Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie a opryszczka

Polecane posty

Gość gość

Dzis u mojego 5 miesiecznego synka byla babcia. Dotykala go po raczkach dotykala mu smoczka a ja pozniej zobaczylam ze ma pryszcza na wardze. Mialam jutro jechac z dzieckiem na szczepienie to jest 3 szczepienie z tych obowiazkowych. Ale teraz sie boje bo co jesli sie zarazil i ja go zaszczepie a pozniej cos mu wyskoczy? Nie wiem co mam robic. Prosze doradzcie czy odwlec to szczepienie i jesli tak to ile czasu poczekac tak zebym byla pewna ze maly napewno sie nie zarazil? Juz i tak mamy tydzien opoznienia bo maly byl chory ale jakby mialo mu cos byc po tym szczepieniu to wole jeszcze poczekac

Gość gość
Zdrowie jest wazniejsze niz porządek w ksiazeczce zdrowia i innych papierach. Ja bym poczekala. Nawet dwa tygodnie....

Gość gość
Tak zrobie. Nic sie nie stanie jak troche pozniej sie zaszczepi a przynajmniej bede spokojna

Gość gość
Jestem zla bo zaplanowalam pare dni temu to szczepienie i chcialam miec za soba ale no coz. . zdecydowalam ze to odloze. A tesciowa tez niby baba dorosla a do dziecka z pryszczem przychodzi i jeszcze go bawi i po raczkach maca ehhh i wez sie nie denerwuj

Gość gość
na opryszczkę użyj kremu endvir z laktoferyną, mnie po 4 dniach znika z ust

Gość gość
A Ty nie widzialas,ze ma opryszczke?Spokojnie sie na to patrzylas?nie ogarniam.Opryszcza to dosc powazna,sprawa,dla dziecka i przez taka glupote bedzie jyz,na cale,zyciexniexdarowalabym sobie jakby mi dziecko w,tak glupi sposob opryszczke zlapalo.

Gość gość
Spokojnie, nie szczep tera poczekaj bedziesz,spokojna.Raczej sie nie,zarazil,na przyszlosc miej ograniczone zaufanie do tych niby doroslych itp.

Gość gość
A co ma powiedzieć matka która ma opryszczke? MYCIE rąk dezynfekcja octeniseptem i tyle :( życie

Gość gość
To ja autorka postu. Wpadlam dzis tu przypadkiem. . . temat zalozylam w lutym wiec juz dawno po sprawie:) wtedy odczekalam dwa tyg i pojechalam na szczepienie na szczescie maly nic nie zlapal;)

Gość gość
Idiotko dziecko moglo ci sie przekrecic. Po co pozwalasz pchac opryszczony ryj do malucha !

Gość gość
mój Antoś ma 5 lat i też za każdym razem jak coś złapie to się bardzo boję. Na opryszczkę stosujemy endvir, jest bardzo delikatny i zawiera naturalną laktoferynę w składzie, dzięki czemu chroni wirusa opryszczki przed rozprzestrzenianiem się