Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość z Hashimoto

Do osób z Hashimoto. Bóle mięśni i stawów.

Polecane posty

Gość gość z Hashimoto

Witam,czy są tu osoby,które jak ja chorują na Hashimoto? Odkąd 3 lata temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy i hashimoto męczę się z notorycznymi,nawracającymi bólami mięśni i stawów,a w szczególności stawów. Na początku myślałam,że bóle miną wraz z unormowaniem tarczycy, jednak nadal mi towarzyszą w życiu dnia codziennego po większym wysiłku fizycznym. Niedługo chciałabym wrócić do pracy, jednak przez te dolegliwości martwię się czy fizycznie dam radę. Jak Wy, kobiety, radzicie sobie z tymi bólami, czy takowe macie przy Hashi i od czego to zależy? Przez ten okres poniekąd przywykłam do bólu,jednak sprawia mi pewien dyskomfort, gdy np. przy porannej toalecie nie mogę w ręku utrzymać szczoteczki do zębów czy noża,aby ubrać ziemniaki. Najbardziej bóle nasilają się w nocy,np. dostaję takiego przykurczu w dłoni i nie mogę wyprostować palców. Mój endo twierdzi,że to nie od tarczycy ani Hashi,zaś czytając informacje wszędzie napisane jest, że te dolegliwości mają związek z tarczycą.Do jakiego lekarza się udać, jakie badania zrobić? Pomóżcie i liczę,że podzielicie się swoimi radami. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować