Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Nowe okulary i dziwne widzenie

Polecane posty

Gość gość

Kilka dni temu byłam u okulisty na kontroli po roku. Własnie rok temu zaczęłam nosić okulary pierwszy raz w życiu i wszystko było ok. Moja wada wcześniej: prawe - sfera: plan, cylinder: -0,5 oś: 107 lewe - sfera: -0,25 cylinder: -0,5 oś 90 Cylinder mi się powiększył, więc wczoraj odebrałam okulary z nowymi szkłami a wada to prawe - sfera: plan, cylinder -1,0 oś 113 lewe - sfera: plan, cylinder: -1,0 oś 75 Jestem trochę zaniepokojona, ponieważ widzę dziwnie. Wiem, ze wzrok musi się przyzwyczaić, ale mój problem polega na tym, ze widzę lepiej niż poprzednio tylko jak patrzę w dół to obraz się przybliża. Kiedy schodzę po schodach to nie widzę własnych nóg i nie czuję odległości. Pierwszego dnia czułam się jakbym chodziła na czworaka, bo miałam wrażenie, że tak blisko jest ziemia. Poszłam dzisiaj do optyka, bo pomyslalam, ze to może cos z osiami, a czytałam że jeśli ma się astygmatyzm to nawet małe złe przesuniecie osi moze sprawiac dyskomfort. Pani powiedziala, ze to kwestia przyzwyczajenia, bo ona rowniez ma cylindry i to mocne, a przyzwyczajenie się zajmuje jej nawet ok tygodnia. Dla pewnosc***ani zrobila mi badanie komputerowe, wyniki sa takie same jak u okulisty, jedynie jest lekka roznica w osiach, ale mowi ze jest zbyt mala, by miala jakis wplyw na widzenie. Twierdzila, ze oczy sa przyzwyczajone do starych osi i teraz musi do mozgu dotrzec nowa moc itp. Nie wiem czy mam czekac i zobaczyc czy faktycznie sie przyzwyczaje, czy cos jest nie tak..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować