Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim 123

jak zmusic męża zeby nie pił codziennie?

Polecane posty

Gość anonim 123

Mam problem ! Mój mąż codziennie piję piwo! Od poniedziałku do piątku tłumaczy to że po pracy ( ciężko pracuje od 7-19) a sobota niedziela pod wieczór do gry ze dwa piwa bo lubi jak twierdzi . Rozmawiałam z Nim to powiedział mi ze przesadzam bo nic nam nie brakuje budujemy dom starcza nam na wszystko , mi też nigdy nie wylicza mogę kupować co mi się podoba. Dodam że nigdy nie jeździ po alkoholu a jak np jest tak e musi gdzieś jechać czy coś to nie piję piwa więc widzę że to nie tak że musi wypić bo umrze. Ja zanim byłam w ciąży też zdazlao mi się po ciężkim dniu w pracy wypić piwo np. I Nie wiem już sama czy panikuje czy mam się obawiać ? Czy to moje hormony w ciąży dają mi w kość?

Gość gość
przywiąż go za jaja na 1m lince i postaw puszkę piwa 2m od niego.

Gość gość
Przede wszystkim nie zmusić. Wytłumaczyć i zainspirować do zmiany. Alkoholizm to nie tylko menele spod sklepu ale też ludzie sukcesu, z rozwiniętą karierą, którzy nie mogą się obyć bez wieczornego drinka czy piwa. Powiedz, że cię to martwi,że troszczysz się o niego i wasz związek, o to jaki obraz domu i ojca będzie miało dziecko (a że czasy są coraz bardziej stresujące alkoholizm przybiera na sile, coraz częściej już wśród ludzi młodych). Nie zabraniaj, nie krytykuj, ale nagradzaj każde ograniczenie, chwal go, sprawiaj mu jakąś drobną przyjemność w to miejsce. Może spróbuj obudzić w nim pasję do jakiegoś sportu, jak ktoś się wkręci to zwykle stara się zmienić styl życia dla lepszych efektów.

Gość gość
nie wolno ci zmuszać tłumaczyc ani przkokonywać. ani nagradzac ani "obudzic w nim pasji do sportu" on jest dorosły. możesz tylko sie odsunąć.