i mam uczucie niczym rąk na gardle które mnie duszą i pieką mnie poliki , mam tak jakby natychmiastową chęć ucieczki, psychiczne odczucia są takie : nic mi się nie chce, światło mnie drażni, miewam myśli samobójcze, brak realnego sposobu by sobie pomóc, zwalniałam się z lekcji już wiele razy ale chce żyć normalnie, te objawy są notoryczne, proszę o pomoc.

Gość gość
Strzel sobie palcówkę i poczujesz się lepiej :)

Gość gość
Porozmawiaj z rodzicami a nie na kafe! to wygląda bardziej na nerwicę ale rodzajów nerwic jest kilka. bywa też że nerwica i depresja "nakładają się" na siebie

Moim zdaniem masz nerwice lekowa. To trzeba leczyć bo będzie tylko gorzej. Mogę polecić Ci forum zaburzeni.pl tam z całą pewnością znajdziesz pomoc. Pozdrawiam www.naturalnieandzia.blog.pl