Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brawo Polki ! jestesmy na szarym koncu europy

Polecane posty

Gość gość
gość dziś I przez takie złodziejskie suki jak ty, nie ma odpowiedniej ilośc****eniędzy w tym naszym durnym nfz, aby uczciwie pracujący i płacący podatki obywatel miał wizytę u specjalisty w ludzkim terminie. Na głupi rezonans ludzie czekają rok czasu. Potem wychodzi, że musi się dłużej leczyć i generuje wyższe koszty. Właśnie przez takie podejście jak twoje. I jeszcze szmato ja jako osoba pracująca, muszę finansować twoje leczenie.

Gość gość
Wstyd to powinna poczuc autorka za opluwanie swoich rodakow. Polska jeden z nielicznych krajow UE , ktorego mieszkancy za 30 lat beda mowic w ojczystym jezyku,warto wiec nie porownywac nas z krajami UE, bo UE niedlugo zniknie. Tak jak obecnie znika jezyk francuski.

Gość gość
gość 09:56 nie bluźnij, pełno Polek podróżuje i to nie tylko pracownice biur podróży w ramach study tour. Jak wam nie wstyd takie pierdoły pisać. Jakieś statystyki z tyłka

Gość gość
takich nieuków się nie bierze pod uwagę, tu ciągle kogoś boli, jak ktoś kupuje lasty i poleci sobie gdzieś, albo sam ogarnie hotel przez neta, tanie linie i podróżuje sobie. Za swoje pieniądze, a nie jakiegoś głupiego garnkotłuka

Gość gość
No i widzicie jakie Polki są zaradne. Wystarczy dobrze wyjść za mąż i nie trzeba pracować.

Gość gość
gość dziś nikt nikogo nie opluwa nikt tez nie uwaza ze trzeba slepo podazac za zachodem ale dlaczego by nie podpatrzec plusow u innych i nie powielac minusow oczywiscie to ze Polska nie idzie w ten idiotyczny i destrukcyjny kult multi kulti do ogromny plus ale tak jeszcze "zgapic " rynek pracy dla kobiet i polityke prorodzinna to nie bylo by to chyba taka zbrodnia

Gość gość
Chwileczkę. To raczej jest decyzja Polki i jej męża. Czyli nie jest to sprawa jakiejś zakompleksionej pani z Kafe. Nie widzę sensu w zastanawianiu się kto pracuje, gdzie i w jakim (życiowym) celu. Są na świecie kobiety, które w pracy czują się jak ryby w wodzie. Tak samo jak te, które czują powołanie do bycia "gospodynią i matką"- zamiast etatu. Są też takie, które pracują, bo muszą. I mam wrażenie, że autorka do takich należy. Nikt kto czuje się spełniony w życiu czy zawodowo nie spędza czasu analizując życie innych. ;):P

Gość gość
nie filozofuj , przeczytalam artykul w wiadomoscia i mnie on zainteresowal

Gość gość
Ty filozofujesz niestety i pokazujesz co Cię boli. Statystyki to statystyki. Zawsze znajdze się jakaś na każdą nację czy grupę społeczną. Szczęśliwa kobieta to tolerancyjna kobieta. Jakoś nie wyobrażam sobie, że idę teraz do niepracującej koleżanki (a mam takich kilka) i mówię: Brawo ty. Dzięki tobie podobnym jesteśmy na szarym końcu w Europie. :D:P

Gość gość
Do 11.18. Jestem magister po jakiejś filologii jak to określiłaś. I poradziłam sobie super. Uczę angielskiego 22h w tygodniu i mam ponad 4000 na rękę. Czy będąc fryzjerka bym mogla pozwolić sobie tak krotko pracować?

Gość gość
Oczywiscie! Ja jestem fryzjerka i pracuje mniej wiecej szesc godzin dziennie (u siebie w domu) zarabiam ok 300 zl dziennie - co daje mi ok 5 tys miesiecznie plus didatkowa kasa jak czesze w soboty na sluby czy wesela Czyli zarabiam wiecej niz ty pani anglistko!

Gość gość
no widzisz a ja nie mam niepracujacych koleanek :)

Gość gość
Patrząc obiektywnie to pracujesz więcej godzin. :P

Gość gość
gość dziś no widzisz a ja nie mam niepracujacych koleanek usmiech.gif X I co w związku z tym? Wpływa to na Twoje życie seksualne i czy coś w tym stylu? ;)

Gość gość
Pracuje wiecej ale i wiecej zarabiam od anglistki! Umiesz liczyc?

Gość gość
Umiem liczyć. No i co w związku z tym? Analizujemy Twoje wydłużone godziny pracy, stawkę, warunki pracy, kulturę osobistą, poziom agresji czy to ile razy w tygodniu uprawiasz seks? ;) Koniecznie wszystko na Kafe. Nie było dziś żadnego ślubu? ;) :D

Gość gość
A egzamin na tłumacza przysięgłego chociaż masz, droga anglistko?

Gość gość
Polki w większości są uległe, roszczeniowe i mało ambitne, wieki patriachatu zrobiły swoje, a co grosza w pl jest na to przyzwolenie kobieta wykształcona i ambitna coraz częściej traktowana jak dziwadło

Gość gość
Slubu dzisiaj jeszcze nie bylo bo jest dopiero 13.15!!! Ale bedzie dzisiaj po poludniu, za godzine wychodze do pracy - dzisiaj wpadnie 1100 zl - a teraz siedz i analizuj! Milej soboty!

Gość gość
A po co egzamin na tłumacza przysięgłego osobie, która zajmuje się zawodowo nauczaniem, a nie tłumaczeniami?

Gość gość
Dziwne, bo ja jestem wykształcona i ambitna, dodatkowo jestem matką, która nie odczuwa żadnej presji. Jest czas na karierę, jest na rodzinę i tyle. Gdyby wziąć pod uwagę lekturę tego forum (doskonałe źródło o mentalności ludzi w sieci), trzeba przyznać, że statstycznie Polki przodują (na tle Europy) w nietolerancji i braku poczuciu humoru. ;)

Gość gość
gość dziś Slubu dzisiaj jeszcze nie bylo bo jest dopiero 13.15!!! Ale bedzie dzisiaj po poludniu, za godzine wychodze do pracy - dzisiaj wpadnie 1100 zl - a teraz siedz i analizuj! Milej soboty! X A to przepraszam. Po prostu leciutko się z Ciebie nabijałam. Wiem, nie powinnam, ale chciałam żebyś się rozluźnila. :P Tak ogólnie nie mam zwyczaju zaglądać ludziom do łóżka, do portfela i do głowy. ;) Leć i zarabaj. P S nie jestem oczywiście tą anglistką. :)

Gość gość
autorka zazdrości ze ktoś może siedzieć w domu i zaqjmowac się w spokoju dziecmi. No i maz nie wygania do pracy tylko kase daje. he he he. Mam w swoim ototczeniu takie jak ona - lataja z wywieszonym jezorem bo praca , dom , dzieci. A ja na wszytsko ma czas. :) Pozdrawiam niepracujące :)

Gość gość
"gość dziś autorka zazdrości ze ktoś może siedzieć w domu i zaqjmowac się w spokoju dziecmi. No i maz nie wygania do pracy tylko kase daje. he he he." Zawsze zastanawiam sie o co chodzi z ta zazdrością ? sama 3 lata byłam w domu na bezpłatnym wychowawczym ale czy to jest powód do zazdrości ? bez przesady . Jak dzieci male to takie "siedzenie"w domu jest ale jak dzieci w przedszkolu/szkole to po co siedzieć w domu? Jaki wtedy przykład daje sie dzieciom ? Najlepsze jest jak niepracujące które niedokładają sie groszem do domowego budżetu śmieją sie z tych co pracują za 1600 zł . ..to jest dopiero żałosne .

Gość gość
A ja bym chetnie nie pracowala gdybym mogla :-) Lubie swoja prace, jestem w niej szefem, dobrze zarabiam, ale wolalabym podrozowac, zajmowac sie domem, wiecej czasu poswiecac bliskim. Nie podniecajcie sie tak ta praca I koniecznoscia jej podejmowania,jezrli nie musicie.po co ten pospiech? I tak na koncu czeka na wszystkich trumna.

Gość gość
mnie za 1600zl nie oplaca się z lozka wstawac. w d***e mam prace wole wylegiwać się do 10 , chodzic na zakupy , relaksować się. wY CHCECIE TO PRACUJCIE KTO WAM BRONI?

Gość gość
Mnie natomiast kiedyś zakuło jak usłyszałam o akcji, kiedy gospodynie domowe, który nigdy nie zapłaciły żadnej składki emerytalnej, domagały się emerytury od ..... Państwa! Tłumaczenie było takie, że przecież pracowały w domu :-/

Gość gość
no bo jak mamy puste królice które umieją się tylko rozmnażać

Gość gość
Ten oklepany tekst ze kobieta pracujaca zazdrosci tej co w domu siedzi i ze maz do pracy wygania jest juz nawet nie godny komentowania

Gość gość
To w jakim celu pracujace ciagle zakladaja takie tematy jak ten? Jak nie zazdrosc to co?