Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo rozm 56 i 62

Polecane posty

Gość gość

Jak długo Wasze dzieci używały tych dwóch rozmiarów? Rodzę latem, po córce zostały mi tylko same body a więc muszę dokupić półśpiochy, pajace, kilka kaftaników i tak się zastanawiam ile sztuk w jakim rozmiarze bo już nie pamiętam jak to było z córką. I spodobał mi się dres z hm i tak się zastanawiam w jakim rozmiarze wziąć żeby poslużył - 62? Bo w 68 noworodek się utopi? Mamy malutkich dzieci pomóżcie :)

Gość gość
Moja na początku topila się w 62. Długa była na 52cm a 50 nosiła 2 msc teraz ma 2.5 msc i idealne są 56 i 62.

Gość gość
Jeśli dziecko będzie miało 56 cm po urodzeniu to bierz 62 a jak Więcej to więcej a mniej to mniej

Gość gość
Pierwsza córka miała 53 więc spodziewam się podobnego dziecka.

Gość gość
Moja mala miala 60 cm, dobrze ze mialam kupione na 62 i wieksze, chociaod producenta zalezy, bo rozmiarowki wypadaja roznie. Terazjestem w 35tc i wiekszosc mam na 62, na 56 pare kompletow, bo kolezanka mi dala po swoim dziecku.

Gość gość
Drobny noworodek (bliżej 50 cm) ponosi rozmiar 56 nawet do dwóch miesięcy, a 62 będzie za duże.

Gość ulkagosc
Pierwszy syn praktycznie nie korzystal z 56. Mial 57cm. Drugi - szykowalam sie tak samo. Zapowiadal sie wielki chlop. A tu niespodzianka, wczesniaczek. Wlasnie konczy 4 m-ce i zaczynamy 56. Ale nie oplaca sie kupowac za duzo 56. W razie W 56 kupisz od reki. Ja potrzebowalam 50 i za 3 dni mialam w domu :-)

Gość gość
To ile tych kompletów na 56? Ze trzy pajace, cztery pary spodenek czy półśpiochów i cztery kaftaniki starczy?

Gość gość
Mój syn urodził się mając 51cm, w rozmiarze 56 topił się. W szpitalu dostawał rozmiar 50 a w domu 56 nosił przez 3 miesiące.

Gość gość
ja kupowalam 56 i 62, a potem na szybko dokupowalam 50, bo mi sie dziecko topilo w tych 56...niestety rozmiarowka rozmiarowce nierowna, zreszta jak sobie potem podczas prasowania porownywalam ciuszki to ukladalam je w szafie raczej na oko a nie rozmiarami, bo bywalo tak ze jakies w rozmiarze 56 byly takie jak te w rozmiarze 62....i na odwrot, wiec coz. w rozmiarze 50 moja corka pochodzila prawie miesiac, 56 gdzies ze 3 tygodnie a najdluzej w 62

Gość gość
56 jeden miesiac 62 drugi. Ale te rozniary do d sa bo teraz na 5 mc i nosi rozniary od 62 do 80...

Gość gość
Tym sie nie sugeruj ze pierwsze dziecko mierzylo 53 cm. Moj pierworodny mierzyl 54 cm a kolejne 58 cm. Kupilam na 56 bo myslalam tak jak ty, byly za male. Czesto drugie dziecko rodzi sie większe.

Gość gość
Moja córka miała 56 i 3650 i mowila 56 przez 3 tygodnie od urodzenia. Potem 62. Na miesiąc i 2 dni w poradni miała juz 60,5 i 5050. Na piersi super rosla. NP i teraz ma 3l4msc i 105cm i 17kg :)

Gość gość
Moj synek ma rowno miesiac i juz pajace 56cm sa za male. Jak sie urodzil mial 54cm i 4kg. W 62 jeszcze sporo luzu, niektore sa dobre, niektore wieeelkie- wszystko zalezy od producenta.

Gość gość
Ja do szpitala zabieram kilka zestawow 56 i 62. Moja pierwsz corka miala prawia 4kg i w spioszki 56 ledwo sie miescila. Ale z dziecmi nigdy nic nie wiadomo, lepiej byc przygotowanym na wszystko. Jesli masz w domu pralke i rodzisz latem to najwyzej kilka zestawow 56, nie wiecej+ przygotuj tez 62 na wszelki wypadek.

Gość ulkagość
Autorko, wystarczy. Wydaje mnie sie, ze tych polspiochow to nawet ci tyle nie trzeba. Pamietaj, ze zawsze mozesz dokupic. Bedziesz miec tez pielgrzymki gosci i tez cos przyniosa. Acha i to bedzie lato. Moj syn jest z czerwca. Pamietam, ze bylo goraco i maly lezal w cieniu wyrozbierany :-) A dres to polecam 62 :-)

Gość gość
Mój syn po urodzeniu miał 56 cm, teraz ma prawie 2 miesiące i po mału wyrasta z 56, więc ciuchów w tym rozmiarze mamy sporo.