Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sterylizacja suczki kto mial do czynienia? Mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Prosze o rade. Wczoraj moja suczka miala sterylizacje. Wybudzila sie po dwoch godzinach ale nie chodzila tylko lezala. Dzis juz chodzi ale tak chwiejnie.Ciagle sie zatrzymuje zeby sie tam polizac. Jest osowiala,troszke zjadla i pije wode. Ale zero w niej energi,czesto dyszy. Wskakuje mi na kolana i chce sie przytulac. Czy to normalne? Ranka jest czysta nic sie nie dzieje z nia. Kiedy piesek wroci do swojej normalnej aktywnosci.???

Gość gość
Up up

Gość gość
To jest normalne po narkozie. Wkoncu miala zabieg na otwartym brzuchu. Najwazniejsze czy pije i je? Nie pozwol zeby lizala rane bo bedzie sie babrac lub na nowo bedzie szycie. Zaloz jej ubranko albo kolnierz. Rane przemywaj rivanolem.

Gość gość
Rana ma sie dobrze... nic sie nie saczy ani nie puchnie. Suczka ma nieco ponad rok wczesniej pelna zycia,biegala podniecona z zabawkami a teraz nawet przyjsc zawolana nie chce. Malo je ale zato pije normalnie. Kiedy to minie?

Gość gość
U mojej suczki tak bylo przez cala dobe. Aby nie musiala skakac na lozko na ktorym normalnie spi ze mna, poswiecilam sie i spalam z nia przez tydzien na podlodze. Oczywiscie spalysmy na materacu. Po 2 dniach juz normalnie chodzila i zachowywala sie jakby w ogole nie miala zabiegu. Tyle, ze moja miala zabieg laserowy.

Gość gość
Dzis jest druga doba i sie nic nie zmienia

Gość gość
Niech ci przetną i zszyją brzuch to zobaczymy czy będziesz śmigać jak wcześniej. Operacji nigdy nie miałaś, ze nie wiesz, ze świeża rana boli. Suka powinna dostawać antybiotyk przez przynajmniej 3 dni po zabiegu i możesz jej podać hepatil ( tabletka na 10 kg) bo narkoza mogła podrażnić wątrobę.

Gość gość
Nie nie mialam nigdy operacji. Martwie sie bo czytalam ze z regoly pies wraca do mormalnego trybu po ok dobie. A moja suczka nic nie robi oprocz lezenia. Na dworze normalnie chodzi,nest zainteresowana i wogole. Ale w domu strasznie apatycza. Dostala antybiotyk o przedluzonym dzialaniu na 3 dni. Przemywam jej ranke specjalnym sprejem,weterynarz nic wiecej nie zalecil jak tylko spokoj....ale sie martwie bo jakby psa nie bylo w domu

Gość gość
Jeśli suka przed zabiegiem szalała to zapomnij o takich szaleństwach przez najbliższe 4 miesiące. Szwy zewnętrzne zdejmą jej po 2 tygodniach, a wewnętrzne są rozpuszczalne i nie wolno dopuścić do tego aby jej popękały. To się tylko tak mówi, ze na drugi dzień po sterylce suka już się normalnie zachowuje. Ja sterylizowałam wiele suk i każda po zabiegu zachowywała się inaczej. Kup ten hepatil w aptece i podaj suce. Krzywdy jej nie zrobisz, po narkozie hepatil jest wskazany. Do swojej aktywności suka wróci, jak się wszystko wygoi.

Gość gość
Moja niunia jest przed.Ile płaciłaś za to?

Gość gość
moja kotka po sterylizacji - dała ją matka, 2 dni chodzila osowiała, na 3 dzien biła sie z czarnym i cyrki urządzała, wskakiwala na szafki pod sufitem 4 dnia

Gość gość
Cena sterylizacji jest uzależniona od wielkości suki, im większa suka tym drożej.

Gość gość
Moja cocker spanielka waży 12 kg i za sterylizacje placilam 350 zł ,wiem,że sporo ale była wykonana w profesjonalnej klinice dla zwierząt a nie w zwykłej przychodni

Gość gość
Moja wazyv7 kg i miala robiona sterylke w schronisku z tego wzgledu ze rok temu byla stamtad wzieta. U mnie w przychodni 500 zl a ja placilam 200

Gość gość
17.41-moja to mieszanka labradora z owczarkiem.To zabulimy :)

Gość gość
Moja kotka po sterylizacji dochodziła do siebie kilka dni. Na początku była troszkę jak zombie, potem było coraz lepiej :) Ściągniecie szwów miała 10 dnia i przez ten czas miała zakaz skakania, a już po 5 dniu musiałam za nią latać i pilnować, bo robiła w pokoju salta w tył... Za operację zapłaciłam 200 zł - ponoć to bardzo dużo jak na kota i jeszcze do tego przyniosła od weta pchły!

Gość gość
Trzeba o takie rzeczy pytać weterynarza. ja ze swoim pieskiem zawsze chodzę do http://medi-vet.com.pl/ , to świetna klinika.

Gość gość
Ja zdecydowałam się na zabieg sterylizacji mojej suczki po pierwszym miocie. Miałam duży problem z oddaniem szczeniaków. Powiedziałam, że drugi raz to nie może się zdarzyć. Zaprowadziłam ją na umówiony zabieg do www.weterynaria.slask.pl. Wszystko odbyło się bez komplikacji.