Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie byc sama w domu jak maz idzie na nocke

Polecane posty

Gość gość
wyobraz sobie ze już umarłaś pogodz się ze śmiercią pożegnaj w myślach ze światem jak zrobisz to szczerze to zaśniesz od razu bo będzie ci wszystko jedno

Gość gość
zaczyna sie- juz jak leze czuje jak mi cisnienie rosnie.Raptowne uczucie naplywajacego goraca, serce wali jak szalone.Uczucie jakbym wariowała.1raz w zyciu tak cos mam.

autorko, lęki nocne są naturalne dla człowieka. to atawizm. tym bardziej u naszej płci - mamy większe podświadome przekonanie, że nie poradzimy sobie z kimś, kto napadnie na jaskinię. to dlatego ludzie boją się nocy, żeby się zmobilizować do obrony. ale przy tak silnych objawach powinnaś już to skonsultować

Gość gość
No z******ta rada, nie ma co

Gość gość
Nie martw sie wiele osób tak ma

Gość gość
jest z******ta bo bardzo skuteczna :-)

Gość gość
szczególnie na napady nerwicowe ,bo czego się boi autorka? boi się że umrze że przyjdzie złodziej i ją zamorduje albo duch i ją wyssie

Gość adsadsa
Autorko, długo jesteście po ślubie? Pytam bo ja miałam podobnie przez pierwsze lata, mąż co prawda na nocki nie pracuje ale zdarzyło mu się, że ok 24-1 wracał (jest kierowcą). I jeśli zasnęłam o 22 to prawie zawsze budziłam się po godzinie i nie zasnęłam dopóki nie wrócił :-/ Mało tego! On nawet mógł być w domu a ja i tak nie zasnęłam dopóki się nie położył obok, był w innym pomieszczeniu... Teraz mi to minęło :) Dla Ciebie mam radę, spróbuj nie zmuszać się do spania, oglądaj tv, jakieś nudne filmy, może spróbuj też zasypiać przy telewizorze włączonym albo radiu. Wyluzuj ogólnie ;)

Gość gość
razem 10 lat. po slubie 8 lat.

Gość gość
Ja mam takie napady leku na szczescie bardzo rzadko , moze ze dwa razy do roku , robi mi sie goraco ,jestem niespokojna mam wrazenie ze czuje jakas dziwna energie w pokoju i bez znaczenia czy maz jest i spi obok czy go nie ma

Gość gość
Duchy ci nic nie zrobią, wiem bo u mnie są, i każe im się zamknąć i byc cicho jak chcą U mnie siedziec

Włącz sobie radio...zawsze coś gra, coś gada. I wmów sobie, że jest ok. Bo jest ok. Nikt nie wejdzie, nikogo nie ma. A jeśli mają być duchy czy demony, to czy jest mąż czy nie je, to jedna chwała. Człowiek i tak wtedy odczuwa takie sprawy w samotności :)

Gość gość
jakis nie opisamy lęk, nie pokoj.Jest wszystko w porzadku dopoki nie poloze sie do łozka i chce zasnąc.

Gość gość
" (...) jak leze czuje jak mi cisnienie rosnie. Raptowne uczucie naplywajacego goraca, serce wali jak szalone. Uczucie jakbym wariowała." Takie odczucia występuję u 99% młodych kobiet. To całkowicie normalne reakcje.

Też tak kiedyś miałam. Ale można sobie "mówić" że przecież wszystko jest w porządku. Za ścianą mieszkają ludzie, za oknem chodzą ludzie. A u Ciebie również śpi w domu spokojnie dziecko.

Gość gość
" (...) jakiś nie opisany lęk, niepokój" - to tzw. "schiza nocna". Występuj***ardzo powszechnie u młodych kobiet. Strzel palcówkę i wszystko minie :)

Gość gość
ja mam 33 lata. wiec nie taka mloda.

Gość gość
@ 20:43 W dzisiejszesz Polsce mediana wieku wynosi 40 lat. Jeżeli masz poniżej 40 lat, to jesteś młoda :)

Gość gość
Ja znam takie jazdy nocne przy czym zdarzały sie one jak chłop był w domu więc to nie wynikało z faktu jest chłop czy go nie ma, w każdym razie wstawałam wtedy z łóżka i szłam myć zaległe gary albo jakieś sprzątanie czy pakowanie brudnego prania do pralki na dzien następny, w domu zawsze jest coś do roboty, a to że robiłam to o 2 w nocy ? Jakbym mieszkała z rodzicami to by nie było takiej opcji ale jak mieszkam z mężem to taka opcja jest bo mąż sam jest świrnięty i siedzi na kompie po nocy, my oboje jesteśmy parą świrów, bo jak wyjrze przez okno to cały blok na przeciwko jest pogaszony tylko u nas sie świeci, a że sie trzeba wyspać do roboty ? Przecież leżąc w łóżku i przeżywając lęki i tak sie nie wysypiałam wiec co za różnica a jak sie zmęczyłam tymi nocnymi robotami w domu to po godzinie już zasypiałam

Gość gość
Tak naprawdę, nie dzieje się nic złego. Występowanie takich schiz jest całkowicie naturalne i powszechne.

Gość gość
"jak leze czuje jak mi cisnienie rosnie. Raptowne uczucie naplywajacego goraca, serce wali jak szalone. Uczucie jakbym wariowała." Miałam właśnie takie coś. Wtedy zrywałam sie z łóżka na równe nogi i zabierałam sie za pucowanie szmatą kuchni

Gość gość
Badania dowodzą, że "schiza nocna" wynika prawdopodobnie z nadmiaru stresu, i związanej z nim nadmiernej aktywności elektrycznej mózgu. W skrajnej postaci, może doprowadzić do zatrzymania akcji serca. "Schiza demoniczna" stanowi rozwinięcie "schizy nocnej", i występuje u osób o najmocniejszym sercu (bo inne już dawno poprostu by zmarły) :)

Gość gość
Owszem mam ostatnio problemy z dzieckiem.pazurki pokazuje. moze to od tego?

Gość gość
Też nie lubię, jak mąż idzie na nocną zmianę i też wtedy gorzej śpię :D Zazwyczaj idę wtedy później spać i zasypiam przy telewizorze z włączoną drzemką.

Gość gość
Moja koleżanka tak ma, alenona mieszka w domu, dookoła ciemno, sąsiedzi niby są, ale nie wiadomo, czy ktoś by usłyszał jej wołanie o pomoc. Ja miałam takie lęki w ciąży. Nie mogłam zasnąć, dopóki nie zrobiło się jasno na dworze.

Gość gość
rozumiem was jeśli mieszkanie na wsi bez psa i krat i monitoringu na wiejącym zapomnianym odludziu

Gość gość
Też kiedyś tak się bałam gdy mąż np.wychodził na noc z kolegami. Potem zaczął jeździć na kontrakty i nie było go po dwa, trzy miesiące. Zasypialam przy tv, zrywalam się na każdy szmer. Co poprawiło mój stan. Kupiłam kota :D jakoś raźniej, a wszelkie nocne hałasy zwalam na niego. ;)