Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem czy dam radę...

Polecane posty

Gość gość

... jestem w ciąży. Nigdy wcześniej nie miałam styczności zwłaszcza z tak małymi dziećmi. Nie wiem czy będę umiała się zająć własnym dzieckiem. Raczej nikt mi nie pomoże. A jak tu czytam na tym forum o różnych problemach z laktacją, itp to jestem przerażona. Czy są tu jakieś matki, które miały przynajmniej podobną sytuację, że zostały z tym wszystkim same.........

Gość gość
Jeśli nie opiekowałaś się wcześniej dzieckiem, np. z rodziny, to raczej nie dasz rady...

Gość gość
gość dziś widać że twoja nie dała

Gość gość
Hej, nie bedzie tak zle. Ja co prawda mam meza ale kiedy urodzila sie nasza coreczka byl jeszcze bardziej zielony niz ja, a co gorsze jak wyroczni sluchal sredniowiecznych rad swojej mamusi, wiec zbyt pomocny to on nie byl. Jesli jestes na poczatku ciazy, to masz jeszcze duzo czasu, zeby przygotowac sie do nowej roli. Materialow do czytania w internecie znajdziesz mase, ale niczego nie traktuj jako jedynej slusznej metody, bo taka nie istnieje. Kade dziecko jest inne, i kazdego trzeba sie nauczyc od zera. Sama sie przekonasz, ze ludzie, nawet nie proszeni, beda Ci udzielac wielu rad. Wysluchaj ich ale nie bierz sobie do seraca. Jesli chcesz karmic piersia, poszukaj juz teraz doradcy laktacyjnego. Szkoly rodzenia zazwyczaj daja liste najwazniejszych kontaktow, ale jesli nie planujesz na taki kurs sie zapisac, nadal mozesz znalezc doradce w Twojej okolicy. To so zazwyczaj bardzo zyczliwe kobiety i mozna z nimi o wielu sprawach porozmawiac. Warto skontaktowac sei z nimi przed porodem, zeby sei przygotowac do karmienia i w razie potrzeby spytac o rade "swojego" doradce, a nie zupelnie obca osobe. Rozmawiaj z kolezankami ktore maja dzieci, moze nie wszystke rady beda Ci potrzebne, ale trafia sie i bezcenne. Nie jestes jedyna w takiej sytuacji, dasz rade.

Gość gość
Kup sobie wszystko rozpinane od góry do dołu zawsze łatwiej ubrać. Ja zamiast śpiochów to kupowałam polspiochy bo na początku też nic nie umiałam. Do wanienki możesz kupić specjalny wkład że dziecku nie naleje się do uszu kosztuje chyba z 5 zł mi do tej pory służy bo wszystkie faldki mogę wymyc i nie trzymać przy tym główki.