Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawsze byłam uczciwa nikogo nie okradlam a tu takie cos

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj chcieli mnie oszukać na przekręt nigeryjski. Wystawilam pewna rzecz na allegro i napisała kobieta niby zainteresowana kupnem od razu. Pisałysmy po angielsku. Zależało jej na czasie i chciala zebym podała maila do PayPal to przeleje kase i zorganizuje kuriera po odbiór(mieszka za granica). Prosila tez o dodatkowe zdjecia rzeczy. Nic nie podejrzewałem wiec zgodziłam się. Kazała sprawdzić pocztę czy juz doszło email z potwierdzeniem wplaty z PayPal oczywiście nic nie dostałam a ona stwierdzila ze ona już ma i mi wyśle zrzuta na tel. a tam niby list z PayPal zaadresowany do mnie z potwierdzeniem wpłaty. Nie raz korzystałam z PayPal wiec dobrze wiem ze ona jako placacy powinna mieć tylko potwierdzenie wpłaty. Napisałam jej ze zaczkam na maila oficjalnego ale zaczęłam czytać te rzekome wiadomości do mnie i wiedziałam że to wielkie oszustwo.. niby kasa przelana(o 800 więcej niż wystawiona rzecz), ale ze beda odmrozone jak w western union zapłacę 800 zł za kuriera..adres jakiś nigeryjski i nazwisko kuriera tez. No masakra ręce mi opadły. Potem jeszcze wysłała mi fałszywego maila z niby z paypal ze taka osoba przelała pieniądze. Napisałam tej osobie ze sprawa zgłoszona na policje i zablokowała. No ja pierdziele nie spodziewałam się tego. Ludzie to są podli. Także takie ostrzeżenie dla was dziewczyny.

Gość gość
To sie fachowo nazywa mugu. Nigeryjczycy sa znani z tego, ze oszukuja. Tam siedza cale tabuny czarnych w internetowych kafejkach i tylko pisza z europejczykami zeby ich oszukac. Dzien i noc trwa ten proceder.

Gość gość
bo widocznie nie dostają za darmo 500+ i muszą oszukiwać aby przeżyć,

Gość gość
Nie dostają ale klepia te dzikusy dzieciaków na potege