Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z pracodawca

Polecane posty

Gość gość

Od ponad roku pracuje w pewnej firmie . gdzie panują dziwne zasady Dotyczące wynagrodzenia i nie tylko . 3 miesiące pracowalam tzw na Czarno . Bo niby chciał zobaczyć jak daje rade . Zgodzilam się bo nie umialam znaleźć innej pracy . Potem zostałam zatrudniona na staż . 6 miesięcy pracowalam jako stażysta gdzie odejmowano mi pieniądze ze stażu co dostalam przelewem . czyli zarobilam około 1700 i odejmowalam mi kasę ze stażu po wypłacie . na godzine dal mi 8,50 . najniższa krajowa wzrosta wiec dal mi niedawno podwyżkę aż 50 groszy . Robię po 10 godzin dzienne ,czyli tygodniowo 50. Nadgodziny nie mam płacone więcej tylko dalej stawka 9 zl . dostaje premie bo robię dluzej ale co z tej premi jak jeśli mam chorobowe chociaż jeden dzień to mi ja zabiera mimo siedzialam każdego dnia dłużej . zabierana premia jest tez za wyjścia tzw . czyli jeśli skończyła szybciej i robilam po 8 Godzin to odejmuje mi . Tak samo jest ze spoznieniami . Czy to w ogóle jest zgodne z prawem ?

Gość gość
Idz do PIP albo zadzwon do nich i spytaj.tylko sie nikomu nie chwal.w tajemnicy przed wszystkimi.moze bedziesz musiala zdobyc dowody.jest z tego kasa do wyciagniecia w sadzie pracy.

Gość gość
w Polsce bezpłatna jest tylko praca wolontariat :-) już w pierwszym zdaniu jest przestępcą :-) nawet jeden dzień bezpłatny jest niezgodny z prawem

Gość gość
Jeszcze mozesz zlozyc zawiadomienie do Prokuratury.

Gość gość
jeżeli pracujesz na stażu i płaca około 800zł to jest to płacone przez starostę i urząd pracy a nie gdzie jesteś zatrudniona

Nie, nic z tego nie jest zgodne z prawem. Gość zatrudnił jelenia, który nie ma zielonego pojęcia co to jest praca i go oszukuje.