Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokrzywka alergiczna.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córka ma niecałe dwa lata. W czwartek z nowych rzeczy jadła tylko żurek. W piątek rano nie wstałam na budzik i obudziła mnie cała w czerwonych plamach. Najwięcej miała pod pachami, na ramionach i udach. Do tego krwisto czerwone, gorące uszy. Spanikowana zabrałam ją od razu do lekarza. Pokrzywka alergiczna. Zaczęłam analizować co jadła itp. Był to żurek, banany, jabłka, brzoskwinie, jogurty i bułki. Czyli nic nowego oprócz żurku, który robiłam ze swojego zakwasu, bez ulepszaczy. Mogłabyć to mąka żytnia, z której robiłam zakwas. Ale czy reakcja na alergię pokarmowa wystapilaby na drugi dzień? Od kuzynki dostała polarowy pajacyk, jak mówiła wyprany przed kilkoma dniami. Posłużył nam jako piżama na dwie noce, bo po drugiej właśnie obudziła się we wspomnianym wcześniej stanie. No i jeśli byłby to proszek kuzynki to reakcja byłaby już po pierwszej nocy. Do kolejnych potencjalnych sprawców dołącza nowo zakupione łóżeczko z materacem. Ale korzystać zaczęła z niego na tydzień przed wysypką. Zabawek nowych nie przybyło w ostatnich tygodniach, pieska mamy starszego od córki i nic do tej pory się nie działo. Od lekarza dostała tabletki i krople. W razie jakby do wieczora nic nie ustąpiło to dostaliśmy skierowanie do szpitala na kroplówkę. Tabletki miała na dwa dni 1X po 1/2 tabletki. Do tego krople. Problem w tym, że to wraca, w drobnych ilościach, ale jednak. I co dziwne nie są to okrogle plamy jak wcześniej, a takie czerwone paski. W ciągu 2h potrafi zniknąć i w innych miejscach pojawić się na nowo. Czy któraś z mam byłaby mi w stanie coś doradzić? Córka nigdy wcześniej nie miała żadnych alergii natomiast podłoże genetyczne jej to umożliwia, bo ja mam zdiagnozowane 16 alergenów i astmę.

Gość iska90
teraz moja córka też ma jakąś dziwną pokrzywkę i idziemy do lekarza w środę. obawiam się co to bedzie, bo bardzo sie drapie, moze to byc rowniez azs lub świerzb..

Gość gość
Jeśli to coś niepokarmowego, to dezynfekcja prania (są proszki, które to robią w 60 stopniach i normalnie piorą w pralce) może pomóc. ina robale i na alergeny. a może nie dopłukałaś prania i od proszku sie tak zrobiło?

Gość morowa
iska90, my to przerabialismy ze 2 mc temu...:( także leć prędko do specjalisty!

Gość gość
Moja córka ma taką wysypkę, jak opisujesz. Lekarka stwierdziła, że to rumień zakaźny. Taka wirusówka. Podobno do dwóch tygodni może się utrzymywać.