Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ąż

Problem z zębami!!!

Polecane posty

Gość ąż

Witam powiem z góry ze zaniedbalam zęby.Mam próchnicę i niby 'zgnile' zęby.Byłam kiedyś u dentysty okazało się ze mam zęby do leczenia kanałowego. Chodzę z tym lekarstwem parę miesięcy bo nie stać mnie było na ich wyleczenie. Wczoraj poszłam do innego dentysty bo mojej dentystki nie było. Okazało się ze mam tak zepsute te zęby ze trzeba wyrwać. Nie chce ich wyrywać bo to 4,5 u góry. Mam nadzieje ze moja dentystka jakoś je uratuje. Pytanie. Czy jest taka możliwość?np jakaś korona itp.? ;( proszę o pomoc!!!

Gość gość
jestes strasznie glupia , jak byla trucizna pare miesiecy to tylko do wyrwania

Gość gość
jak wiedzialas ze cie nie stac na leczenie to trzeba bylo trucizny nie zakladac

Gość ąż
Dzięki. Słyszałam że obumarty ząb można uratować jakimś wypełnieniem. Ale napewno nie tanie sprawy.

Gość gość
Hej ja też mam truciznę w zębie i mój dentysta powiedział, że do roku można chodzić potem staje się nieszczelna, więc po co straszyć dodatkowo autorkę, że musi wyrywać zęby przez truciznę. co innego zaniedbania co innego leczenie kanałowe.

Gość ąż
Nic nie robić i chodzić z bolacymi zębami? Ok.

Gość ąż
Tylko problem w tym ze mam czarne plamki na lekarstwie. Pewnie coś się dzieje w środku. I są przeznaczone na stratę według dentysty.

Gość gość
Zrób whmaz z gardła.Badania naukoqe dowodzą że za rozwój bakterii odpowiedzialne są paciorkowce i inne bakterie.

Gość gość
Autorko wiele można zrobić ale to wymaga sporych nakładów finansowych których jak rozumiem nie posiadasz. Musisz brać pod uwagę,z e nawet jak nie wyrwiesz tych zębów to po jakimś czasie część wyleci sama a może tez się wdać stan zapalny, zapalenie kości i ogólnie stan zagrażający nawet życiu. Lepiej wyrwać i na początek pomyśleć o protezie częściowej może w przyszłości o implantach, niż nie wyrywać mieć zapalenie kości które sprawi, że nie będziesz mogła w przyszłości mięć implantów nawet z zamocowaniem protezy będzie problem.

Gość gość
chodzic z bolacymi ? to uwazasz ze dobrze zrobilas zakladajac trucizne i nie leczac dalej

Gość gość
Chyba chodzisz z tą trucizną dużej niż rok autorko co?

Gość ąż
Chodzę z nią 4miesiące.