Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HusariaChrystusa

chodźcie kobietki

Polecane posty

Gość HusariaChrystusa

Rozwalmy razem diabła w środek d**y. Bardzo proste. Nie będziemy się mścić za doznane krzywdy i będziemy przebaczać i odpuszczać każdą winę bliźniego i/lub nastawiać drugi policzek. Na początek 40 dni wielkiego postu. Dalej zobaczymy kobietki. Chrystus tak robił. Dziś my też możemy a właściwie musimy.

Gość gość
Wybaczyć można komuś kto szczerze żałuje. Bóg też wszystkiego nie wybacza

Gość HusariaChrystusa
Mów dalej nie noszący nadziei komputerze.

Gość gość
Szukasz frajerek i wycierasz mordę Bogiem.

Gość HusariaChrystusa
Ja odPUŚCIŁEM i PRZEbaczyłem temu który nawet nie żałuje np. Wczoraj za przekleństwa. Więc twój argument nie ma sensu. Poza tym za Bogiem może pójść nawet największy grzesznik jeśli chce. Bóg nie odtrąca żadnego człowieka, jak my czasem mamy skłonność do tego. Znam sytuacje w których ludzie ciągle i ciągle mówią te same grzechy które dawno już zostały odpuszczone i dalej je mówią z powodu noszenia w sercu , niepotrzebnie.

Gość gość
ja bym chętnie pościła żeby się oczyścić tylko problem jest taki że już na drugi dzień jest mi słabo i jestem na granicy omdlenia ,za bardzo nie mogę nic nie robić 20 dni i oddawać się słabości :/ a inni nie czują tej słabości nie wiem od czego to zależy

Gość HusariaChrystusa
Tak mówił jeden ksiądz, ja mu wierzę bo sam tak raz chyba zrobiłem i był to błąd. Niektóre zakorzenione rzeczy potrafią długo siedzieć w człowieku. Nie obrażaj mnie. Co to znaczy? To o Panu Bogu, te twoje bluźniercze pisanie co oznacza to

Gość gość
Wybaczać trzeba mądrze.

Gość HusariaChrystusa
To dziwne ze wątpisz w wszechmoc Boga. Ja naprzyklad odpuscilem każde świństwo innych w moim zyciu. Bóg może nieskończenie razy więcej. So what?

Gość gość
To po co stworzył piekło? Bóg wybacza tym, którzy żałują. Trzeba być idiotą, żeby ciągle wybaczać komuś kto rani nas z premedytacją.

Gość HusariaChrystusa
"Trzeba być idiotą, żeby ciągle wybaczać komuś kto rani nas z premedytacją." X X X X Zabijanie słowem jest jednym z najgorszych rzeczy. Wiem po sobie i innych. Nie uderzajmy w kogoś serce. Ja potrafię tak przebaczać - przynajmniej tak mi się wydaje i tak czuję, nie jest łatwo, kto powiedział,że jest będzie prosto i przyjemnie, a jednak - brak mściwości wyzwala wielką siłę naszych serc - nastawiajmy drugi policzek jeszcze raz mówię - nie oznacza to że mamy miłować cierpienie xD tu rzeczywiście może być choroba duchowa, opętanie - cierpieć dla zbawienia innych - i owszem może być - np. płacz za niegodziwości i nieprawości, grzechy innych ludzi. Wszystko co kochamy będzie naszym Krzyżem.

Gość HusariaChrystusa
Należy odróżnić płacz egoistyczny, użalanie nad sobą, czy krzywdami doznanymi od innych ludzi, od płaczu z powodu działania zła w drugim człowieku. Ten drugi to płacz dla zbawienia innych. Bo co bardziej nas łapie za serce niż troska o zbawienie drugiego człowieka, czyli osiągniecie przez niego życia wiecznego?

Gość HusariaChrystusa
Miłość wszystko przetrwa i przezwycięży wszystko. Miłość to kwintesencja dobra od Pana Boga. Ale człowiek ma różne substytuty miłości nie pochodzące od Boga. Np. Słyszałem, że ktoś kocha jakieś chamburgery czy inne rzeczy. Bóg jest miłością, ale miłość nie jest Bogiem(!!!) nie będziesz miał bogów cudzych przede mną, 1 przykazanie. Też chodzi o różne bożki w naszej doczesności, których nie możemy czynić.

Gość HusariaChrystusa
Z tą ze złem da się walczyć. Tylko musimy tego chcieć. Zacznijmy siostry i bracia oddawać chwałę Bogu. Uznajmy Chrystusa za jedynego Pana i oddajmy mu nasze życie w Jego ręce.

Gość HusariaChrystusa
Przestańmy się gniewać na swoich braci i siostry bo trzeba ich traktować takimi jakimi są czyli jak bliźnich. To że nam coś zrobili kiedyś to nie znaczy, że mamy się mścić.

Gość HusariaChrystusa
Chrystus jest miłością naszego życia. To jest najważniejsze.

Gość HusariaChrysusa
Chrystus jest naszym Panem. Oddajmy nasze życie w Jego ręce!!! :) :) :)

Gość HusariaChrystusa
Chrystus jest Panem naszego życia!!! :) :) :) wysławiajmy Pana bo jest dobry! Błogosławionego wtorku siostry i bracia! :) :) :)

Gość HusariaChrystusa
Dziś środa popielcowa. Do tych ludzi, którzy przeczytają temat . Pamiętajcie, że dziś należy nie spożywać alkoholu i mięsa, obowiązują także trzy posiłki, w tym jeden do syta. Zacznijmy dzisiejszy dzień z rozmachem. Przebaczmy,wybaczmy,odpuśćmy każdemu kto nas skrzywdził w przeszłości. A tym co nas skrzywdzą nastawić drugi policzek.

Gość HusariaChrystusa
Bóg wygrywa.

Gość HusariaChrystusa
Bóg nas kocha. Bóg kocha nas, ludzi, grzeszne dzieci.

Gość HusariaChrystusa
Bóg wygrywa. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Gość HusariaChrystusa
Nauczmy cieszyć się życiem. :) Przestrzegajmy prawa i sprawiedliwości,bo nie wiemy kiedy Pan nasz przyjdzie. Miłość wygrywała, wygrywa i wygra.

Gość HusariaChrystusa
Wypowiedzi (HusariaChrystusa) są na razie moje - nie wiadomo kiedy ta maszyna, która próbuje was Kobiety zdeprecjonować się pode mnie podszyje. Ale miłość i tak wygrywa. Bóg jest miłością.

Gość HusariaChrystusa
Kochajmy Chrystusa. I szerzymy Królestwo Niebieskie. Miłością.

Gość HusariaChrystusa
Miłość miłość miłość.