Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród rodzinny i wtrącająca się matka

Polecane posty

Gość gość

Z partnerem planujemy poród rodzinny, ale matka wciąż to neguje! A po co, dlaczego, niepotrzebny będzie i że nie powinno być mojego partnera przy porodzie. Potrzebuje wsparcia i jego bliskości, poza tym sama dziecka też nie zrobiłam. Uważamy razem, że jego rola na łóżku się przecież nie skończyła. Jakieś sensowne argumenty które mogę jej powiedzieć żeby w końcu odpuściła? :/ Jestem już po terminie porodu, a ona mnie tylko denerwuje :(

Gość gość
Powiedz ,ze będziecie rodzic razem i koniec. i nie denerwuj sie

Gość gość
Nie reaguj wcale, niech sobie gada. Zaraz i tak bedzie po wszystkim:) ja tez polecam rodzinny, super przezycie zobaczyc razem swoje dziecko po raz pierwszy.

Gość gość
Dzięki dziewczyny :) Staram się zlewać, ale ona jak taka namolna mucha łazi za mną i narzuca swoje zdanie...:/ Poród rodzinny i tak będzie, ale co się do tego czasu nasłucham i nadenerwuje to moje...Mam nadzieje, że urodzę jak najszybciej :(

Gość gość
Przytaknij jej i zrób po swojemu.

Gość gość
Nie musisz podawać jej żadnych argumentów. Z osobami, które nie szanują naszych decyzji nie dyskutuje się ani nie tłumaczy przed nimi,nawet jeśli to nasi bliscy. Rodziłam 6 tygodni temu i powiem ci,ze obecność męża,partnera jest bardzo ważna,dodaje otuchy,czujesz się bezpieczniej -oboje tego chcecie i tego się trzymajcie. Rodząc sama z reguły jesteś też oschlej traktowana przez personel. Na porodówce przydaje się ktoś kto trzeźwo patrzy z boku i może być twoim głosem gdy tobie to zabraknie. Nie martw się,skup na sobie i maleństwie a jak matka cię denerwuje to odizoluj się od niej na ten czas. Nerwy naprawde nie są ci teraz potrzebne i dziwię się jej bardzo,że ci odradza. Sama rodziła w komunie bez nikogo i tobie też tego życzy? ;-/

Gość gość
Nie słuchaj jej miej to w nosie albo nie spotykaj się z nią

Gość gość
ale nie rozumiem po co Ci w ogole argumenty. Twoja ciaza, Twoje cialo i Ty decydujesz. W ogole z nia nie dyskutuj, bez sensu :D Nie rozumiem czym w ogole sie martwisz :P

Gość gość
Dziękuję :) Mam czasami dokładnie takie wrażenie, że chciałaby żeby mnie tak potraktowano. Mam dziwne relacje z matką niestety.

Gość gość
ciesz sie ze sie wtraca tylko do porodu rodzinnego, ja jeszcze nie urodzilam a u mnie rodzina sie wtraca w inne tematy: np ze mam nie szczepic dziecka, bo szczepienia sa szkodliwe, ze mam dziecko do prywatnego przedszkola wyslac, z pieluchy tetrowe sa najlepsze itp, itd

Gość gość
Moja mama uwaza, ze facet nie jest potrzebny przy porodzie. Ze wstretem zaczela mi gadac, ze maz zobaczy mnie spocona, brzydka i stekajaca i bedzie mial do mnie wstret. Ze powinien mniecjuz zoaczyc oporzadzona i czysta wclozku z noworodkiem... Nawet moj tata ja skarcil, ze ma przestac sie wtracac, ze to nasza sprawa i on zaluje, ze kiedys nie mogl byc przy mamy porodach, bo bardzo hy chcial.

Gość gość
Ja mialam gorzej. Matka chciala wprosic sie na porodowke... na szczescie urodzilam w nocy i dowiedziala sie o porodzie rano

Gość gość
Matce należało ustawić granice już dawno, powinna wiedzieć gdzie jej miejsce w tym układzie. Po tylu próbach pozostał ci jasny komunikat "mamo, guzik mnie obchodzi twoje zdanie w tym temacie i skończ tę dyskusję". Jeśliby jakims cudem nie zaskutkowało to na wyjątkową namolność pomaga celna riposta wujka Staszka, skuteczna w 100%.

Gość gość_Sowa
A czy mieszkacie razem, że matka daje radę Ci w ogóle brzęczeć na ten temat? W ogóle nie szukaj żadnych argumentów, po co? Zmień temat i tyle.

Gość gość
masakra, ja mialam to samo :/ i identyczne argumenty "facet nie powinien cie takiej widziec". Super, po to chyba jest sie w zwiazku zeby byc ze soba tez w tych gorszych chwilach.... ja nie mialam oporow przed byciem przy moim facecie gdy ten lezal w szpitalu po powaznej operacji, po ktorej robil pod siebie a potem przez dlugi czas pomagalam mu przy toaletwych sprawach typu podtarcie tylka....w zaden sposob nie wplynelo to negatywnie na nasza relacje, wrecz przeciwnie.

Gość gość
postaw sie i tyle , mama nie ma prawa sie wtracac w tej kwestii ale kochanienka powiem ci jedno , ma racje! ale coz jestes dorosla i zrobisz po swojemu, zeby tylko pozniej placzu nie bylo i tematu- maz nie uprawia ze mna seksu