Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania28071993

pomocy dziewyczyny!

Polecane posty

Gość ania28071993

Czesc dziewczyny mam do was pytanie. ostatnią miesiączkę miałam 21.12.2016 czyli jestem w 9 tygodniu ciązy. w zeszłym tygodniu byłam u swojego ginekologa prywatnie czyli 13.02 usg pokazało 7 tydzien i 6 dni maluszek mierzył 15.3mm. wczoraj byłam u innej Pani ginekolog na kase chorych i maleśtwo ma ta sama długosć a tydz ciaży pokazuje 7 tydzien i 5 dni. Pani ginekolog twierdzi,ze jest ok a ja się marwtie,ze w ciagu tygodnia nie przybrało nic no i 9 tydzien a ja jestem w 7 na usg. Pomozcie.

Gość gość
A po co poszłaś na kolejną wizytę tak szybko?

Gość ania28071993
po prostu chciałam przepisać się na narodowy fundusz zdrowia. Bardzo zachwalają tam ginekologów. i tak szybko miałam po prostu wizyte.

Gość gość
A co ci lekarka powiedziała na to? Jakie crl wyszło wczoraj? Może to błąd pomiaru był. A jak długie miałas cykle i czy regularne?

Gość ani28071993
Że niby mieszczę się w normie. Cykle co 28 dni i to jak w zegarku. z 13.02 CRL 15.13mm a z 21.02 15.4 mm to moja pierwsza ciaza. Bardzo się denerwuje..

Gość gość
nie pozostaje ci nic innego tylko czekać na kolejną wizytę.

Gość ania28071993
a myślisz,ze powinnam się martwić?

Gość gość
a kiedy masz kolejna wizytę? nie wiem ale skoro lekarz twierdzi że jest ok to powinnaś mu zaufać albo pójść na kolejną wizytę. Nikt ci nie da gwarancji co i jak tylko lekarz.

Gość ania28071993
teraz mam 14.03.

Gość gość
Każda wizyta to ryzyko zakażeń! Ja jestem cywilizowana i przy każdym badaniu nawet cipki u ginekologa mam męża wspierał porody bo nie wstydzę się go a intymność to ja i mąż. Ważna jest obecność męża przy badanach bo ginekolog zawsze się bardziej stara. A co do pomiarów są w przybliżeniu bo są niewiarodajne !! Mierzyli i Mierzyli koleżankę przed porodem w szpitalu i powiedzieli że około 3,5 kg a urodziło się grubo ponad 4 kg. Do tego byli chamscy że pani się przesłała! !Ale zawsze jest z mężem jak ja i oboje się przesłyszelismy? Do tego tatuś jest ważny przy badaniu i porodzie bo musi pediatra odrazu określić stan dzidziusia a gdy nie ma tatusia to zlewają nie ma świadka. Wtedy nie daj Boże problemów np. Z serduszkiem może umrzeć i zrobią że urodziło się martwe! !

Gość gość
Jezu, co to za wypowiedź to powyżej, wogóle nie wiem, o co chodzi:/ Autorko, pomiary usg u różnych lekarzy mogą być odmienne. Wizytę masz w sumie nie za długo, zobaczysz wtedy, czy jest przyrost.

Gość gość
Szukasz dziury w całym. Przestań smedzic.

Gość ania28071993
Jeżeli szukam dziury w całym to Twoja wypowiedz jest tu zbędna! Jestem w pierwszej ciąży i są tu inne dziewczyny, które akurat chcą mi pomóc. Dziękuję za udzielone informacje.

Gość gość
Mialam podobnie. Syn mial identyczne wymiary na dwoch usg u dwoch lekarzy, na innych maszynach w przeciagu tygodnia. Wszystko bylo ok, to byl prawdopodobnie blad pomiaru, inna reka mierzyla, czasem dziecko tez rosnie skokowo, nie zawsze jest tak ze 1mm na dobe (tak wtedy wyczytalam) itd. Teraz ma 20 miesiecy wiec wszystko bylo ok:) poczekaj spokojnie do kolejnej wizyty, nie mysl o tym nawet.

Gość ania28071993
Dziękuję Ci bardzo uspokoiłaś mnie ;)))

Gość gość
Bardzo prosze:)

Gość gość
Autorko, jesteś agresywna. Tym możesz zrobić swojemu dziecku krzywdę.