Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ngrb

Brak echa serca u zarodka

Polecane posty

Bylam dzis na USG, jestem prawdopodobnie w 6 tyg. Ciezko ponoc jeszcze dokladnie stwierdzic. W opisie dostalam "Widac pecherzyk ciazowy o wym. podł. 12,16mm bez echa zarodka. Obecny poj. pecherzyk żółtkowy. Kosmówka jednorodna bez cech odklejania. Wskazane usg za tydzien." Czy wszystko jest ok ? Martwi mnie brak echo i to ze bardzo szybko nastepna wizyta.

Gość gość
Moze jeszcze zacznie bic, nie martw się.

Gość gość
Trochę wcześnie na serce. Lepiej się nie zamartwiaj bo pewnie będzie wzystko ok.

Gość gość
Nie brak echa serca tylko brak echa zarodka, po prostu jeszzce nie widac zarodka, prawdopodobnie jest za wczesnie za usg. Jesli jest pecherzyk zoltkowy to dobrze, pewnie wszystko jest ok. Moze jajeczko pozniej sie zagniezdzilo, moze byla pozniej owulacja, moze gin ma kiepskie usg. W 6tc czesto nie widac. Zaczekaj tydzien i nie martw sie na zapas:)

Gość gość
Pewnie w przyszlym tygodniu juz bedzie bilo serce.

Gość gość
Jak widac zarodek to widwc tez bijace serce. Anjestes w skonczonym 6 tygodniu czy dopiero w trakcie? Serce bijace jest po skonczonym 6 tygidniu. Po drugie jaka mialas bete w momencie badania? Pecherzyk zoltkowy dobrze wrozy jest widoczny przy okolo6000-7000 bhcg, zarodek z bijacym sercem od minimum 10 000 bhcg. Dlatego tak szybko nastepne usg bo beta sie podwaja co 48g tak do 8000 (potem triche zwalnia) i jesli mialas w dniu badania np 7000 to pojutrze juz mozesz miec ok. 1200-1500 i bedzie widac zarodek z sercem.

mialam 1209 w 5 tyg (badanie bylo 16.02), ale z tego co ja wiem do zaplodnienia doszlo jakos 30.01 wiec z tego wynika ze na dzis to jakis poczatek 4 tydz- ja juz nic nie rozumiem..

Gość gość
Wiem jak trudno czekać, ale zawsze piszę dziewczynom żeby poczekać z usg, wcześniej tylko stres niepotrzebny. Spokojnie zaczekaj i idź na usg, będzie dobrze.

Pierwsza ciaza to bardzo duzy stres..

Gość gość
szkoda ze na drugi dzien ciąży nie biegniecie na usg a potem larum,bo nic nie slychac !! Podstawowka z braku wiedzy sie kłania!

Gość gość
Nie tylko pierwsza ciaza. Ja druga ciaze poronilam, teraz jestem w 3 i tez czekam na serduszko. Trzymam za ciebie kciuki.