Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na suche usta?

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Co mozecie mi poradzic na suche, pekajace usta? Uzywam pomadki ochronnej nivea, ale to nie pomaga. Usta sa nawilzone przez chwile, ale potem znowu wysychaja, a najgorsze, to ze mnie kusi, zeby je skubac :/ co polecacie?

Gość gość
Pomadka Sylveco z pilingiem albo zwykła (można stosować na zmianę). A na noc coś gojącego, polecam np. Diabetegen.

Gość justynnaa
Ja wyczytałam tutaj http://adamed.expert/skuteczne-sposoby-na-popekane-i-spierzchniete-usta/ Ze dobrze jest nałożyć papkę z awokado. Mamuśka akurat kupiła ten owoc do obiadu do sałatki także podkradłam troszkę i działa lepiej niż najdroższa pomadka. W pomadkach nie masz tylu składników jak w samym avokado także może spróbuj

Gość kaskagdyk
Justyna masz 100%racje awokado świetnie sobie radzi z ustami. Jednak ja bardzo często jestem poza dodmem także nie mam możliwości robić często maseczki i ratuję się pomadką ochronną Oeparol też świetnie sobie radzi z ustami

Gość gość
WON żałosne spamerskie ŚCIERY!!!!

Gość erka1029
Mi najbardziej pomaga zwykły miód pszczeli kiedyś czytałam o jego właściwościach na stronie adamed.expert także bardzo często teraz go stosuję własnie na usta lepszy od najlepszej pomadki

Gość gość
Pomadka Carmex - najlepsza

Gość gość
masełkioz nivea

A ja mogę polecić pomadkę w słoiczku NUXE - póki co najlepszy produkt, jaki miałam do ust, ładnie pachnie i ma mocno miodowy skład. Fajne jest też to, że jak nakładasz ją na noc, zostaje aż do rana. 

Ewentualnie całkiem spoko są pomadki Vianka, dobre składy i porządne działanie. Dobrze jest też używać peelingów (w Kontigo masz Biolove, całkiem ok i Sylveco), które można zrobić samemu z miodem, olejem kokosowym i cukrem. 

Trzeba popróbować. Mi sprawdza się Nuxe, bo nie rozpływa się po ustach, ale trzeba po prostu sprawdzić co działa na nas 🙂