Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent dla nauczycielki

Polecane posty

Gość gość

Od razu na wstępie proszę o niewypowiadanie się osób , które uważają , że robienie prezentòw dla nauczycieli to "przestępstwo". A przechodząc do tematu mam na myśli prezent na koniec roku.. Wiem, że jeszcze czasu mnóstwo , ale jestem pierwszy raz w trójce i nie mam zielonego pojęcia. Wiem, że to będzie na mojej głowie, pozostałe osoby z trójki mają wywalone.U nas tak prezenty przyjęły się za ponad 100zł. Ma ktoś jakiś pomysł ? Albo co w klasach Waszych dzieci się sprawdziło ?

Gość gość
Nikt nic ?

Gość gość
Książkę, notes w skórzanym etui, pióro czy wypasiony długopis i do tego kwiaty.

Gość gość
Jestem nauczycielem. Szczerze? Prezent za 100zl i wiecej to lekka przesada. Zawsze mowilam, ze jezeli juz mi cos kupic (bo niczego nie oczekuje, za prace dostaje pensje) to prosze o jeden kwiat doniczkowy (w rozsadnej cenie).

Gość gość
W naszej placówce[gimnazjum i szkoła podstawowa] dyrekcja zabroniła przyjmowania wszelkich prezentów. Jedynie kwiaty i słodycze są tolerowane.

Gość gość
gość dziś - to przez takie jak ty: - nauczyciele biorą - lekarze biorą - w urzędzie bez łapówy nie podchodź Czy ty wstydu ani przyzwoitości nie masz? I jeszcze pewnie kase na to od dzieci wyciągasz!!

Gość gość
ładny kwiatek lub czekoladki chyba ze macie zgraną klasę to możecie zadziałać jak my... U nas na zakończenie zerówki Pani dostała kolaż zrobiony przez dzieci z małą pomocą rodziców-każde dziecko zrobiło kwiatuszek z papieru, bibuly w środku którego było jego zdjęcie. kupiliśmy duży brystol i nakleilismy te kwiatuszki ze zdjęciami a w środku było serce z miejscem na zdjęcie Pani. wychowawczyni poplakala się ze wzruszenia.

Gość gość
16:18 super pomysł!

Gość gość
A ty autorka sie tak nie spinaj - bo ci żyłka lizusowka pęknie. I sie wykażesz. Smrodem dookólnym ;)

Gość gość
Autorko jestes durna:O daj jej swojego starego z kokardką na k*******si.e. Pozostałe dwie panie z trójki klasowej mają to gdzies i bardzo dobrze, przynajmniej widać, ze mądre a nie takie lizidoopyy jak ty. Mój syn idzie w tym roku do komunii i ksiądz zażyczył sobie TRAKTOREK DO KOSZENIA TRAWY!:O:O Było zebranie i wszystkie debilki się zgodziły, a ja powiedziałam, ze nie złożę się na to. Potem po zebraniu słyszałam jak sie piekliły, ze z jakiej racji taki drogi prezent, a na zebraniu cisza. Mimo to wiem, ze każda odda ostatni grosz aby potem nie była wytykana palcem, ze to ta co sie nie złożyła. To są właśnie głupie kury

Gość gość
Traktorek do koszenia trawy

Gość gość
Traktorek do koszenia trawy

Gość gość
Gowno jej dajcie a nie prezent to jej z****** obowiązek uczyć bo za to jej płacą

Gość gość
Głupie to jesteście Wy a nie autorka. I tu nie chodzi o to czy ktoś daje czy nie... Jedni dają inni nie, nie Wasza broszka. Autorka wyraźnie napisała, że to nie temat dla tych co są przeciwko prezentom, więc po co się udzielacie ? Do ludzi do chałupy też pchacie się jak Was nikt nie chce ? Współczuję znajomym

Gość gość
16.18 i nauczycielka poszła i wyj***la bristol z hujowymi zdjęciami do kosza brawooo

Gość gość
19.16 a za co kuzwa im prezent?

Gość gość
Jestem nauczycielem i od zawsze dostaję kwiaty, kawę, coś słodkiego. Jak oddaję klasę po 3/4 latach to zwykle coś więcej, piękny album a nawet zdarzyło mi się dostać bon do empiku, długopis. Uważam, że droższe i bardziej osobiste prezenty są krepujace. Moje znajome z wiejskiej szkoly na każdą okazję dostają biżuterię, galanterie skórzaną...bardzo niezręcznie przyjmuje się takie prezenty. Myślę autorko, że za 100 zł możesz kupić kosz prezentowy, gustownie dobrać dobrą kawę, herbatkę, jakieś praliny albo piękne kwiaty i ewentualnie jak pieniądze zostaną coś slodkiego jeszcze.

Gość gość
Uważasz, że nie ma za co dac czekoladek? Przypomnijcie sobie jak było kiedyś, jak dzień nauczyciela czy koniec roku to każde dziecko szło z kwiatami, sama tak chodziłam. Teraz inne pokolenie, zaraz pytania za co, dlaczego... raz czy dwa w roku te 5-10zł to nie majątek a jednak inaczej, miło.

Gość gość
akurat nie wyrzuciła. brystol stoi u niej w gablotce w biblioteczce- wiem bo moja ciocia mieszka obok i często się goszczą. I mówiła ze Alinka taki piękny prezent od uczniów dostała (nie wiedziała ze moje dziecko chodziło do jej klasy). A ja się dowiedziałam ze ciotka ja zna właśnie gdy ta opowiadała o tym prezencie.

Gość gość
Zgadzam się 19.29

Gość gość
Nasza klasa podarowała kiedyś wychowawczyni biżuterię kiedy kończyliśmy szkołę :-)

Gość gość
Ja dostalam bon do ulubionego sklepu (nie wiem skad mamy wiedzialy) za 200zl i z jednej strony milo, ze ktos docenil moja prace, a z drugiej bylo mi baardzo niezrecznie, bo to duzo pieniedzy! Powiedzialam, ze nastepnym razem wystarcza kwiaty jesli ktos chce podziekowac. Nie chce znow czuc sie niezrecznie