Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 333

dodatki, pomoc socjalna , 500 plus mamy, wspierajmy sie

Polecane posty

Gość gość
Temat patologicznych pasożytów żyjących na koszt innych. Jak ja gardze takimi nieudacznikami życiowymi.

Gość gość
Właśnie nie, bo kobiety z grupy dla mam na fb z mojego miasta mówiły, że miały liczone tylko zarobki i rodzinne. Jedna nawet decyzje wstawiła, więc nie kłamały.

Gość gość
A nie myślałyście o tym, żeby poszukać pracy?

Gość gość
te 500 + nie liczą do niczego

Gość gość
Po co maja pracowac ? wstyd, dzieci tez tak beda zyc.

Gość gość
Jak pracowac przy 2 malych dzieci?zlobek cY przedszkole tylko priv.nie stac..moge zarobuc max1500 zlibek 1300 dla jednego..a dojechac a znalez prace w godzinach zlobka...jak??

Gość gość
Łatwo jest oceniac innych...przedszkole czynne jest maksymalnie do 17..w tych godzinach moglabym znalezc tylko prace biurowa na co w malym miescie pomimo wyzszego wyksztalcenia nie mam szans..

Gość gość
No tak..to zbaczy ze ile zamierzacie nie pracowac??

Gość gość
do gość dziś - to po wuj rodziłaś dwoje dzieci jak cienie nie stac na ich utrzymanie, kolejna idiotka i to niby zdrowa uumyslowo

Gość gość
wiecie co? tak tu się zalicie ale macie to na własne życzenie. Wszystkie powpadalyscie? Bo watpie żeby ktoś planował dziecko jeśli wie ze nie da rady go utrzymać. To gdzie wy zgubilyscie głowy??

Gość gość
Ja mam dziecko 2 miesięczne i pójde do pracy, minimum za 10 miesięcy.

Gość gość
21.24 Ja nie mam na co się żalić, bo myślę, że pomoc na dzieci w Polsce nie jest zła. Mam dwójkę dzieci i dostaje na nie 2200 zł ( w tym kosiniakowe), mój mąż ma też pensje, niedużą, bo jest mało pracy a pracuje na czarno, bo u nas w okolicy ciężko o legalną pracę, dzieci też od dziadków dostają kilka stówek miesięcznie, więc nie biedują. I uprzedzę was - nie jesteśmy nierobami. Ja przed urodzeniem dziecka pracowałam od 18 r.ż, pracowałam do kiedy mogłam czyli do 5 mc ciąży tyle, że niestety przez agencje, więc nie należy mi się macierzyński.

Gość gość
Dobry wieczor, mam pytanie do mam, ktore pobieraja 500 na jedno dziecko i ukrywajace ojca dziecka, czy wasze dzieci maja nazwisko ojca czy wasze? Poszlam do mops, kobieta zapytala mnie o stan cywilny i mowi " a to pani samotna matka", nie mamy slubu, ale ja przyznalam sie, ze normalnie razem zyjemy, dostalam dokumenty, ale przekroczymy razem dochod, nie chcialam klamac, bo syn ma nazwisko ojca, a teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam:/

Gość gość
Ja planowalam przy najnizszej bo mam 38lat i co mialam.nie miec?? A kredyrt mam na 30 lat... Facet odszedl...dziecko jedyne co mam... Zyj3 na debet Alimenty 500 500 plus i 10o rodzinnego 1100 dochodu a koszty 1350..debet miesiac w miesiac

Gość gość
Dziecko 3 lata przedszkola brak niani brak pracy brak...zasilki tylki

Gość gość
nie narzekajcie bo jeszcze kilka lat temu jak ja rodziłam NIE bylo kosiniakowego , becikowego , macierzyński trwał 16 tyg A teraz zasiłków od cholery , pracy nie brakuje i jeszcze marudzicie .

Gość gość
I macierzynski rok. Kosiniakowe od niedawna jest. I tak za jakiś czas będzie jeszcze większa pomoc.

Gość gość
A iaam.39 lat i umowe smiecia pokoj wynajety Dziecka nie mam.bon nigdy nie bylo.mnie stac

Gość gość
jak się szmaty rozmnażają nie mając pieniędzy

Gość gość
Nie chcecie wspomagac polskich dzieci? To bedziecie niedlugo wspomagac ukrainskie! Bo tylko takie beda sie w Polsce rodzily!

Gość gość
A to trzeba sie mnozyc??

Gość gość
Nie trzeba! Ukrainki zrobia to za was!

Gość gość
jakie wy głupie, myślą, ze narodzą to z zagranicy nie przyjadą do nas, może i macie rację, bo jak napieprzycie tych dzieci to będzie u nas ci taka bieda, bo kto na was z tymi bachorami wyrobi i wtedy ukraińce będą tylko przejazdem przez nasz kraj, bo po wuj im bieda jak sami mają swoją.

Gość gość
Przecież wszystkie narody tak sie wymieszają wiec co wy sie tak boicie ? malo to naszych jest na wsypach ?

Gość gość
Ja mam dwoje malych dzieci i poczatku dorabualam na sprzataniu, takiej pracy jest duzo tylko trzeba chciec

Gość gość
18.13 No właśnie nie ma dużo takiej pracy, żeby sobie dorobić a byłabym chętna. Jak jest jakieś ogłoszenie do sprzątania to zaraz mnóstwo chętnych.

Gość gość
jak nie ma jak jest a w wieksym miescie od groma.Ja mam 2 dodatkowe prace.Wykonujemy je razem z mezem to znaczy kto ma czas.Czyli roznoszenie reklam oraz spis licznikow gazowych.Miesiecznie mamy ok 700- 1500zł zalezy jaki miesiac.

Gość gość
z tymi dodatkowymi pracami to róznie jest, ja mieszkam w Poznaniu, i u nas masa studentow poluje na takie prace, do tego za nich pracodawca nie płaci prawie nic, i strasznie ciężko znaleźć choćby sprzątanie..

Gość gość
tak ale jesli pracujecie z mezem na umnowe o prace minimum za najnizsza to z umowy zlecenia odprowaadzana jest tylko skladka zdrowotna to samo jka u studenta.

Gość gość
umowy zlecenie już chyba musza mieć odprowadzana składke emerytalna.. ja akurat pracy zadnej nie mam, tylko syn niepełnosrpawny, wiec myślałam, ze znajde jak nie na etat, to jakaś dodatkowa, ale ciezko