Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ngrb

Wycięcie tarczycy w ciąży

Polecane posty

Dowiedziałam się, że muszę wyciąć tarczycę z powodu 5 cm guzowa, na następny dzień, że jestem w 5 tyg ciąży. Co teraz? Czy mam szansę na donoszenie ciąży ? Czy Maluszek będzie zdrowy?

Gość gość
To chyba powinnaś uzgodnić z lekarzami. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem. On już na pewno wie, czy to zagraża ciąży.

wizytę mam już umówioną we wtorek, ale proszę mnie zrozumieć, że umieram ze strachu i szukam odpowiedzi..

Gość gość
Nie doradze ci ale pomodle sie za ciebie. Moja siostra tez ma problemy z tarczycą ale jeszcze nie wycięli mimo ze ma guziki. Trzymaj sie i życzę ci duzo zdrowia

Gość gość
A ten guzek to jakiś złośliwy, czy tylko jego rozmiar jest powodem wycięcia? Wiesz, jest dużo nieunaczynionych guzków, które nie są groźne. Może przełożą Ci operację po ciąży po prostu.

Biopsja w piątek i wtedy okaże się czy złośliwy.

Gość gość
A na USG nic nie wyszło? Często już na usg widać czy guzki są podejrzane. Zresztą nie przejmuj się na zapas. Może się okazać, że to nic złośliwego. Ja też mam guzki i jestem w 8 msc ciąży. Nie panikuj zawczasu.

Lekarz nic konkretnego nie powiedział, chciał poczekać na wszystkie wyniki badań.

Gość gość
Uważaj z podejściem lekarza bo dla nich 5 tydz ciąży to niestety nie ciąża i wogole nie biorą pod uwagę bezpieczeństwa dziecka. Ja bym rozwazyla biopsje jeśli jest ona u Ciebie możliwa i ocenę złośliwości guza. Jeśli nie jest złośliwy to bym poczekala ale jeśli wyniki będą niepokojące to niestety trzeba operować bo na skutek guza możesz nie odnosić ciąży wtedy jest większe prawdopodobieństwo prawidłowej ciąży przy operacji niż guzie. Trudna sytuacja