Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krotka ankieta do mam szesciolatkow

Polecane posty

Gość gość

Czy zostawilybyscie szescioletnie dziecko samo w domu, albo z rowiesnikiem, na okolo pol godziny?

Gość gość
nie

Gość gość
Dzieki. Ktos jeszcze? Bo trudno mi ocenic nie majac dzieci w tym wieku jak to wyglada.

Gość gość
Tak. Tyle, ze moi synowie sa dobrze wychowywani i nie musze sie obawiac. Drzi maja nie otwierac pod zadnym pozorem ( ja biore klucz wiec ich pukanie nie interesuje) sami robia sobie kanapki, sa dojrzali jak na swoj wiek. Jak ktos nadmiernie ogranicza dziecku dostep do doswiadczen to potem nie zostawi same nawet jakby mialo 20 lat.

Gość gość
Nie. Mimo, iż mój 6-latek jest samodzielny.

Gość gość
Raczej nie choc moj 6 latek jest dosc rozgarniety jak na swoj wiek i nawet garnie sie aby robic niektore rzeczy sam.A w przeciagu pol godziny to rozne rzeczy moglyby zdarzyc sie.

Gość gość
Tak, zostawiam czasem moje blizniaki, ale to max. 20 minut. Wiedza, że nie wolno otwierać nikomu, robiłam nawet test czy otworzą mi :D. Zależy od dziecka, sama musisz wybadać, czy jest już na tyle dojrzałe, żeby zostać samo no i musi dobrowolnie się na to zgodzic, jak się boi i nie chce, to bym nie zostawiala

Gość gość
16:35 czyli sa zamknieci w domu bez mozliwosci otworzenia drzwi? Nie boisz sie, ze w razie pozaru, nie beda mieli mozliwosci ucieczki?

Gość gość
Nie zostawiłabym.Dzieci mają różne pomysły(balkon,gaz w kuchni!)