Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to jak jest u was z tą potrzebą kontaktu z innymi ludźmi vs zaufanie?

Polecane posty

Gość gość

jak i czym wyjaśnicie potrzebe kontaktu z innymi osobami? na czym ma polegać i z czego wynikac?

Gość gość
wlasnie

Gość gość
ja np chce mieć kontakt z tymi osobami z którymi np jest mi dobrze w towarzystwie, lubie ich itp

Gość gość
a nie takich co daja rozwój

Gość gość
ludzie to socjalne stworzenia - jedni mnie drudzy bardziej, ale większość osób w jakimś tam stopniu ciągnie do towarzystwa ludzi w których towarzystwie dobrze się czują.

Gość gość
Chcę mieć kontakt z osobani, które kocham i bardzo lubię, to chyba oczywiste. Poza tym są też osoby subiektywnie warte bliższego poznania, ponieważ są w jakimś stopniu interesujące, wzbogacają mnie duchowo i rozwijają mój intelekt czy światopogląd. Lubię poznawać nowe osoby, ich poglądy, sposób bycia. Gdy natrafiam na taką naturalnie chcę z nią utrzymywać koleżeńskie czy przyjacielskie kontakty.

Gość gość
a ja lubię po prostu towarzystwo, kiedy idę do baru nie szukam wzbogacenia duchowego (aczkolwiek można poznać super ludzi) tylko chcę się dobrze bawić :)

Gość gość
ale to właśnie bez sensu? przypadek jak u Jokera? nie lepiej poznać ale DOKLADNIE jedną osobą WARTĄ poznania, bo daje rozwój ta sytacja obu stronom, niż jakiś pijaków w knajpie co sobie najczęsciej w życiu nie radzą (Bez urazy pisze o ogóle), albo jakis sekciarzy w kosciele i tego typu sytuacje.. po prostu olac cały świat i isc drogą rozwoju a nie destrukcji.. ludzie generalnie nie sa rozwojowi a spoleczenstwo nie lubi tych co chca sie rozwijac (jak w jakims kolchozie ale tak jest)