Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika0101

KOD odebrał mi przyjaciółki :(.

Polecane posty

Gość Weronika0101

Nie udzielam się politycznie. Mam swoje poglądy, ale zachowuję je dla siebie. Nie znoszę politycznych nawalanek i bezsensownych kłótni, bo w końcu to nie one decydują o jakości naszego życia. Szkoda go tracić na takie tematy. Niestety, moje dwie przyjaciółki dołączyły do KOD-u i zaczęły wściekle wojować. Teraz właściwie nie można z nimi porozmawiać na żaden inny temat. Zachowują się bardzo agresywnie i publicznie atakują i obrzucają wyzwiskami nie tylko mnie, ale naszych wspólnych znajomych (i tych którzy stronią od polityki, jak i tych popierających inną partię niż PO i Nowoczesna). Obie całkowicie odizolowały się od normalnego życia - skończyły się nasze wspólne wypady i spotkania. We wszystkim upatrują jakiś polityczny podstęp. Jestem załamana. Obie bardzo sobie ceniłam, zawsze znajdowałyśmy spólny język. Ech... Co robić, co robić?

Gość gość
Współczuję :( Nic nie zrobisz. Mozesz jedynie czekać aż im wariactwo przejdzie. A jak nie przejdzie, to straciłaś przyjacółki, niestety.

Gość gość
kto nie skacze jest za pisem hop hop hop

Gość gość
Idz do kościoła i pomódl się.

Gość Weronika0101
@gość : Dzięki! Bardzo się boje, że takie bierne czekanie sprawi, że nigdy już ich nie odzyskam.

Gość gość
Szukaj innych przyjaciółek, bo z tych nic juz raczej nie będzie. No chyba, ze na stare lata im przejdzie. Ale słaba nadzieja.

Gość gość
Bierność jest kiepska, Autorko, ale chyba ich w dyskusji nie przekonasz. Musiałyby same zobaczyc jakieś nonsensy tego, ale wygląda, ze na razie po prostu nie chcą.

Gość gość
Jestem facetem i mam podobnie ale stracilem tylko jednego przyjaciela. Przynajmniej ja go traktowalem jak przyjaciela. Wczesniej chodzilismy razem po gorach. Psuc zaczelo sie po ostatnich wyborach. Ja go tam nie pytalem na kogo glosuje ale on koniecznie chcial wiedziec na kogo ja zaglosowalem. Powiedzialem ze najpierw na Brauna a potem na Kaczynskiego. O matko prawie sie obrazil wtedy. Potem dlugi czas byl spokoj z polityka i nie wchodzilismy na te tematy. Temat wrocil gdy on zaczal chodzic na marsze KODu i zaczal nalegac zeby ja szedl z nim. Odpowiadalem ze mnie polityka nie interesuje a tak w ogole to nie widze zadnego zagrozenia dla demokracji zeby trzeba jej bylo bronic tylko widze bande lewakow poodsuwanych od koryta ktorzy teraz kwicza za utraconymi synekurami i dlatego sa te marsze protestatyjne. O matko po tych slowach poklocil sie ze mna. Teraz zrobilo sie cieplo i zadzwonilem czy pojedziemy na rowery gdzies to nie odebral tylko odpisal zebym zadzwonil do Rydzyka. Nie mam pojecia skad mu sie nagle o. Rydzyk wzial. Nigdy nie rozmawialismy nt religii. Ale jak widac lewakom odbija juz totalnie. W emocjach tez mu odpisalem chetnie pojade do o. Rydzyka i spytalem czy po drodze mam wstapic do Kijowskiego by oddal 90 tys. zl ukradzione m. in. ze skladek mego przyjaciela :D Przyjacielowi glupio sie najwyrazniej zrobilo bo nie juz nie odpisal o Kijowskim ani o nikim wiecej. Szkoda mi tej przyjazni ale z drugiej strony czego moglem spodziewac sie po lewaku? Jeszcze nie spotkalem madrego lewaka wiec odstawienie numeru przez kolege bylo tylko kwestia czasu. Smutne to ale tak to wlasnie jest z lewakami.

Gość gość
strasznie kiepskie te pisie prowa pojawiające się tu od kilku dni :o

Gość Weronika0101
Niestety, żadna to prowokacja. Chciałabym bardzo, bo jedną znam 20 lat, a drugą 12. Szmat czasu razem :(.

Gość gość
@gość: Dla mnie przekonania polityczne są bez znaczenia - lewak czy prawak - obojętnie! Chciałabym po prostu odzyskać przyjaciółki, z którymi chodziłam wspólnie na siłownię, do kina, na spacery. Z którymi dzieliłam się wszystkimi przeżyciami.

Gość Weronika 0101
Czy ktoś może mi coś poradzić? :( Nawet nie wiem, czy podejmować z nimi rozmowę i prosić, żebyśmy nie rozmawiały o polityce, czy może lepiej milczeć i się w ogóle nie odzywać. Co zrobilibyście na moim miejscu?

Gość gość
To one przestały juz wszędzie chodzić - do kina, na siłownię, na spacery? TYlko chodzą na manifestacje ?Albo o tym gadają? To faktycznie totalna porazka.

Gość gość
Porozmawiać poważnie i poprosić, żeby nie rozmawiały o polityce zawsze mozesz. Ale jak one maja to zrobić, skoro to nagle wypełniło cale ich głowy i emocje? Małe szanse. ale jesli nie chcesz tylko biernie czekać, to zaryzykuj.

Gość gość
Jeśli będzieszrtylko "milczeć i sie nie odzywać', a one będą nawijały swoje to i tak klimat Waszych spotkań licho weźmie, a Ty się bedziesz z tym źle czuła. Nie masz innych fajnych koleżanek?

Gość gość
Widzicie co zrobił PiS. Podzielił polaków i przez to rozpadają się znajomości. Nigdy wcześniej nikt tak nie niszczył Polski. Masz rację to przykre. Pogonimy ich przy urnach to powoli wszystko wróci do normalności. :-D

Gość gość
15:20 nie umiesz czytać? Gdzie tu PIS? KOD namieszał im w głowach i spowodował zmiany osobowościowe.

Gość Weronika0101
Ano tak, przestały uczestniczyć w normalnym życiu. Obie zajmują się głównie chodzeniem na marsze, ich organizacją, rozlepianiem ulotek i propagowaniem idei na Facebooku czy Instagramie. Każda próba spotkania kończy się rozmową o KODzie i "strasznym życiu w Polsce". Na pewno spróbuję poprosić o niewspominanie o sprawach politycznych. Co będzie to będzie. Bardzo dziękuję za porady!

Gość gość
Doświadczyłam podobnej sytuacji. Kolega z pracy zaczął ostro namawiać do udziału w marszach. Był bardzo niemiły i nie dało się z nim współpracować. Szef musiał go poprosić o uspokojenie się. Na szczęście pomogło! Powodzenia, mam nadzieję, że Twoje przyjaciółki też się opamiętają.

Gość gość
A ja wierzę autorce. Sama widzę, jak niektórym znajomym odpi/erdoliło od tego KODziarstwa, masakra jakaś. To jacyś obłąkani fanatycy. Całe dnie bez przerwy wklejają jakieś pro-kodziarskie obrazeczki lub antypisowskie na fejsbuniu i łażą na te durne manify :O

Gość gość
"gość dziś Widzicie co zrobił PiS. Podzielił polaków i przez to rozpadają się znajomości. Nigdy wcześniej nikt tak nie niszczył Polski. Masz rację to przykre. Pogonimy ich przy urnach to powoli wszystko wróci do normalności. smiech.gif " X shatyn, zaloguj się ty KODo-obłąkańcu :O 🖐️

Gość gość
debilna prowokacja jakiejś platnej prostytutki od Szechermachera 🖐️ lepiej popatrzcie, jak ludzi skłóca Kaczor i ten belzebub z Torunia 🖐️

Gość Weronika0101
@gość i gość : Dziękuję! :) Szykuję się do rozmowy z dziewczynami, o ile w ogóle będą chciały podjąć jakąkolwiek dyskusję.

Gość Weronika0101
jadę z palca pod kota prezesa :)

Gość gość
Teraz, kiedy PIS niszczy gospodarke, przyrodę,obronnośc, edukację, słuzbę zdrowia, kompromituje nas przed calym światem, myślący ludzie nie moga byc apolityczni. KOD przynajmniej pokazuje na demonstracjach światu, ze nie jesteśmy stadem biernych baranów, godzacych sie na wszystko, ze Polska to nie tylko zacofane mohery. Dużo podrózuję i widzę, jak zagranica nam sie dziwi, wycofuja sie inwestorzy itd, zaczynamy miec tylko wrogów. W razie jakiegos konfliktu zbrojnego nikt nam nie pomoże. Zamiast obrażac sie na znajomych, ewntualnie ogladac tylko TVP i czytac Dziennik POlski i inne Dorzeczy poczytajcie prasę światową i to jak najbardziej rożnorodną. To, co sie u nas dzieje moze byc naprawde bardzo groźne.