Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto jechał Pendolino ???? Mam pytania

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ja często korzystam z cichego wagonu i jak jest postój na stacji, często korzystam z tego, ze jest zasięg (bo podczas jazdy różnie bywa) i dzwonię do męża. I nigdy nie widziałam tych tłumów pilnujących bagażu. Sama tez zostawiam bagaż przy drzwiach i go nie pilnuję.

Gość gość
Ja tez nie musze. Mowie o mozliwosciach jakie daja przedzialy. Jedziesz w lotniskowcu to, pomijajac piwo, nie zamkniesz klimy, nie otworzysz okna, nie zgasisz swiatla. No chyba, ze jest jakis OBOWIAZEK funkcjonowania klimy w pociagu, czy swiecenia swiatla?

Gość gość
Wybieram wiekszy stopien wolnosci. Ale kazdy woli co innego...

Gość gość
Też nie zauważyłam żeby ktoś bagażu pilnował ale coz....

Gość gość
gość dziś Takie właśnie chlejące przedziały to przedziały bydlęce...

Gość gość
palenie w pociagach tez jest nielegalne, a od kiedy tak sie stalo to wszyscy jaraja w kiblach. To ja juz wolalam jak juz sobie smrodzili w przedzialach dla palacych, a nie ze przy kazdej wizycie w kiblu wciagam ten smrod :O

Gość gość
chlejacymi "przedzuialami" jest ostatni wagon w zoltku dla osob wracajacych z pracy, tzw. przedzial dla podroznych z duzym bagazem. Wez taam miedzy 15 a 17 sie wcisnij z rowerem...

Gość gość
20:10a ja nie mam potrzeby otwierania okna, klima mi nie przeszkadza, jeżdżę w ciągu dnia więc światło mnie wali i wolę bezprzedzialowe wagony od tych klitek. Wolisz inaczej? No to rób inaczej.

Gość gość
a zeby przedzial byl cheejacy to musi sie zebrac grupa 6-8 osob, co by sobie zajeli wszystkie miejsca w przedziale. Normalnie raczej tak nikt nie podrozuje. Na ulopy tylko. I wez znajdz przedzial w ktorym sie nie pije w pociagu woodstokowym :D

Gość gość
gość dziś W eip akurat sobie nie zajarają :-D

Gość gość
20:12doprawdy? Często jeżdżę pociągami ma trasie Warszawa-Berlin czy Warszawa -gdansk i jak babcie kocham nie zauważyłam żeby ktoś palił w kiblu. A często z niego korzystam. Cóż może kwestia trasy.

Gość gość
Robie inaczej, bo nie lubie klimy, sztucznego swiatla (zwlaszcza w nocy) i zamknietego okna w lecie. A jak malo podroznych jedzie to w przedzialowcu moge sobie zajac cala "laweczke" i sie przekimac, a wezcie tak sprobujcie w Pendolino, gdzie sa super wypasione, wyprofilowane siedzenia

Gość gość
Trudno ZAUWAZYC jak ktos pali w kiblu. Jak wchodzisz to kibla to raczej sam i zamykasz sie od srodka :classic_cool:

Gość gość
najgorsze jest to pilnowanie bagazu :( Nie mozna odsapnac w podrozy i sie zrelaksowac tylko wciaz filowac :/

Gość gość
20:16 no to Qrde rób inaczej i daj żyć innym. Ja nie lubię przedziałów właśnie z tych względów o których pisałaś. Bo albo wali tam pieskiem, albo ktoś kopyta kładzie jak ma wolne ma przeciwko.

Gość gość
20:17 no ciezko zauważyć że ktoś palił. Zwłaszcza że przecież dym nie śmierdzi :-) głupia jesteś czy udajesz?

Gość gość
dym sie czuje, nie widzi nie rozrozniasz zmyslu wzroku od wechu?

Gość gość
kupowales mijsce w przedziale? To idz i sprobuj :D Wtedy sie bedziesz wypowiadac :D

Gość gość
a w pendolino to akurat tyle miejsca na nogi, ze hej ;) Nic tylko wyciagnac kopyta :D

Gość gość
No kupowałam. A co? Bez problemu kupiłam. Nie wiem w czym ma być problem?

Gość gość
Ze nie wspomne, ze cena "odpowiednio" wyzsza :P Nie wiem za co :D Chyba za nazwe :P

Gość gość
20:21 naprawdę dymu nie widać? Poważnie? A to co jest w małym pomieszczeniu po wypaleniu fajki to mgła mam rozumieć.

Gość gość
moze z tym, ze bardzo czesto nie podstawiaja ktoregos wagonu i sie siada w wolne miejsca, nieprzydzielone

Gość gość
Ze nie wspomne, ze cena "odpowiednio" wyzsza jezyk.gif Nie wiem za co smiech.gif Chyba za nazwe jezyk.gif X Cena jest taka sama jak za zwykle miejsce w 2. Słonko kupuje tam bilety co 2 tygodnie jak jest ciepło więc nie piernicz.

Gość gość
moze z tym, ze bardzo czesto nie podstawiaja ktoregos wagonu i sie siada w wolne miejsca, nieprzydzielone X Napisze jeszcze raz bo chyba nie zrozumiałaś. Pendolino to pociąg wieloskladowy, nie składa się z kilku oddzielnych wagonów. I nie ma tak że wagonu nie podstawia. Przestań pisać brednie. Jeżdżę tym pociągiem co 2 tygodnie prywatnie i średnie raz w tygodniu służbowo. Nie pisz głupot, bo się zwyczajnie osmieszasz.

Gość gość
Jednoskladowy miało być.

Gość gość
No super się jedzie z otwartym oknem w pociągu. Przez całą podróż słychać hałas jadącego pociągu. Nie cierpię jak ludzie MUSZĄ otwierać okno w przedziale. W pendolino jest przynajmniej cicho i duży plus za możliwość jechania w cichym wagonie. Jak jest cichy wagon i mało ludzi (nikt nie siedzi na siedzeniu obok) to podróż jest bardzo komfortowa.

Gość gość
cena pendolino 159 zl, a cena tlk kolo 50... Jest roznica. O 2 klasie mowie...