Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

50 zł na tydzień co kupić ?

Polecane posty

Gość gość

Jakie warzywa mięso, wiem, że można spokojnie przeżyć za tyle, potrzebuje tylko porad na potrawy, napiszcie, co wy byście za to kupili.

Gość gość
:) zgadza się, można za tyle na jedzenie wyżyć, ale na dłuższą metę to męczące i mało urozmaicone, jak kupuje się tylko najtańsze produkty. Ziemniaki przerabiasz na wszystkie możliwości, gotowane, purre, smażone, frytki, placki, zapiekanki ziemniaczane. Ryż z warzywami. Makarony z sosami serowy, pomidorowy, zapiekanka makaronowo-serowa. Kasza w zupach jarzynowych. Ja mies nie jadam, za to dużo jogurtów, kefirów. Zapychasz tym żołądek, a i zdrowe.

Gość gość
O matko,a jak ty to robisz? Też bym chciała dowiedzieć co kupić za 50zł na tydzień. Jesz raz dziennie? (pytam poważnie)

Gość gość
12:29 ja kiedyś tak robiłam, żeby się właśnie zmieścić w 50zł na tydzień na jedzenie, wszystko notowałam za ile i zliczałam co do grosza. Ale ciężko było bo kupowanie najtańszych produktów, no i mała różnorodność. Zapychanie się właśnie piciem, a ze stałych produktów chleb, kartofle to była podstawa. Wytrzymałam kilka miechów.

bez przesady, że za 8 zł dziennie to tylko picie i mąka kilo kurczaka kosztuje 6 zł, z 1 kurczaka masz 3 drugie dania i zupę, warzywa na zupę - grosze plus kluski czy kasza, ziemniaki i kapusta kiszona do kurczaka - grosze

Gość gość
ewa czytaj ze zrozumieniem nie każdy je mięso, a drugie co ma maka do tego, kupujesz warzywa owoce pieczywo, i wiadomo że chleb starcza na kilka dni, a nie wepchasz w siebie bochenka dziennie. Matematyka i ceny, rozbijasz to na kilka dni.