Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to nie jest chore?

Polecane posty

Gość gość
16:45 W moim przypadku leki nie skutkują. Psychotropy w wielu przypadkach nie działają.

Gość gość
Jak wygina drzewa to wygina zwierzeta.bedzie glod i pewnie bedzie dochodzic do kanibalizmu.

gość dziś ale po co przede wszystkim...skoro mamy drzewa...każdy wie, że człowiek nigdzie tak nie odpocznie jak w lesie. Bóg nie każe niczego niszczyć. Ja akurat nie jestem za aborcją, ale uważam, że jednocześnie mamy zadbać o tych najmniejszych na tym świecie. A dziś przeczytałam jak ktoś oblał szczeniaka wrzątkiem i wyrzucił z 4 piętra. Cud, że przeżył i cała historia ma szczęśliwe zakończenie. To jest ludzkie? To my mamy dbać o zwierzęta, lasy i całą przyrodę.

Gość gość
16:45 Ale nadużywanie alkoholu, papierosy i ta agresja,samookaleczanie, próba samobójcza - to moje grzechy. Są sprawy których nie kontroluje i to nie moja wina.

Gość gość
16:45 Utraciłem ludzi, przyjaciół, znajomych, wiem co to znaczy jak ludzie się boją i uciekają od człowieka. Wiem też co to znaczy wieloletnia samotność.

Gość gość opiekunka
16.45 .A czy to ważne jak mam na imię?Lasy to zielone płuca .Przypomnijcie sobie stężenie smogu w poszczególnych miastach gdzie w samym tylko Rybniku dochodziło ono do przekroczonej normy dopuszczalnej w postaci 34% Cieszę się że ktoś napisał o pszczołach bo też chciałam wcześniej o tym napisać tylko gdzieś mi to umknęło.Żyjemy w wielkim ekosystemie czy tego chcemy czy nie.Robiąc krzywdę przyrodzie,skazujemy siebie na zagładę.

Gość gość
16:45 Ale ja się nie żalę. Jest mi dużo dane, dzięki cierpieniu dostrzegam to co dla innych jest zakryte. Miłość jest najważniejsza. Nie ma miłości bez krzyża.

gość opiekunka dziś Dokładnie...mieszkam na podlasiu, od lat zielone płuca Polski, a kilka dni mieliśmy przekroczoną normę 3 razy...a w innych miastach jest jeszcze gorzej. Człowiek sam siebie zabije i jeszcze dyskutujemy o sensie istnienia drzew....zresztą drzewa to również dom ptaków czy niektórych ssaków. O aspekcie oczyszczania powietrza nie wspominając, bo to już padło wielokrotnie.

Przyjęcie cierpienie, gdy jest to jedno,ale pragnienie go normalnym już nie jest. Bo samo w sobie nigdy dobre nie będzie.

Gość gość opiekunka
17.02 Czego się boją i dlaczego uciekają?,czy aby napewno masz własciwy osąd na ich temat,może powody nie są Ci znane a może wcale nie wygląda to tak jak myślisz.Nie katuj siebie wyrzutami sumienia bo może nie powinienieś ich mieć.Zawsze przecież można zapytać otwarcie dlaczego tak a nie inaczej ktoś się zachował.Tam gdzie jest Bóg ,tam nie ma lęku.On daje moc siłę i odwagę.Zaufaj Jezusowi On napełni Cię swoją mocą.

Gość gość
Gdyby piekło było pełne lasów zielonych, kwiatów i błękitnego nieba, czy jeden człowiek w takim świecie byłby szczęśliwy. Bez Boga, bez ludzi, sam jeden??? Byłoby to wieczne piekło, wieczna tęsknota za miłością.

Gość gość
17:11 Cierpienie to łaska, nie lękam się.

Gość gość
17:11 Najgorsze cierpienie to samotność. Ale taka moja droga. Potrafię z tym żyć, ale tylko dzięki Bogu! :)

Gość gość opiekunka
16 .54 Próba samobójcza to grzech ciężki,wszelkie nałogi i agresja również Ty jednak masz ich świadomość i możesz a nawet powinieneś naprawić swoje życie ..a są niestety i tacy pośród nas ktorzy tych błędów nie widzą lub też nie chcą ich widzieć bo tak po prostu jest im wygodnie i własnie za tych ludzi trzeba sie modlić by się opamiętali żeby zdąrzyli naprawić swoje życie zanim Pan powoła ich do siebie a tam nie bedzie już szansy na naprawę ,tam bedzie rachunek i osąd.Tobie Bóg dał szansę naprawy ,żyjesz!proszę wyciągnij wnioski ,idz drogą prawdy i życia .Nie zmarnuj tego.Trzymam za Ciebie kciuki i oczywiscie ja Cię nie osądzam.Cieszę się że chcesz ,możesz i potrafisz o tym pisać,to już dużo..Wiesz co masz robić i jak żyć.Kiedyś modliłam sie żeby Pan nie pozwolił pewnej osobie ze sobą skonczyć i faktycznie Bóg go uratował.Proszę już nigdy wiecej nie porywaj sie na swoje życie bo ŻYCIE to dar największy drugi obok MIŁOŚCI.

Gość gość
17:27 Masz rację, życie to ogromny dar. Piszę to co czynię, dla mnie wiara w Boga to przede wszystkim czyny . Pozdrawiam :)

Gość gość opiekunka
Jeżeli to Cię jakoś pocieszy ,to też jestem bardzo samotna mimo że w gronie ludzi.Szkoda że nie mamy na siebie namiarów bo czuję że powinnam Ci jakoś pomóc.Pozdrawiam

Gość gość
17:27 Próbę samobójczą, alkohol to grzechy młodości, ponad 10 lat temu.

Gość gość
17:41 Pomożesz mi modlitwą, ale Ty tez jej potrzebujesz . Proszę, podaj swoje imię... :)

Gość gość opiekunka
Dziękuję Ci za świadectwo wiary.Też cierpię..i może właśnie tak ma być.Może ma to za zadanie kształtować nasze dusze.Ja co prawda z nałogow tylko kawę aczkolwiek zdarza mi się popadać w beznadzieję,rozpacz ,smutek ,apatię lęk przed utratą bliskich osób ,a to również grzech.Wiara to ufność.

Gość gość
17:53 Najpiękniejszą miłością jest ofiarowywanie swojego cierpienia za ludzi których kochamy, za wszystkich grzeszników. Czujesz ból w sercu, ból duchowy ,ale znosisz go cierpliwie, nawet go pragniesz. Dla Boga ma to ogromne znaczenie. :)

Gość gość
Ojcze nasz ktorys jest w niebie, święc się Imię Twoje, przyjdź Królestwo Twoje, BĄDŹ WOLA TWOJA, JAKO W NIEBiE TAK I NA ZIEMII..

Gość gość
17:53 Smutek, pustka, lęk przed utratą bliskich, rozdrażnienie, ale nie są grzechem. Jeśli znosisz to cierpienie i ofiarowujesz to zbawiasz świat, ratujesz też swoich bliskich. Nie lubię cierpienia, ale go pragnę ponieważ ma wielką wartość. :)

Gość gość
17:53 Moje szczęście jest w niebie. Dla mnie życie obecne jest po to aby miłować. Tam znajdę tych których tutaj kocham :)

Gość gość opiekunka
Ciągle mam spam ,nie moge pisać:-(

Gość gość
17:53 A największą nagrodą będzie oglądanie Boga :)

Gość gość
18:04 Widzisz i tu diabeł działa. Spokojnie, też tak mam :)

Gość gość opiekunka
18 06 .Wiem,,juz zdążyłam się do tego przyzwyczaić Modlę się pompejanką i wiem że miesza jeszcze jak .Oglądałeś"Pompeje-dzień ostatni"?

Gość gość
18:12 Znowu spam, diabeł działa. Nie oglądałem tego filmu :)

Gość gość
18:12 Lubię takie filmy jak Kapitan Ameryka, Spiderman... o superbohaterach :)

Gość gość
18:12 Pozdrawiam Cię serdecznie. Ja będę szedł. :)