Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulala fiu fiu

nie najmłodszy, ale chce sie nauczyć grać

Polecane posty

Mam już kilka wiosen za sobą, ale chciałbym nauczyć się grać na fortepianie. Na fortepian oczywiście mnie nie stać, poza tym i tak bym nie miał gdzie go wstawić, ale pianino niewielkie da radę. Szukam więc takiego zgrabnego, niedużego i w miarę lekkiego pianina. Jak macie jakieś pomysły to dajcie znać.

Ja bym poszedł w kierunku pianin cyfrowych. Będziesz miał dość lekki (ok. 11 kg), mobilny i wygodny w użytkowaniu instrument. Do tego możesz zmieniać w nim brzmienia, podłączyć pod komputer, pracować na słuchawkach i wiele innych możliwości.

Nieźle, to wygląda :) nawet właśnie ze względu na wagę i możliwość przemieszczania myślałem nad elektronicznym pianinie. a jakiś konkretny model, powiedzmy tak w cenie 2 - 2,5 tysia zł mógłbyś polecić.

W tym przedziale cenowym proponowałbym zobaczyć sobie pianina z serii privia, np: model PX-160, który kosztuje 2,5 tys. W tej półce cenowej jest to najlepsza klawiatura, bardzo realnie odwzorowująca pianino akustyczne. Próbki brzmieniowe są na bardzo wysokim poziomie, no i jest stosunkowo lekkie.