Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma nie chce pracować

Polecane posty

Gość gość

Znajoma jest z zawodu nauczycielką, a nie chce pracować, bo z korepetycji wyciąga tyle, że jej się nie opłaca. Oczywiście chodzi o to, że uczy od godz. 13, więc praca w typowych godz. odpada. Do szkoły też nie chce iść pracować, bo za dużo papierkowej roboty. Myślę, że to totalna głupota, kiedyś obudzi się z ręką w nocniku.

Gość gość
Ona z ręką w nocniku, a ty z ręką w d()pie, bo masz taki ból d()py o to. Nic ci do tego kto co robi, albo czego nie robi, tym bardziej że na twoim utrzymaniu nie jest.

Gość gość
Normalni ludzie pracują 8 godz. jak nie więcej, a ta za 2 godz. weźmie tyle co niektórzy za cały dzień i jeszcze podatków nie płaci. Tak, mam ból du...y i alergię na nierobów i cwaniaków.

Gość gość
jak jest chętny zapłacić tyle kasy to co Cie obchodzi. Jakby Tobie dawali to też byś brała. Zawistne babsko. :-P

Gość gość
14:45 ha ha ha ha ha ha "normalni ludzie pracuja 8 godz albo wiecej" :D:D:D:D co za bzrury jakby wyznacznikiem normalności była ilość godzin spędzonych w pracy :D Jak tak cię to boli, to czemu sama nie zakręcisz sie tak, zeby za 2 godz, zarabiac tyle co inny przez 8? Widzisz trzeba też być obrotnym, a nie tylko zawistnym.

Gość gość
na urlopie jestem

Gość wrednybabsztyl
Nie dziwię się jej.Dziś nauczyciel to najbardziej niewdzięczny zawód świata.

Gość gość
Co za porąbana autorka, chce ludzi zmuszać żeby pracowali w swoim zawodzie i to po co najmniej 8 godz. No chyba że to prowokacja.

Gość gość
Ja nie mówię, że trzeba co najmniej 8, ale, że tak ludzie pracują. Wolę mieć co wpisać do CV i mieć składki opłacone niż zarabiać więcej, ale na czarno. Zero myślenia o własnej przyszłości.

Gość gość
Autorko skoro masz alergie na nierobów i cwaniaków, to zaraz doznasz wstrząsu anafilaktycznego :D ja w ogóle od 10 lat nie pracuje, bo wyszłam bogato za mąż. I mam wywalone na takich zgorzkniałych zazdrośników jak ty, ale za to doceniam ludzi nie zaglądających innym "do garnuszka" i nie wsadzających nosa w nie swoje sprawy

Gość gość
a skąd wiesz jaka będzie przyszłość?

nie ma co sie trzymać etatu nauczyciela jak lepsze pieniądze ma w prywatnych korepetycjach. a z ręką w nocniku to sie wszyscy obudzą co liczą, że pracując na etacie i odprowadzając składki będzie z czego żyć na emeryturze.

Gość gość
Autorko a to, że nieroby żyją z pincet plus i mnożą się na potęgę też za twoje podatki, to Cię nie boli?

Gość gość
Do tych 500+ mam taki sam stosunek jak do ludzi pracujących na czarno. Jeszcze rozumiem jak ktoś jest w ciężkiej sytuacji, ale ta twierdzi, że dla niej to nie praca tylko przyjemność. A wy sobie wmawiajcie, że ktoś jest zawistny albo zazdrosny, tylko przez takich ludzi nigdy nie będzie dobrze w tym kraju.

Gość gość
Zamiast uczyć dobrze dzieci w szkole, to biorą kupę kasy za lekcje prywatne i po co ja te podatki na oświatę płacę

Gość gość
daj sobie już spokój

Gość gość
Jeśli ty masz alergię na nierobów i cwaniaków, to ja mam alergię na tresowanych wg przepisów i ustaw obywateli. Zwyczajnie gardzę taką do bólu poprawną, podatkową hołotą, życie jest zbyt krótkie żeby tkwić w takim bagnie.

Gość gość
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jakby autorce ktoś tyle płacił na rękę to od razu zmieniłaby światopogląd.