Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnica wieku 2,5 roku

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 2,5 roku, druga ma tydzień. Na razie sama bym ich nie ogarnęła. Jest ze mną mama, w przyszłym tygodniu zostaje z nami mój mąż, więc mam pomoc i jest ok, ale co jak mąż pójdzie do pracy ? Mama przecież wiecznie do mnie przyjeżdżać też nie będzie. Czy któraś z was kobitki ma taką różnice wieku? Kiedy dałyscie radę ogarnąć dwójkę dzieci same ? Po miesiącu? Po dwóch? Dodam, że starsza córka idzie do przedszkola dopiero od września, wcześniej nie planuje jej dawać.

Gość gość
Ja mialam 22miesiace roznicy i maz byl z nami 3dni . Potem radzilam sobie sama.Starszy byl juzrozumny,madry,wiedzial,ze np.musi chwile na cos poczekac,a mlody duxo spal. Dosc szybko zsynchronizowalam im popoludnowa drzemke i mialam troche ciszy i lenistwa czego i Tobie autorko zycze :-)

Gość gość
Mam dzieci z różnicą wieku 23 miesiące. Mąż był ze mną 3 dni, bo więcej nie dostał urlopu. Potem musiałam sama sobie radzić. Czasem było ciężko, że pot spływał z pleców, a czasem leniuchowałyśmy cały dzień. Jak gość wyżej szybko zsynchronizowałam drzemki dzieci i to był czas na lenistwo. Choćby się waliło i paliło ja w tym czasie odpoczywałam i nie kiwnęłam palcem przy obowiązkach domowych.

Gość gość
Ja mam niespelna 3 latka i 4 tyg niemowle. Mieszkam za granica i moge liczyc tylko na siebie. Niestety starszy synek juz nie spi w dzien wiec jest hardcore :) generalnie staram sie poswiecac starszemu czasu, choc i tak oglada wiecej bajek (zwykle byla tylko dobranocka). Ale np. jak karmie piersia, to jednoczesnie czytam ksiazke starszemu, jak gotuje obiad, to niemowlaczek do nosidelka i na blat, starszy stoi na krzesle i pomaga mi gotowac. Kolo 10 przewaznie idziemy na spacer na 2 godz. Po poludniu jest juz maz wiec troche lzej.

Gość gość
Tu autorka. Moja córka również nie ma już drzemki w ciągu dnia, na odpoczynek nie mam szans. Ale młodszą już fajnie przestawiłam, więc w nocy ładnie śpi a ja razem z nią ;) Jeśli będę musiała zostać sama to pewnie po paru dniach będę już ogarniała dzieci. Ale wydaje mi się to bardzo ciężkie :( mała różnica wieku będzie miała swoje plusy za parę lat, a na razie trzeba swoje odbębnić.

Gość gość
moja kuzynka ma 3 lata różnicy, mała trzy a malutka 6 tyg.i przechodzi horror, przeprowadzili się do iinego miasta z dala od rodziny, przez 2 pierwsze tyg. była jaj mama a teraz jest sama i podobno ciocia mówiła ze nie ogarnia tego, malutka ma kolki i ciagle jest na rekach , ciocia jeszcze pracuje a tesciowa nie żyje, maż długo pracuje, w wekeend duzo jej pomaga, starsza jest bardzo mądra ale niegrzeczna musi postawić na swoim, wymaga ciagłej uwagi od matki , od wrzesnia idzie dopiero do przedszkola bo w tym roku ma 3 latka, czasem rozmawiam z nia przez telefon jak jest na placu zabaw i nieraz płakała ze nie daje rady, wczesniej mówiła że maż swietnie zarabia a jak jej mówiłam by na kilka godzin zatrudniła nianie to mówi ze ich nie stać, psychicznie jest wykończona , mówi ze nie gotuje małej cośtylko na szybko maz przywozi jakies obiady z knajpki z jego pracy, tylko ze ona zawsze miała tak żeby sie paliło i waliło ona musiała mieć posprzatane, zero kurzu żadnego pyłku, nie wiem jak to teraz wyglada, bo jak sie jej pytam czy daje rade posprzątac to zawsze milczy, ja mieszkam od niej teraz koło 200km. i byłam raz od urodzenia dzidzi na porzadek idealny ale pusta lodówka i a ona az siniaki od niewyspania