Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weronika852

1% podatku Fundacja Pociecha

Polecane posty

Jeśli nie wiecie jeszcze komu oddać swój 1% podatku zachęcam do oddania na Fundację Pociecha z Wrocławia, która prowadzi świetlicę środowiskowa oferując opiekę po szkole, pomoc w nauce, zajęcia, ciepły posiłek, kolonie. Dane fundacji: http://www.fundacjapociecha.pl/ KRS: 0000 426 589

Gość Marinnna
Ja zastanawiam się czy nie oddać swojego 1% na tą fundacje: www.FundacjaPociecha.pl , zwłaszcza że dają możliwość rozliczenia PITu przez ich program, który znajduje się na tej stronie: www.pit.FundacjaPociecha.pl . Wybrałam tą fundacje ze względu na to, że wspiera świetlice środowiskowe, które pomagają dzieciom z domów, gdzie rodzice są niezdolni wychowawczo.

Gość gość
Po co dawac na dzieci jak mozna dac na pieski? Więzienia sa pelne ludzi. Ludzie sa podli, a kiedys byli dziećmi. Dzieci tez sa podle. Tylko zwierzeta sa warte pomocy

Gość KarolinaLudna
"Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie… Nadto przekonany jestem, że tylko edukacja publiczna zgodnych i dobrych robi obywateli..." Jan Zamoyski 1787 Ja popieram i to bardzo taką pracę jaką robi Fundacja Pociecha.

Gość pomagajmy
Oddawanie 1% podatku na różne fundacje jest szlachetnym posunięciem. Nas, podatników nic to nie kosztuje, a dla potrzebujących może okazać się kluczowe. Oprócz przekazywania podatku warto także na inne sposoby wyciągać pomocną dłoń względem różnych fundacji. Sama ostatnio zainteresowałam się Fundacją Szlachetny Gest (http://szlachetnygest.pl/), gdzie mogłam przekazać niewielką kwotę pieniędzy na pomoc dzieciom - na większą nie mogłam sobie pozwolić, ale przecież, gdy takich niewielkich kwot zbierze się więcej to powstają z tego sumy, które pozwolą na realną i namacalną pomoc. :) Zachęcam tym samym do pomocy wszystkich. Warto pamiętać o potrzebujących nie tylko w momencie rozliczania PITu. :)

Gość A1AnnA1A
Ja swój 1% przekazałam na Szlachetny Gest- http://szlachetnygest.pl/. Wybrałam tą fundację z uwagi na to iż cieszy się bardzo dobrą opinią wśród darczyńców jak i podopiecznych. Polecam wszystkim wpłacić nawet niewielką kwotę poza przekazaniem 1%. Naprawdę liczy się każde wsparcie dla tych dzieciaków.

Gość gość
Każdy ma swoją fundację, której pomaga. Ja na przykład wspieram fundację www.fundacja-ich-dom.com Jest to fundacja, która pomaga dorastającym dzieciom z domów dziecka w znalezieniu mieszkania. Gdy dziecko z domu dziecka wchodzi w wiek pełnoletni zazwyczaj nie ma gdzie się podziać. Ta fundacja im pomaga w zdobywaniu mieszkania.