Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sie dzieje z moim dzieckiem może ktoś jest w stanie mi pomoc

Polecane posty

Gość gość
Pyralginy sie nie podaje do 12 lat!!!!!!! Na przemian nurofen i paracetamol. Zdrowia zycze.

Gość gość
Nie idz do tego samego lekarza bo powie to samo jedz do szpitala przychodni to może być coś poważniejszego.

Gość gość
Dziękuje. Mała sie obudziła,idę do niej,zajrze pózniej,albo jutro.Dzieki za wszystkie rady.

Gość gość
21.50 dlaczego nie podaje się pyralginy dzieciom poniżej 12 rz. Syropy są coraz słabsze, mój pediatra wie o tym, że podaję pyralgine jak syropy nie działają i nie robi problemu, to samo z flegamina......

Gość gość
Zbadaj mocz dodatkowo

Gość gość
Moze to trzydniowka albo wirus grypy. Ibufen w syropie dobrze obniza goraczke. I KONIECZNIE DUZO PIC

Gość gość
To ja od pyralginy. ABSOLUTNIE SIE NIE PODAJE DZIECIOM moze wystapic zespol Reye'a ktory w 90 proc jest smiertelny. Poczytaj cos oprocz kafe. Nie wierze ze ktos tego nie wie. Co to znaczy, ze syropy sa coraz slabsze???? Pediatra zleca pyralgine dziecku? Poczytaj poszukaj POMYSL!!!

Gość gość
Ja pi zastrzyku z pyralginy byłam o krok od zapaści a jestem dorosła. W życiu nie podalabym dziecku

Gość gość
Do 22:12 Czyli leczysz sama dziecko i potem pediatrze mowisz co dawalas? To po co do niego chodzisz? Co to znaczy ze syropy sa coraz slabsze??

Gość gość
jak sie daje na zbicie temperatury, to spada.Ale pamietajmy, ze wysoka temperatura zabija wirusy, wiec nie mozna pzresadzc ze zbijaniem

Gość gość
Jak jest powyzej 38 to lepiej obnizac i podawac duzo picia.

Gość gość
Dziewczyny,zarejestrowałam mała na 10.40,ale nie wiem czy to dobry pomysl ciagnąć ja z taka gorączka do przychodni,chociaż i tak muszę z nią jechać do laboratorium

Gość gość
A może wizyta domowa

Gość gość
Juz pojadę z nią do przychodni,niech ja przebada a pózniej laboratorium.

Gość gość
I co z dzieckiem autorko???

Gość gość
Halo autorko i jak tam??

Gość gość
Hej dziewczyny,byłyśmy dzisiaj znowu u lekarza który nadal twierdził,ze to zwykła wirusowka i tylko zbijać gorączkę.Mowilam mu,ze dziecko jest osłabione,nie chce jeść,pic,ze zaczyna kaszleć,ale odsłuchowo niby nic nie słyszał.Wyszlam od niego i pojechałam do drugiego lekarza prywatnie i on juz stwierdził ze to zapalenie oskrzeli,dostała antybiotyk,którego nie chce brac :O

Gość gość
Ale badań nie zrobiłaś?

Gość gość
Absolutnie nie musisz dawać antybiotyki przy zapaleniu oskrzeli, tylko podaj coś wykrztuśnego, podawaj dużo płynów żeby rozrzedzić wydzielinę, dobrze byłoby zrobić też inhalacje nawet z samej soli fizjologicznej. Oklepuj małej plecy. Jeść nie musi - chory organizm nie lubi tracić sił na trawienie, walczy z chorobą, to wystarczający wysiłek, tylko pić trzeba dużo. Ja zawsze tak leczę córkę, ma 5 lat a nigdy nie brała antybiotyków. Nie bój się domowych metod, sposobów babci - jeśli z badań nie wynika, że to infekcja bakteryjna to szkoda rozwalac dziecku organizm antybiotykiem.

Gość gość
19.13 Następna pani doktor. Jakie masz kwalifikacje aby podważać diagnozę lekarza, który skończył studia medyczne (6 lat plus specjalizacja)? Jak czytam takie mądrości to przypomina mi się historia zaglodzonej dziewczynki, którą rodzice "leczyli" u znachora.

Gość gość
Nie robiłam badań,bo lekarz ten drugi stwierdził,ze nie ma takiej potrzeby.Wlasnie mała dopiero zaczyna kaszleć,inhalacje robię.Ja normalnie oszaleje,jeden lekarz nie "słyszy" nic,drugi zapalenie oskrzeli,no jak to jest możliwe?Czy przy zapaleniu oskrzeli jest aż taka wysoka gorączka?39-40?

Gość gość
Dawaj antybiotyk jak kazal lekarz. Moj syn mial zapalenie pluc bez goraczki. Jutro u ciebie moze byc za pozno i czeka was szpital.

Gość gość
Badania zrób koniecznie

Gość gość
Zdajesz sobie sprawę z faktu, że nie leczone zapalenie oskrzeli może skończyć się zapaleniem płuc? I nie histeryzuj już.

Gość gość
Ty do mnie piszesz?Jakie nieleczone?I jaka histeria?To,ze sie martwię,to od razu histeria?

Gość gość
Daj antybiotyk od lekarza.

Gość gość
Podaje,juz jedna dawkę dostała,tylko cześć jej sie "cofnęło" i zwymiotowała,ale następna dawkę podam z jogurtem,albo czymś żeby nie wyczuła.

Gość gość
Dziecko musi przyjmować całe dawki,przytrzymaj jej buźkę jak podasz lek dopóki nie połknie.

Gość gość
Pyralginy nie wolno dawać małym dzieciom, uszkadza szpik kostny juz po jednej dawce

Gość gość
Podawaj syropy lepiej działają niż czopki dłużej u szybciej poza tym czopki to jednak naruszenie intymności dziecka