Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

apteczka

Polecane posty

Gość gość

co powinno znaleźć się w apteczce?

Gość gammm
Ja uważam, że jeszcze powinno się znaleźć http://www.tantumverde.pl/ . Bardzo dobry lek na ból gardła dostępny w kilku formułach. Z tego co widziałam na stronie to był aerozol, pastylki oraz roztwór do płukania gardła. Do tego wsadziłabym lek na gorączkę, na katar i kaszel :)

Gość gość
Zawsze mieć pełną apteczkę z lekami z ważną datą ważności. W mojej na pewno muszą być plastry, woda utleniona. krem endvir na opryszczkę i tabletki przeciwbólowe.

Gość gość
a ten endvir to się stosuje na usta? Pytam bo mam od dwoch dni jakieś paskudztwo i nie jest to zajad. Umierac nie umieram ale wolałabym się pozbyć tego :(

Gość gość
Tak, spokojnie możesz używać kremu endvir na opryszczkę :)

Gość gość
dzięki za polecenie, też użyłam tego kremu na opryszczkę i nie wiedziałam że leki tak szybko mogą działać. Już 3 dnia miałam po opryszczce :)

Gość gość
ja też w takich okresach pierwszą rzeczą jaką pakuję do torebki to jest krem endvir na opryszczkę :)

Gość gość
a jakieś leki na zaparcia?

Gość gość
Eliksir z pędzi stolca

Gość gość
na zaparcia dobry jest dicopeg 10g. Wystarczy tylko rozpuścić zawartość saszetki w 1 szklance wody (125 ml) i wypić sporządzony roztwór. Ważne jest, by zażywać go w długich odstępach czasu od posiłków.

Gość gość
moja apteczka jest pełna leków i suplementów mojego dziecka. Ostatnio doszedł do niej dicopeg junior na zaparcia

Gość gość
Na pewno podstawowe środki odkażania i opatrunkowe. Możesz też włożyć lek, którego potrzebujesz lub wiesz może Ci się przydać. Ja kupiłem już wyposażoną apteczkę od https://mado.com.pl, mam więc pewność, że znajduje się w niej wszystko to, co w razie wypadku będzie niezbędne.

Gość gość
do mojej apteczki dołączyła ostatnio Intesta z maślanem sodu. Wpływa on korzystnie na zachowanie integralności błony śluzowej jelita. I teraz niezależnie co jem to moje jelita nie dają o sobie znać

Gość Jacek

Mi bardzo podoba się ten płyn https://allecco.pl/octenisept-plyn-1-l.html który nie raz już mi się przydał. Często nosze przy sobie apteczkę - oczywiście w samochodzie, bo mam prawdziwego pecha i czesto się kaleczę.