Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto jechał Pendolino ???? Mam pytania

Polecane posty

Gość gość

Planuje wyjazd na tydzien do Sopotu we 3. Syn ma 5 lat. 1. Czy trzeba wykupic bilety wczesniej z wyprzedzeniem czy normalnie przed podróża wystarczy ? 2.Ile może kosztować bilet z Bielska Białej lub Krakowa do Gdyni ??? 3. Czy polecacie taki srodek transportu z dzieckiem ???

Gość gość
Możesz kupić bilet przed podróżą, ale ja zawsze kupuje wcześniej. Kup w kasie bilet ma przedział dla podróżnych z dzieckiem. Ile kosztuje? Nie wiem sprawdź ma stronie PKP intercity, ja mam zniżkę więc płacę ok. 30zl. Ja wolę pociągiem niz autem z dzieckiem.

Gość gość
wygodniej z dzieckiem w pociagu ?ja planuje koncem czerwca podroz.

Gość gość
Mi wygodniej. Możesz się zawsze przejść, nie trzęsą robić postoju ma wc ma posiłek itd.

Gość gość
jak kupisz wcześniej to są zniżki 30,20,10% w zależności kiedy kupujesz. ale cena na tak długiej trasie to będzie pewnie ze 200zl za jeden bilet.

Gość gość
Najlepiej wejść na http://rozklad.pkp.pl/ wyszukać połączenie i zobaczyć, jakie są ceny. Można też kupić bilet, a jak się kupuje z wyprzedzeniem to jest sporo taniej (zależy jakie wyprzedzenie), ale w kasie też możesz kupić. Nie jestem przekonana do przedziału dla matki z dzieckiem, bo jest tam wg mnie dość ciasno. Wagony bezprzedziałowe są okej, jest sporo miejsca i wygodnie. Można też kupić w strefie ciszy, ale z dzieckiem również nie polecam, bo tam naprawdę tej ciszy pilnują :) Chyba, że wiesz, ze syn zaśnie to może być dobry pomysł, bo w tych przedziałach jest cicho. Ale jeśli miałby hałasować, to lepiej nie. Miłej podróży.

Gość gość
Z ciekawości sprawdziłam cenę ma eip ma trasie Kraków główny Sopot ma przyszły tydzień. 159zl w 2 klasie. Jak kupisz wcześniej będzie pewnie taniej.

Gość gość
Nie korzystaj że strony rozkład bo mają nieaktualne info często, wiem bo pracuje w grupie PKP. Wejdź sobie np stronę przewoźnika i tam sprawdź ceny i rozkład.

Gość gość
Nie musisz sie zastanawiac ile kosztuje, tylko wchodzisz na cennik i sprawdzasz :) Bilety przed podroza, wiadomo. W pociagu Pendolino nie kupisz... I chcioalabym zobaczyc cwaniaka co kupi bilet n przedział dla matki z dzieckiem :D Wy chyba nigdy Pendolino jechaliscie. To takie bydlece wagony sa, lotniskowce, nie ma przedzialow.

Gość gość
Dlaczego bydlęce wagony? Normalne wagony bezprzedziałowe. Dla mnie jak najbardziej OK. Wolę takie niż przedziały.

Gość gość
Ja je tak nazywam, wszyscy na kupie. Ja wole przedzialy, duzo intymniej. Wiem, ze to tylko podroz. Ale jak mam wybor to wole spedzic czas wygodnie. W tym pendolino to nie masz wyjscia, bo caly czas wyje megafon, nie mozesz wylaczyc klimy i swiatla. A w przedziale jest mniej osob z ktorymi najczesciej mozna sie dogadac. No i okno mozna otworzyc, w pendolino sie nie da.

Gość gość
Nie nie wspomne o tym, ze wiekszy bagaz sie zostawia przy drzwiach, bo te poleczki nad siedzeniami to mniejsza sa niz w zwyklych zoltkach, jak dla podroznych niedzielnych :P

Gość gość
A ja lubię bagaż zostawiać przy drzwiach bo przynajmniej nie muszę go na górę wkładać i nie muszę ludzi prosić o pomoc jak jest ciężki. A w przedziałach nie lubię jeździć i siedzieć z obcymi ludźmi na przeciwko siebie, bo wszyscy się na wszystkich patrzą i obserwują kto co robi.

Gość gość
I chcioalabym zobaczyc cwaniaka co kupi bilet n przedział dla matki z dzieckiem smiech.gif Wy chyba nigdy Pendolino jechaliscie. To takie bydlece wagony sa, lotniskowce, nie ma przedzialow. X Są 3 czteroosobowe przedziały dla podróżnych z dziećmi. Nie wierzysz to sprawdź ma stronie ic, jest cały rozkład miejsc w pociągu.

Gość gość
Niektóre wpisy mnie rozwaliły.....Udzielacie rad a nigdy na oczy pendolino nie widziały. Ale do rzeczy. Nie ma przedziałów dla rodzin lub dzieci. Są długie wagony. Mało miejsca na nogi. Ogólnie taki mini samolot tanich linii. Nie ma szans, żeby dziecko sobie trochę pochodziło. No najwyżej trochę miejsca jest przechodząc między przedziałami. Bagaże są przy drzwiach. I na te bagaże jest mało miejsca. Czyli nie dla wszystkich wystarczy. Jeżeli siedzisz w środku przedziału nie ma szans żebyś widziała swój bagaż. Co robią ludzie? Co stacja wstają i pilnują. Dosłownie. Co do ceny??? hahahaha. Jadąc na trasie gdańsk- warszawa płacę około 120 zł. Czasami mniej. Jeżeli cała rodzina jedzie często jest to po prostu nieopłacalne. Są zniżki, ale musisz się dokładnie dowiedzieć. Odradzam

Gość gość
nikt na nikogo nie patrzy, tylko czyta sobie, spi albo slepi w kompa. A jak ktos ei gapi to podczas rozmowy. Zalezy kto co lubi i na kogo sie trafi. Poza tym wyobraz jechac sobie wieksza ekipa w takim bezprzedzialowcu. Na urlop/wypad weenedowy. Wez w takim bezprzedzialowcu napij sie piwa... A w przedziale nikomu sie nie narazasz, jestes w swoim towarzystwie. Okno otwierasz kiedy chcesz, klime wylaczasz. A jesli o ciezkosc bagazu chodzi to przy drzwiach tez go podniesc musisz. A w przedziale to jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby kros odmowil prosbie (akurat nie ja prosilam) starszej pani, panowi, czy kobiecie w pomocy dzwiigniecia. A jesli nikogo nie ma w przedziale to sobie moze stac w nogach przeciez :) A przy drzwiach to zostawiasz zamkniety na klodke, czy jak?

Gość gość
19:42 mi nie jest potrzebne otwierane okno w pociągu tylko sprawna klima. Niestety jak się puszka nagrzeje latem to odtworzone okno g****o daje.

Gość gość
To nie sa przedzialy. To sa takie wyodrebione miejsca w wagonie. jak nie wiesz co to PRZEDZIAL to co sie wypowiadasz ;)

Gość gość
Do tego wpisu powyżej. Widziałaś ten przedział dla rodzin z dziećmi? Bo ja o nim przeczytałam w internecie. I jest jak wagon widmo. Może i jest ale szukać ze świecą. A autorce jeżeli zależy to na takim przedziale to dopytać, bo może akurat na jej trasie widmo pojawi się łaskawie. Nie ma opcji kupowania biletów u konduktora. Jest rezerwacja miejsc. Nie zostawiać na ostatnia chwilę kupowanie biletów, bo chyba autorko chcecie siedzieć obok siebie. Nie wiesz też jakie będzie obłożenie.

Gość gość
A jak wsiadzie ktos z rowerem to sie miejsce na te bagaze kurczy :P

Gość gość
19:57 nie kochanie. Normalnie zamykasz drzwi. Widać że w tyłku byłaś i gie widziałaś. Jeżdżę często eip i często właśnie korzystam z tych przedziałów. Otwierasz drzwi i zamykasz. I to nie są żadne wyodrębnione miejsca tylko przedziały. Tyle że 4 osobowe.

Gość gość
"Co robią ludzie? Co stacja wstają i pilnują. " Jeżdżę Pendolino jakieś 4 razy w miesiącu między Warszawą a Wrocławiem i nigdy czegoś takiego nie zauważyłam. A przedziały w tych pociągach są.

Gość gość
gość dziś Ja zawsze się patrzę na współpasażerów jak podróżuję w przedziale. Jest dosyć nudno i siłą rzeczy patrzę co robią :-P

Gość gość
gość dziś Picie alkoholu w pociągu jest niezgodne z prawem. Od tego jest WARS. Tylko i wyłącznie.

Gość gość
Qrwa jaki wagon widmo????w każdym pendolino jest w tym samym wagonie. Jechałaś kiedyś tym pociągiem? No chyba raczej nie. Nie ma tak, że ten wagon się nie pojawi. Pendolino to nie jest pociąg wieloskladowy. Jest tylko jeden skład. To nie stary etz.... Nie pisz pierdół.

Gość gość
gość dziś Pani, która uparcie twierdzi, że w eip nie ma przedziałów zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadała. Łącznie ze swoim :-P

Gość gość
przechodzenie na czerwonym tez jest niezgodne z prawem :P Zrobisz wszystko, zeby sobie umilic 12 godzinna jazde pociagiem ;)

Gość gość
dowod na istnienie :) http://natemat.pl/162963,w-przedziale-rodzinnym-w-pendolino-nie-ma-miejsca-dla-malenstwa-polak-potrafi-wszystko

Gość gość
Nie przechodzę ma czerwonym, nie muszę walic piwska w pociągu.