Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do zwolenniczek aborcji

Polecane posty

Gość gość

Czy w ramach rownych praw kobiet i mezczyzn jestescie rowniez za prawna aborcja dla mezczyzn?

Gość feministki polskie
nie bendzie mnie tu facet decydował o mojej pochwie!żadnego równouprawnienia wobec facetów nie ma! to jest tylko wobec kobiet!

Gość gość
Eeeee nie rozumiem pytania założyciela tematu. Jakoś kupy sie to nie trzyma?

Gość gość
Oczywiście, że tak. Jak facet zajdzie w ciążę powinien mieć takie samo prawo do aborcji jak kobieta

Gość gość
Haha dokładnie. Jak facet zajdzie w ciążę, niech sobie usuwa, jestem za. Ja też usunę niechcianą ciążę, jeśli mi się przytrafi.

Gość gość
Prawna aborcja to zrzeczenie sie praw i obowiazkow wobec plodu. Jesli kobieta moze decydowac o tym kiedy zostac matka mezczyzni tez powinni miec do tego mozliwosc. Na tym polega rownouprawnienie!

Gość gość
Zgoda. Jednak weźmy pod uwagę, że życie mężczyzny podczas ciąży nie ulega zmianie- w sensie biologicznym,a co za tym idzie, w sensie życiowym (praca, rodzina, miłość). Mężczyzna nadal jest szczupły, nie ma dolegliwości ciążowych, może beZ przeszkód pracować, awansować, związać z nową kobietą. Sens prawny? Prawne bycie ojcem często nie oznacza dla kobiety i dziecka nic. Zero.

Gość gość
Acha no jak tak to tak. Jesli facet zaciąży to ma prawo usunąć a nie ze ktoś ko go do porodu ma zmuszać ot co!

Gość gość
Kochane Kobitki! Piszecie, ze PiS nas nie kocha. To nie oni, ale my same siebie nie kochamy. Najczęściej poddajemy się woli naszych tyranów. Byłam w podobnej sytuacji, ktoś mądry obudził mnie i dzisiaj cieszę się patrząc na moje dzieci. Pracuję w domu Pogodnej Starości, 95% kobiet to te, które dokonały aborcji jednej lub więcej. Stoją przy drzwiach i oczekują codziennie na swoje jedyne dziecko, które ostatni raz odwiedziło ją ponad rok temu. Za 30 lat w Polsce będzie 60% ludzi starych, tzn. po 60-tce, Już dziś nie ma miejsc w domach starców, jest kolejka, dostaniesz je jak ktoś umrze.

Gość gość
wiecie ze chiny wprowadziły 500+ Chińczycy pozazdrościli nam 500+? Planują własny program prokreacyjnyChiny prowadziły politykę jednego dziecka, ale porzuciły ją dwa lata temu. Teraz ma nastąpić zmiana o 180 stopni i rząd będzie dopłacał rodzicom, którzy zdecydują się na posiadanie więcej niż jednego dzieckaMa to być odpowiedź na pogarszającą się sytuację demograficzną chińskiego społeczeństwa. Choć w zeszłym roku w Państwie Środka urodziło się prawie 18 mln Chińczyków, to szacuje się, że już niedługo społeczeństwo chińskie bardzo się zestarzeje i może zacząć brakować rąk do pracy. o to do czego prowadzi aborcja jezeli braknie rak do pracy to załamie sie gospodarka i nastapi krach jak domino jest wszystko powiazane

Gość gość
Dla mnie aborcja to zabijanie dzieci a niby te "wyzwolone " to są podłe lachudry które wiedzą jak się nadstawic ale już wziąść odpowiedzialność za swoje czyny to już nie , mam nadzieję ze karma wam odplaci , bo żadna podłość nie obejdzie się bez kary