Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość gość

No zacznijmy od tego ze nie jestem pełnoletnia, mam 15 lat i kurde mam problem. Zawsze byłam wzorowa, grzeczna, angażującą się we wszystko uczennica (wiecie najlepsza średnia w kl, jestem przewodnicząca szkoły itd.), ale poza szkołą mam też dużo zajęć dodatkowych i poprostu nie mam na nic czasu, ale w tamtym roku chciało mi się, dawałam rade, a teraz?! Ja nie poznaje siebie nic mi się nie chce, nie ucze się, spóźniam się do szkoly i zawsze przejmowlam się ocenami, a teraz mam na to wywalone. W ostatnim czasie wpadłam w zle towarzystwo, żeby odreagowac zaczęłam popalac papierosy i pić alkohol. Wiem, że to złe i nie chce tego robić, ale to jest silniejsze ode mnie. Jednocześnie nadal mam jakieś ambicje i nie chce z niczego rezygnować ( w sensie zajęć poza lekcyjnych). Najgorsze jest to, że coraz więcej osób zauważa moja zmianę, ludzie mówią mi ze się stoczyłam, ja chcę być taka jak dawniej, ale nie potrafię! Co mam robić?

Gość gość
Powiedz to mamie i tacie

Gość gość
Uważaj bo skończy się to źle. Diabeł Tobą miota zapewne.

Gość gość
Porozmawiaj szczerze z rodzicami a jeśli to nie pomoże to psycholog na pewno, przecież od tego jest :) Ogólnie myślę że doświadczyłas takiego wypalenia tą całą nauka, skoro było jej tak dużo i teraz nie chce Ci się nic, spróbuj małymi kroczkami znów podchodzić do tej nauki ale już się tak nie przepracowuj jak dawniej bo to szkodzi.