Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie moja rodzina

Polecane posty

Gość gość

Lepiej wynająć pokój z obcymi ludźmi?

Gość gość
Z doświadczenia powiem Ci, że i tak i nie: ja uciekłam z domu bo moja rodzina była nie do zniesienia, później nie rozmawialiśmy przez około dwa lata, teraz jest już dobrze, oczywiście dzięki temu, że z nimi nie mieszkam. Niestety przez tą sytuacje byłam kompletnie spłukana, na start w życiu miałam dosłownie dwa złote, spałam u koleżanek, łapałam się byle jakiej pracy - kiedy w końcu uciułałam na swój pokój zaczął się prawdziwy koszmar. Większość ludzi, których znam i konsekwentnie unikam jest rozczeniowymi rozpieszczonymi gnojami, którzy zabierają całe miejsce w szafie i powietrze w pokoju, a i tak wiecznie mają o coś pretensje. Mieszkanie z obcymi ludźmi to niekończacy się splot toksycznych sytuacji - a to się kąpiesz za długo i będziesz musiała zapąłcić 20zł więcej za wodę, a to postawiłaś buty w przedpokoju nie tak, jak się komu podoba, a to zamówiłaś sobie jedzenie z kfc, czy pizze po pracy więc "uhuhu ale ci się k***a powodzi", a to lezysz w łóżku cały dzień i oglądasz filmy cicho jak mysz pod miotłą i wszystkim to przeszkadza, bo jak tak można? W dodatku nie szanują Twoich potrzeb w ogóle, mam problemy ze snem - musi być cicho i ciemno, a ludzie łażą po całym domu i grają w fifę na cały regulator - nie polecam. W końcu uciułałam na wynajem kawalerki - od tamtej pory czuję, że żyję, nie mam tylu stresów, nie jestem tak znerwicowana, poznaję lepiej sama siebie i w końcu zrozumiałam, że to nie ze mną był problem - pranie sobie pościeli to nic złego, jak to uważali moi współlokatorzy - to ludzie są po prostu k*****i.