Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psychopatka124

Mam juz dosc, nie radze sobie sama ze soba

Polecane posty

Gość Psychopatka124

Hej wszystkim. Potrzebuje sie komus wyzalic i moze zaczne od tego, ze od ponad roku choruje na dysmorfofobie. Mam swiadomosc tej okropnej choroby, ale mimo tego i tak uwazam sie za brzydka. Nie moge na niczym sie skupic bo ciagle mysle co jeszcze w sobie poprawic. Codziennie placze przez moj wyglad i mam mysli samobojcze. Juz raz wzielam tabletki ale niestety za malo:) jestem juz wykonczona tymi myslami na temat wygladu. Wszystko biore do siebie i przez kazde negatywne slowo dotyczace mojej osoby potrafie wpasc w histerie. Bylam ponad dwa miesiace w szpitalu psychiatrycznym ale nic mi to nie pomoglo. Chodze na terapie i lecze sie farmakologicznie ale nie widze efektow. Naprawde juz sobie z niczym nie radze, mam problem zeby wyjsc do ludzi, a jak juz sie do tego zmusze to ciagle przegladam sie w lustrach i mysle o tym jaka jestem okropna. Rok temu spotkalam sie pierwszy i ostatni raz z chlopakiem i jak przestal sie odzywac po tym spotkaniu, to wbilam sobie do glowy ze jak mnie zobaczyl to zrezygnowal. Wiem ze to glupie ale ta sytuacja jeszcze bardziej obnizyla mi samoocene. Moja mama wie na co jestem chora i mimo tego, kiedy nieraz przylapie mnie na placzu albo zobaczy rany od ciecia, zaczyna sie klotnia ze mysle tylko o sobie i ze mam za duzo w d***e. U nikogo nie mam wsparcia, naprawde chyba sie poddalam, mecze sie ze soba i juz nie wiem co robic.

Gość gość
Ja pierd**** to cóż Ty za konowałów masz za lekarzy, terapeutów itd, jak nie potrafią Ci pomóc. Chyba tylko cię faszerują prochami na otępienie, zeby mieć Cię z głowy.

Gość gość
Jak ludzie nie mają prawdziwych problemów, to wymyslaja sobie takie. Idź, popracuj w hospicjum, bądź wolontariuszka w domu dziecka, to od razu odzyskasz właściwe proporcje.

Gość Psychopatka124
A moze potrzeba wiecej czasu, nie wiem ale ja juz nie moge czekac, bo jest ze mna coraz gorzej i boje sie ze w koncu popelnie samobojstwo.

Gość gość
21:54 jesteś taki głupi bo głupi, czy niedouczony? Pier**lety o hospicjum i naprawdę chorych, a autorka i miliony mających choroby na tle psychicznym, to tylko udają z nudów - genialne. Pytanie tylko czemu ich tak wielu umiera śmiercią samobójczą, z nudów, albo zeby zrobić coś szalonego? łał.

Gość gość
Będzie dobrze. Módl sie do Jezusa - Lekarza.

Gość gość
Polecam terapię grupową. Nic tak nie otrzeźwia człowieka, jak skonfrontowanie swoich demonów z tym, jak widzą to inni.

Gość gość
"Schiz wyglądowy" występuje u 99% młodych kobiet. To całkowicie normalne i naturalne. Boją się, że może są brzydkie, a tymczasem w rzeczywistości są śliczne i wszystko jest w porządku :)

Gość gość
Przytulam autorko :) Masz zle dobrane leki :)

Gość gość
Autorko od kiedy tak masz i jak długo się leczysz?

Gość gość
gość 21:58 po prostu czasem można spróbować spojrzec na swój problem obiektywnie. To jest trudne, ale dla dorosłej osoby nie jest niemozliwe. Rozejrzenie sie wokół pomaga. I wiem, co mówię, bo sama przechodzę przez podobne problemy. Gdybym sie na nich zasklepiała, toby mnie juz nie było pośród żywych.

Gość gość
gość dziś "Schiz wyglądowy" występuje u 99% młodych kobiet. To całkowicie normalne i naturalne. Boją się, że może są brzydkie, a tymczasem w rzeczywistości są śliczne i wszystko jest w porządku " Racja, popieram w 100 procentach

Gość gość
gość dziś gość 21:58 po prostu czasem można spróbować spojrzec na swój problem obiektywnie. To jest trudne, ale dla dorosłej osoby nie jest niemozliwe. Rozejrzenie sie wokół pomaga. I wiem, co mówię, bo sama przechodzę przez podobne problemy. Gdybym sie na nich zasklepiała, toby mnie juz nie było pośród żywych." Jak spojrzec obiektywnie ? Jak to sie robi :) ? Jest jakis sposob ?

Gość gość
22:01 Dysmorfofobia to niestety nie schiz typowy dla większości kobiet. To jest tak daleko posunięte błędne postrzeganie siebie, że bardzo często prowadzi do targniecia się na własne życie.

Gość Psychopatka124
Mam typowe objawy dysmorfofobii od ponad roku, teraz doszla do tego depresja. Lecze sie tez ok rok, a na terapie chodze paru miesiecy. Zawalilam szkole i relacje z bliskimi takze sie bardzo pogorszyly, nie wiem co ze soba zrobic bo nie potrafie sobie pomoc, a nikt nie rozumie mojego stanu i kazdy twierdzi ze musze sie za siebie w koncu wziac bo nikt tego za mnie nie zrobi. Kiedy Sobie uswiadamiam ze powrot do normalnego funkcjonowania glownie zalezy ode mnie, jestem na siebie zla z powodu tej bezradnosci. To jeszcze bardziej utwierdza mnie w tym, jaka jestem beznadziejna.

Gość gość
Najpierw powinnas dostac dobre leki. Idz do innego psychiatry a oprocz psychiatry psycholog :) Ja ciebie rozumiem , masz depresje a to nieprawidłowośc w mozgu i trzeba to uregulować :)

Gość gość
Nie jestes beznadziejna, to mozg kaze ci tak myslec :) jestes bardzo mila i sympatyczna , wmawiaj sobie ze to durny mozg kaze ci tak myslec :) walcz z tym , nie sluchaj ludzi bliskich , zawalcz o swoje szczescie

Gość gość
Czasem kazdy jest bezradny ale sa osoby ktore gorzej sobie radza z problemami i dlatego tak sie czuja. Ja ostatnio mialam masę strasznych problemow ale jestem silna psych i daje rade i nawet smieje sie :) ty po prostu jestes delikatna psychicznie i gorzej to przechodzisz

Gość gość
Na tym właśnie "schiz wyglądowy" polega. Kobieta boi się że jest brzydka, mimo że jest śliczna :)

Gość gość
Przytulam i rozumiem co czujesz , bardzo duzo osob teraz tak ma jak ty

Gość gość
gość dziś "Na tym właśnie "schiz wyglądowy" polega. Kobieta boi się że jest brzydka, mimo że jest śliczna " Dobrze myslisz

Gość gość
Ja Cie jestem w stanie zrozumieć, bo niestety psychika potrafi "płatać figle" i to jest delikatne stwierdzenie. Jest coraz więcej chorób bioracych sie z zaburzeń psychicznych, i coraz więcej osób choruje, to chyba jest wynikiem coraz gorszych czasów.

Gość gość
Na fajnych ludzi tutaj teraz trafilas :) W dzien sa same debile tutaj przewaznie a teraz jest fajnie :)

Gość gość
Powiedz sobie "ok, jestem brzydka" Przejde przez życie jako brzydal. I wali mnie to :-) Ale najpierw zmień jeszcze lekarza.

Gość gość
wpisz sobie na YT Nick Vujicic, to męzczyzna bez nóg i rąk... pod filmikiem wyswietlają się inne kobiet i mężczyzn bez rąk czy nóg, ze strasznymi modyfikacjami ciala czy twarzy. Niesamowite jest to ,że większość z nich ma ogromną wolę życia , mimo wydawało by się beznadziejnej sytuacji! dziewczyno ogarnij się i docen co masz , bo miliony ludzi oddalo by wiele by mieć wlasnie np sprawne nogi czy ręce...

Gość gość
Czytasz to? To zauważ co napisała większość - ZMIEŃ LEKARZA -

Gość gość
Rzeczywiscie kilka osob napisało zebys zmienila lekarza i ja tez tak mysle. Mialas zle leki

Gość gość
gość 22:26 tamci mają ogromną wolę życia, bo właśnie psycha im dobrze działa i walczy o życie, a tacy jak autorka nie mają sił, bo psycha niszczy ich samych. Zrozumcie własnie tą różnicę.

Gość gość
Leki powinny wybudzic hormony szczescia a te twoje leki to chyba pogarszają twoj nastroj i cie doluja.

Gość gość
Mozg chce cie tak zdolowac by cie zabic , sprobuj mu sie sprzeciwic, dobrzy ludzie ci pomogą :)